Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI

05 Mar 2010   #2551
sergiogarcia9

 

Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
I don't really trust WEI's.
If my machine runs as fast and as good as i want, that'll do it for me I don't need to have a 7.x WEI score for that


That's right, we don't need no steenkin WEI!
Exactly!


My System SpecsSystem Spec
.
05 Mar 2010   #2552
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nate42nd View Post
lol I DO find my WEI strange. That's all. It shows you just how screwed up it is. (my WEI)

BTW - I FINALLY have my system finished (for now) and I'm loving it. Can't wait to stress this card. I am running afterburner's stress tool and it's staying very cool.

I still need a CPU to finish mine, I was going to get an i7-930 but I may just wait for the "affordable" Gulftown to be released later this year.
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2553
sergiogarcia9

 

Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by nate42nd View Post
lol I DO find my WEI strange. That's all. It shows you just how screwed up it is. (my WEI)

BTW - I FINALLY have my system finished (for now) and I'm loving it. Can't wait to stress this card. I am running afterburner's stress tool and it's staying very cool.

I still need a CPU to finish mine, I was going to get an i7-930 but I may just wait for the "affordable" Gulftown to be released later this year.
That CPU going on your current system, as listed in your system specs?
My System SpecsSystem Spec
.

05 Mar 2010   #2554
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by nate42nd View Post
lol I DO find my WEI strange. That's all. It shows you just how screwed up it is. (my WEI)

BTW - I FINALLY have my system finished (for now) and I'm loving it. Can't wait to stress this card. I am running afterburner's stress tool and it's staying very cool.

I still need a CPU to finish mine, I was going to get an i7-930 but I may just wait for the "affordable" Gulftown to be released later this year.
That CPU going on your current system, as listed in your system specs?

No mate in this one.

http://www.sevenforums.com/hardware-...-your-rig.html
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2555
sergiogarcia9

 

Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post


I still need a CPU to finish mine, I was going to get an i7-930 but I may just wait for the "affordable" Gulftown to be released later this year.
That CPU going on your current system, as listed in your system specs?

No mate in this one.

http://www.sevenforums.com/hardware-...-your-rig.html
Oh boy! What a machine that'll be Be sure to post pics when you got it all together
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2556
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
That CPU going on your current system, as listed in your system specs?

No mate in this one.

http://www.sevenforums.com/hardware-...-your-rig.html
Oh boy! What a machine that'll be Be sure to post pics when you got it all together


Thanks Sergio, I will!
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2010   #2557
BigHurt

Windows Se7en Ultimate x64
 
 

Thought I'd throw mine on here.. just upgraded from VelociRaptor 2x300gb (Raid 0..6.2 score) to my first SSD.. X25-M 80gb. Probably will still raid out the raptors via windows. Hopefully no more reinstalls for a while!

Also.. CPU is OC'd to 4ghz, ram is mushkin blackline (1600), gtx295 is stock (for now)

posted this on ssd performance first..whoops =)


Attached Thumbnails
-postssd.png  
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2010   #2558
JohnPC

Triple Boot - Win 7 x64 Ultimate x2 + WinXP-mce x1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jorpe View Post
Quote   Quote: Originally Posted by JohnPC View Post
Hello,
The WEI numbers have completely dumbfounded me... It is currently 6.0.
My first try at installing Win7 - 64 Ultimate yielded a womping 7.0, limited by the SSD in IDE mode.
My ATI 5870 was 7.4 I believe.
So then, after having to reinstall using AHCI mode, my SSD went up to 7.3, but my Graphics dropped to 6.0.
After several reinstalls, switching out ATI 5870 to different PCI-E slot, return to IDE mode, & lots of BIOS configuration tinckering, it hasn't budged from the 6.0 mark.
...dumbfounded... but I'm still very impressed with Win7 @ WEI 6.0!
I had the same wei 6.0 score from my graphics, and uninstalling the graphics drivers and reinstalling them a couple times worked. I have a 5850
Thanks for the thoughts Jorpe. I've managed to replicate the previous high WEI by reloading the 790fx ATI drivers directly from the ATI site.
Yikes! I was a bit off...
Graphics -- 7.8
That's a jump from 6.0... and now that my WEI is high and mighty, maybe me likey WEI!


Attached Thumbnails
-sp32-20100305-232150.gif  
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2010   #2559
JohnPC

Triple Boot - Win 7 x64 Ultimate x2 + WinXP-mce x1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Hello JohnPC, welcome to Seven Forums!



Here's a good tutorial about AHCI if you haven't seen it yet; at the link below.

AHCI : Enable in Windows 7 / Vista
Thanks BareFootKid!
I really liked that tutorial quite a bit, and I spent sometime working through it a few weeks back. I did manage to get the IDE drivers changed to AHCI, but I went ahead and did a fresh install after all and loaded the drivers during the setup stage. For some reason, my actual startup time was slowed down from about 30 seconds to about 90 sec. when I tried to change the drivers after install. By loading them before install, it reverted to about 35 sec. Win 7 load time.
Great WEI thread by the way... some good funnys!
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2010   #2560
DreemWarrior

Windows 7 ultimate X64
 
 
A brand new WEI :)

It is amazing what the right components, properly configured will do for a system.
I'm not going to share how much I spent on this Dell Quad(WAY too much). Not just initially, but JUST to get it to perform the way DELL SHOULD have built it.
Anyway, here is the score before drastic PC surgery, and the score after!
The diff. here being the ATI HD 5770 I just installed! This thing is a MONSTER!
It barely fit in the case!!

I can't stress enough what a shoddy job was done from the factory.
Sad part is, now that its running smooth, I'm in the process of building one that will leave it standing still, and for way less money.
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:37.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App