Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI

25 Feb 2010   #2461
Submarine

Windows Seven Ultimate 64bit + Vista Ultimate 32bit SP2 Dual Boot
 
 

Here is my WEI with the 160 GB Intel X25-M G2 and W7.

Name:  WEI20100225.JPG
Views: 31
Size:  30.5 KB




My System SpecsSystem Spec
.
25 Feb 2010   #2462
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Submarine View Post
Here is my WEI with the 160 GB Intel X25-M G2 and W7.

Attachment 56623

Hey Submarine, do you have AHCI enabled in the BIOS; you should be getting a 7.8 for that SSD.

AHCI : Enable in Windows 7 / Vista
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #2463
Submarine

Windows Seven Ultimate 64bit + Vista Ultimate 32bit SP2 Dual Boot
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Hey Submarine, do you have AHCI enabled in the BIOS; you should be getting a 7.8 for that SSD.

AHCI : Enable in Windows 7 / Vista

No, this is a major issue I have. As I am running in nVidia 680i, I have no AHCI. Further to this, my motherboard run nForce controllers on all SATA ports, and I do not think this is possible to change. My SSD shows up as a SCSI and Intel Toolbox reports it cannot run because it does not work on RAID. All wrong. Unless someone know more about this, I do not think there is anything I can do about it. Except install the SSI on a PSI card perhaps. Have to study this option closer.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Feb 2010   #2464
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Submarine View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Hey Submarine, do you have AHCI enabled in the BIOS; you should be getting a 7.8 for that SSD.

AHCI : Enable in Windows 7 / Vista

No, this is a major issue I have. As I am running in nVidia 680i, I have no AHCI. Further to this, my motherboard run nForce controllers on all SATA ports, and I do not think this is possible to change. My SSD shows up as a SCSI and Intel Toolbox reports it cannot run because it does not work on RAID. All wrong. Unless someone know more about this, I do not think there is anything I can do about it. Except install the SSI on a PSI card perhaps. Have to study this option closer.
No sir I haven't maybe you can look around in the Performance & Maintenance - Windows 7 Forums forum.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #2465
MaliciousOne

Windows 7 Ultimate x64 (RTM)
 
 

Yea my HP 311 mini has the same issue with nforce controllers/drivers, im having to use the default dual channel ata drivers from microsoft, just to get trim support.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #2466
garrettnichols

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Here is mine. Pretty good for a $650 laptop I guess? Haha


Attached Thumbnails
-wei.png  
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #2467
Wordsworth

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
Huh, weird

WEI score went down after installing Updates...

Only by 0.1 though (On "graphics")
Mine did as well from 5.1 to 5.0 on graphics after the latest updates.

Guess it's time for a new vid card.

Well, not really.
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2010   #2468
Spidey1976

Windows 8.1 Professional x64
 
 

Ran fresh today, but hasn't changed since I installed 64-bit Home Premium:


Attached Thumbnails
-wei.png  
Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2010   #2469
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello Spidey1976, welcome to Seven Forums!
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2010   #2470
ZaLiTH

Win 10 x64 Pro x64 / Ubuntu 15.10 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Spidey1976 View Post
Ran fresh today, but hasn't changed since I installed 64-bit Home Premium:
Hey Spidey, I see we have very similar RAM, except I only have 2GB as opposed to your 8GB....

What model RAM do you have exactly? I'm using the 2x1GB XMS2-DHX PC-6400... I have to ask, how did you get 7.1 from your RAM, overclocked by any chance?

Edit: Heh... Don't worry, I see now from your post here that there's no OC. Wow... That is seriously impressive. I really need to up my RAM then. Lol.
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:25.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App