Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI

04 Mar 2010   #2541
JohnPC

Triple Boot - Win 7 x64 Ultimate x2 + WinXP-mce x1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by xzatx View Post
The WEI SUX.

I buy a new OCZ Vertex SSD and my score stills under 7

I think is imposible to get the perfect score.


I think i need another SSD but no money
I read on a post recently 7Forums to disregard the WEI numbers, as they change often and can be quite tempermental. Mine have changed, causing losts of concern, but when it comes down to it, very little "real" performance changes...at least that I can notice.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Mar 2010   #2542
DaGooN

Windows 7 64bit Ultimate SP1, VMware Windows 7 64bit Ultimate SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by xzatx View Post
The WEI SUX.

I buy a new OCZ Vertex SSD and my score stills under 7

I already try whit Raptors Raid and i got 6.5.


I think is imposible to get the perfect score.

My rig:
Phenom II 550 BE (Unlocked to Quad Core and Overclocked to 3.6ghz).
4GB DDR3 OCZ Gold.
250GB OCZ Vertex SSD 240MBPS-150MBPS.
HD5770 XFX CF.
Moteherboard Ma770T-UD3P.

I think i need another SSD but no money
yea it looks like you are running the SSD in IDE mode. you should try AHCI, simple Reg tweak and a bios change will get you into AHCI mode.

also you should check your running it in UMDA 5 not PIO.

just things to check really. as you should be getting over 7.8 with a SSD! as i do with my Intel X-25M 80GB G2.

also give AS SSD a run and see what ya benchmarks are like? should be nice
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2543
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello JohnPC, welcome to Seven Forums!



Here's a good tutorial about AHCI if you haven't seen it yet; at the link below.

AHCI : Enable in Windows 7 / Vista
My System SpecsSystem Spec
.

05 Mar 2010   #2544
jorpe

7600x64 ultimate, not SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JohnPC View Post
Hello,
The WEI numbers have completely dumbfounded me... It is currently 6.0.
My first try at installing Win7 - 64 Ultimate yielded a womping 7.0, limited by the SSD in IDE mode.
My ATI 5870 was 7.4 I believe.
So then, after having to reinstall using AHCI mode, my SSD went up to 7.3, but my Graphics dropped to 6.0.
After several reinstalls, switching out ATI 5870 to different PCI-E slot, return to IDE mode, & lots of BIOS configuration tinckering, it hasn't budged from the 6.0 mark.
...dumbfounded... but I'm still very impressed with Win7 @ WEI 6.0!
I had the same wei 6.0 score from my graphics, and uninstalling the graphics drivers and reinstalling them a couple times worked. I have a 5850
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2545
fomik

Windows 7
 
 

Mine WEI:


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2546
nate42nd

Windows 7 Professional x64
 
 

Tell me this is right. My Patriot Torqx SSD is now the "weak point" in my system if you believe WEI. I don't think it's right, but it's interesting anyway.

Name:  weissdlow.PNG
Views: 23
Size:  37.1 KB


My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2547
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello fomik, welcome to Seven Forums!












Howdy Nate, the WEI is screwy isn't it?
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2548
sergiogarcia9

 

I don't really trust WEI's.
If my machine runs as fast and as good as i want, that'll do it for me I don't need to have a 7.x WEI score for that
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2549
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
I don't really trust WEI's.
If my machine runs as fast and as good as i want, that'll do it for me I don't need to have a 7.x WEI score for that


That's right, we don't need no steenkin WEI!
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2550
nate42nd

Windows 7 Professional x64
 
 

lol I DO find my WEI strange. That's all. It shows you just how screwed up it is. (my WEI)

BTW - I FINALLY have my system finished (for now) and I'm loving it. Can't wait to stress this card. I am running afterburner's stress tool and it's staying very cool.
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App