Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI

16 Jan 2009   #321
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello Draves, welcome to Se7en Forums!

Have a look through this whole thread to see the answers to your questions. People with i7's and others using RAID have posted throughout this thread.















Later Ted


My System SpecsSystem Spec
.
16 Jan 2009   #322
Sexie

Windows 7 x64 (Build 7000)
 
 

My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2009   #323
Draves

Windows 7 Beta 7000
 
 

It was a long thread man! There are definitely some weird results out there. Some i7's were lower than my phenom and some were higher. Also it seems that the speed of the ram doesn't affect the score as much as the amount. People with 6-8gigs were all getting higher scores, but people with 4 gigs were stuck around 5.9. So is microsoft recommending 8 gigs for best performance? Crazyness.

Back to my ram. I tried changing all of my setting, overclocking, timings, ganged mode, interleaving, etc and I am still stuck at 5.9. Maybe it is a driver issue. Oh well.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Jan 2009   #324
Neilsouth

Win 7 Ultimate 64 RTM
 
 

Heh Something wrong here , im getting a score of 3!

Processor : 7.2
Memory : 7.2
Graphics : 7.9
Gaming : 6.3
Hard Disk : 3

According to this my hard disk score is really low and crap which is giving me the overall such low wei score.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2009   #325
Draves

Windows 7 Beta 7000
 
 

3? What kind of hard drive are you running? Did you try enabling write caching in the drive's properties. Look through this thread...a lot of people are complaining about hard drive performance and how to improve it.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2009   #326
rodcwahr

Triple-boot: Windows 7 X64 / Vista Ulltimate X64 / XP Pro X86
 
 

My results for my dual-boot. Both Vista Ultimate and Win 7 are 64-bit:

Hardware

MB: Asus Maximus Formula
Processor: Intel Core2Duo 6600 (2.4GHz)
Memory: Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB, DDR2, 2x2GB(KIT), DHX, E.P.P, with FAN
Graphics: NVIDIA GeForce 8800 GTS 768MB
HD Vista Boot: WDC WD3200 SATA = 320 GB. Boot partition 1, 100 GB
HD Win7 Boot: SAMSUNG HD103UJ SATA = 1 TB. Boot partition 1, 130 GB

Vista Ultimate Experience



Windows 7 Experience



Note: I have a Dutch Vista Ultimate installation.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2009   #327
shadowminx69

Windows 7 Build 7000
 
 
Here is Mine

not bad with 1gb ram


Attached Thumbnails
-wei.jpg  
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2009   #328
Neilsouth

Win 7 Ultimate 64 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Draves View Post
3? What kind of hard drive are you running? Did you try enabling write caching in the drive's properties. Look through this thread...a lot of people are complaining about hard drive performance and how to improve it.
Already enabled mate..

Drive is a hitachi hdp725050gla
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2009   #329
Dzomlija

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Here is my index:
-w7_009b.jpg

It's a little odd though that my Aero Graphics score is lower than that for Gaming Graphics. I'd have thought that Gaming Graphics would place greater stresses on the GPU than would Aero.

It make no real difference really that I can see, since Aero is screaming on Prometheus.

It is worthwhile noting though that using the ATI driver installed during initial installation of Windows 7 produced a STOP 0xEA error when I performed the initial rating. A second try after the reboot was ok.

Windows Update found a newer driver to use for my graphics, and my Aero Graphics score subsequently increased from 3.4 to 3.5 when the new driver was installed and the WEI assesment was run again.


My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2009   #330
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dzomlija View Post
Here is my index:
Attachment 3078

It's a little odd though that my Aero Graphics score is lower than that for Gaming Graphics. I'd have thought that Gaming Graphics would place greater stresses on the GPU than would Aero.

It make no real difference really that I can see, since Aero is screaming on Prometheus.

It is worthwhile noting though that using the ATI driver installed during initial installation of Windows 7 produced a STOP 0xEA error when I performed the initial rating. A second try after the reboot was ok.

Windows Update found a newer driver to use for my graphics, and my Aero Graphics score subsequently increased from 3.4 to 3.5 when the new driver was installed and the WEI assesment was run again.

WHAT you only get a 3.5 on aero????
and 5.1 on gaming??

because i get 3.6 and 5.2 respectively on them ON A IGP...



while i know that my graphics chipset is based on the hd 2400 it shouldnt be able to go and actually surpass a discreet graphics that has actuall memory....

i have even heard of people acquiring 4.0 when using dual channel 2gb chips....

i still dont get how you get such a low score...


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App