Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI

03 Nov 2009   #1761
Mudmover

Windows 7-64
 
 

....as for graphics cards sans fan - the Sapphire ATI 4670 Ultimate is fanless and runs for about 60 here in the UK, so should be under $100 in your neck of the woods. It uses DDR3 etc.

I'd post an WEI - but,......see post above!


My System SpecsSystem Spec
.
03 Nov 2009   #1762
nate42nd

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jeffs View Post
Thanks for the recommendations.

What is the equivalent in the ATI world?
Here's a good one at a similar price. I might look into this....


Newegg.com - HIS H467QS1GH Radeon HD 4670 1GB 128-bit DDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready CrossFire Supported Video Card - Desktop Graphics / Video Cards
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #1763
InternetLord

Windows 7 Eternity Build 7600 RTM Activated x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jeffs View Post
Quote:
as for the vid card the only time you buy a card with out cooling is if you plan on doing liquid cooling
I never said the board did not have cooling. To clarify, the board doesn't have a fan, it has a massive metal heatsink instead which is about twice the size of the card and wraps over the front and back of it. When I said fanless, I wanted it to be "noiseless" and not be another point of failure (failing proprietary design fan - been there done that).

I STILL say 4.3 is way too low for my video based on other numbers I'm seeing here from other members with similar hardware. I'm sure it doesn't have anything to do with the i5, those scores are up in the high 7 range.
i fotgot that they even make the vid cards like that. so you are right you should have somewhere in the neighborhood of 6.3 to 6.6 or better. did you at least try to research video cards and i5 issues? one thing i have noticed going back through the tread is than on almost all users ratings their graphics and gaming graphics are within .1 to .2 points of each other. your are 4.3 and 6.3. a difference of 2.0. that is hugh compared to the average. i would go back and go through you mobo manual and see if there is anything in there. maybe move your other daughter cards around if you can.

i found the following. http://www.tomshardware.com/forum/266517-28-gaming-best
My System SpecsSystem Spec
.

03 Nov 2009   #1764
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello Mudmover, welcome to Seven Forums!


Try this.

-action-center.jpg


Post back to keep us informed.


My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #1765
ChristianKlint

 
 

Here is mine - Its 4.9 is processor speed


Attached Thumbnails
-hehe.jpg  
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #1766
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello ChristianKlint, welcome to Seven Forums!
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #1767
Mudmover

Windows 7-64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Hello Mudmover, welcome to Seven Forums!


Try this.

Attachment 34805


Post back to keep us informed.

Thanks for the welcome!

I'll try that when I get home - bouncing around Europe for a few days - should be back on Monday.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #1768
bloke

Windows 7 7600 x64 (16385) Ultimate,Windows Vista x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by InternetLord View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Jeffs View Post
Quote:
as for the vid card the only time you buy a card with out cooling is if you plan on doing liquid cooling
I never said the board did not have cooling. To clarify, the board doesn't have a fan, it has a massive metal heatsink instead which is about twice the size of the card and wraps over the front and back of it. When I said fanless, I wanted it to be "noiseless" and not be another point of failure (failing proprietary design fan - been there done that).

I STILL say 4.3 is way too low for my video based on other numbers I'm seeing here from other members with similar hardware. I'm sure it doesn't have anything to do with the i5, those scores are up in the high 7 range.
i fotgot that they even make the vid cards like that. so you are right you should have somewhere in the neighborhood of 6.3 to 6.6 or better. did you at least try to research video cards and i5 issues? one thing i have noticed going back through the tread is than on almost all users ratings their graphics and gaming graphics are within .1 to .2 points of each other. your are 4.3 and 6.3. a difference of 2.0. that is hugh compared to the average. i would go back and go through you mobo manual and see if there is anything in there. maybe move your other daughter cards around if you can.

i found the following. I7 920 vs i7 860 Gaming/OC which one is best?
if you read my post on the other page, i give my 8400gs HTPC WEI score, the two scores are not within the .1-.2 range of each other. this is probably because they are low end and old cards. i highly doubt it has to do with the mobo/cpu config. on the other hand, you cant really overclock a fanless card either due to temps.

I forgot about ATI cards, never used them, but i know they are cheap so maybe give an ATI a shot.
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2009   #1769
dopeyrat

windows 7 ultimate x64 build 7600.16 (technet)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dopeyrat View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Hello dopeyrat, welcome to Seven Forums!


Kickers is a 3 SSD RAID, I'm not sure about the rest.
Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by dopeyrat View Post

thats pretty sweet. was it sli? this what i've just built,
cpu: i7 975 @ 4.05ghz
board:evga x58 classified 3x sli
storage:team 128g SSD
ram:4gig ddr3 1866 ram 9-9-9-24
gpu:2x gtx 295 + 9800gt for physX
psu:1200w zigmatech
cooling: prowater 880i liquad cooling.

the only thing i found at bit strange with WEI is my SSD drive only gets a 6.5 but yet back u further i see hotcrazyfruit got 7.1 and kickers got 7.8 and your was 7.3 how does that work?
Hello dopeyrat, Welcome to the forums


That is one hell of a system, wish i had the money and knowledge to build something like that.
thanks guys. im just starting to learn the basics of o/cing but i dont think i did to bad. oh and ive just put another 8gig of ram in so now ive goa a total of 12gig of ddr3 1866 9-9-9-24 ram but there is 1 thing i would like some help if possible i turn my beast on and once i login i watch my ram usage go all the way up to 91% of 12gig on idle and takes about 40 mins of me doing nothing for it to slowly drop down to about 26%. ive read quite a few differant threads about this problem and disabled services and startup programs but when i reboot the same thing happens can anybody help please???


Hey guys this is my new WEI after setting up my new RAID0 4xSDD setup. Now i will start off by saying i am very happy with my score but im starting to think its a bit of a gimic because with my setup being 4xSDD in RAID0, i7 975EE@ 4.05Ghz and so on which is over the top and extremely pricey (and im talking in $6000-$9000 range) which is out of 95% of peoples reach. So really what im trying to say is why does windows make it so hard to get that imfomous "7.9" that we would all love so much to have???


Attached Thumbnails
-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2009   #1770
yanks0826

Windows 7 x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App