Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI

16 Mar 2009   #541
bloke

Windows 7 7600 x64 (16385) Ultimate,Windows Vista x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Everlong18 View Post
Well dual channel gets enabled automatically when you have the slots filled.

Where did you find out what your bandwidth is?
well thats what i thought and already knew, but from what other ppl are scoring on there mem bandwidth i am way too low and cannot figure out why. im in the middle of adjusting my timings and they are getting low for ddr3 especially at 1800mhz but barely making any difference (like about 200mb/s)

try this, open command propt window, type: winsat mem



see what you score as you have 4gb ddr2 (prob with low timings like 444/12? if not better)


My System SpecsSystem Spec
.
16 Mar 2009   #542
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Here is mine with 4Gig of RAM @ 5.4.4.12

Name:  2009-03-16_225639.jpg
Views: 37
Size:  86.9 KB


My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2009   #543
bloke

Windows 7 7600 x64 (16385) Ultimate,Windows Vista x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mr GRiM View Post
Here is mine with 4Gig of RAM @ 5.4.4.12

Attachment 5907
hmm i dont know what to think any more. lol

with mem timings, are they all pretty much the same as in the lower the better? if it is the case i am at my peak with these modules and its stable.

this is a shot of my timings in nvidia bios access, but i dont use it i go direct to the bios this is just to take a shot of my settings. can anyone tell me is there anything wrong with them???

My System SpecsSystem Spec
.

16 Mar 2009   #544
smarteyeball

 
 

Something does seem wrong there bloke

Mine: ddr2 @888mhz 5-5-5-15 8GB:
-winsat8gb.png


This could become another "post your" thread


My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2009   #545
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Not sure, never had DDR3 to play with, I just had a play with mine and now it's at 900Mhz 5.5.5.14 and my performance went up.

Name:  2009-03-16_231715.jpg
Views: 18
Size:  87.2 KB


My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2009   #546
Everlong

 

Couldn't use the cmd one, it kept closing automatically once it had finished, but I found it in the xml document it outputs in Windows/Performance/WinSAT/datastore and I'm getting 6407MB/s. That's with 4GB of DDR2 overclocked from 667MHz to 750 at 5-4-4-12.

Your DDR3 should be getting peak bandwidth of 12000MB/s, so something isn't right.

You could try setting everything to stock and seeing if that makes a difference?
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2009   #547
smarteyeball

 
 

run cmd as administrator
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2009   #548
bloke

Windows 7 7600 x64 (16385) Ultimate,Windows Vista x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Everlong18 View Post
Couldn't use the cmd one, it kept closing automatically once it had finished, but I found it in the xml document it outputs in Windows/Performance/WinSAT/datastore and I'm getting 6407MB/s. That's with 4GB of DDR2 overclocked from 667MHz to 750 at 5-4-4-12.

Your DDR3 should be getting peak bandwidth of 12000MB/s, so something isn't right.

You could try setting everything to stock and seeing if that makes a difference?
i have gone down to 1T but there was not much difference again.

were you going through 'run' or opening the actual cmd.exe promt? when i tried it through Run it kept doing what you said until i manually done it through cmd.
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2009   #549
Everlong

 

I had to open it as admin like smartey said. I have UAC turned off mostly on Vista, so I forget about it in Windows 7
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2009   #550
bloke

Windows 7 7600 x64 (16385) Ultimate,Windows Vista x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by smarteyeball View Post
Something does seem wrong there bloke

Mine: ddr2 @888mhz 5-5-5-15 8GB:
Attachment 5910


This could become another "post your" thread
Done!

http://www.sevenforums.com/performan...ent-speed.html

My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App