Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI


20 Apr 2009   #731

Windows 7 7600 x64 (16385) Ultimate,Windows Vista x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Monga View Post
LOL I don't know why you doubt me! It's a HDD from an xbox I can't do any worse!
i think it should be a drive of the same age as the system it should.

My System SpecsSystem Spec
.

21 Apr 2009   #732

Windows 7 build 7100, XP SP3
 
 

here's mine


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2009   #733

Windozer 7 - 7068
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bloke View Post
i think it should be a drive of the same age as the system it should.
Drives from 01, systems from 01.. I'm talking Xbox classic here
My System SpecsSystem Spec
.


21 Apr 2009   #734

Windows 7 7100 x64
 
 

Weridly enough, today i did a clean install from 7048x64 to 7077x64 and now my score has changed. very strange....


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI-winindex.jpg  
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2009   #735

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bloke View Post
LMAO!! Monga is protective of the Cake is he yes? the WEI is based on the actual grfx card, not the speeds, i think if i overclock the crap out of my 98gx2's i get an extra .1 point...wow. and the cake goes to a legitimate old school system, but in particular needs a low hdd score... not a score of 4. lol
Eh, I can raise the score by .5+ by overclocking,just can't lower it by underclocking.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2009   #736

 
 
Added Memory, WEI score went down ?

Wasn't sure where to post this as it involves Windows 7 , but involves OC question on X58, and memory ? as well

OK we all know that WEI is not a bench mark, and not the best way to mesure a system, That being said , I was still trying to get all 7.9's mainly because I read a post from microsoft that said it could not be done at this time.

Any way I had an X58 I-7 965 OC to 4.0 with 2 295's in it and 2 ocz SSD's I was getting
Processer 7.6
Memmory 7.8
Aero graphics 7.9
3D graphics 6.6
Disk performance 7.5
for a system WEI score of 6.6

I decided to add 6 more GB MEM, and another SSD hard drive, thinking it would take my memory and disk speed up, the extra 6 gig changed my memory timeing from T1 to T2, while it did increse my
Mem score from 7.8 to 7.9
my 3D Graphics DROPED from 6.6 TO 6.0
And despite adding a third SSD In RAID 0 my score DROPED from 7.5 to 6.7
so my score is now 6.0

Should adding memory caused that much of a decrese, or was it something else, I expected my Disk scores to go up, by almost as much as they went down, and 3D graphics has me baffled I've removed and reloaded drivers 4 times.

Tomorow I am going to remove the extra Mem and see if my scores go back up, But I wanted to see if this sounded reasionable to any of you out there with more experiance in this.

I've Over clocked as much as my chip will let me, my temps arn't bad, but a bump in QPI causes Bluescreen, and a bump in clock ratio causes a dump in windows.

What am I missing? and does this information sound normal?

My profile was:
Mother Board ( EVGA X58 X3 SLI ) http://www.overclockersclub.com/reviews/evga_x58_sli/
Case ( CoolerMaster 932 HAF) http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=5363
Drivers (182.50 )
Bios ( SZ21Z )
CPU ( 965 ) http://i4memory.com/f55/intel-core-i7-920-940-965ee-nehalem-online-reviews-list-11131/
CPU Cooler ( V8 ) http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&id=5279
Memory ( Patriot Viper Series 9,9,9,24 6gb kit) http://www.overclockersclub.com/reviews/patriot_viper_tri/
PSU ( Corsair HX100W ) http://www.hardwaresecrets.com/article/484/1
GPU ( two 295+ ) http://www.nvnews.net/reviews/evga_geforce_gtx_295/index.shtml
2 SEAGATE SATA III 1TB RAID-0 , http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148274

2 OCZ vertex SSD's 30 MB (raid-0 3rd added 4-21)
Operating System ( Vista x64 Win 7 Beta 7.000 x64)
Display:LG http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=3920245&csid=_21

Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 25X )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 160 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( Auto )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 100 )


Memory Feature
Memory Control Setting (Enabled )
Memory Frequency ( 2:10 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 9 )

tRCD Setting ( 9 )
tRP Setting ( 9 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 88 )
Command Rate ( T1) T2 with 12G 6X2


Voltage Control
EVGA VDroop Control ( With VDroop )
CPU VCore ( 1.375v )
CPU VTT Voltage ( +250 )
CPU PLL VCore ( 1.8 )
DIMM Voltage ( 1.625v )
DIMM DQ Vref ( +0 )
QPI PLL VCore ( 1.35v )
IOH VCore ( 1.25 )
IOH/ICH I/O Voltage ( 1.50 )
ICH VCore ( 1.05 )
PWM Frequency ( 800 )


CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Disabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Enabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( 6.4 )

3DMARK Vantage P35890 GPU 32644 CPU 51144
CPUZ Validation: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=538451
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2009   #737

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Was this test carried out on the same build or with different builds, I ask because each build seems to giving different results.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2009   #738

Windows 3.11
 
 

Is there any program to show your WEI for XP ?















Please don't laugh!
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2009   #739

Linux (Debian, Android)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by KMoore4318 View Post
Wasn't sure where to post this as it involves Windows 7 , but involves OC question on X58, and memory ? as well

OK we all know that WEI is not a bench mark, and not the best way to mesure a system, That being said , I was still trying to get all 7.9's mainly because I read a post from microsoft that said it could not be done at this time.

Any way I had an X58 I-7 965 OC to 4.0 with 2 295's in it and 2 ocz SSD's I was getting
Processer 7.6
Memmory 7.8
Aero graphics 7.9
3D graphics 6.6
Disk performance 7.5
for a system WEI score of 6.6

I decided to add 6 more GB MEM, and another SSD hard drive, thinking it would take my memory and disk speed up, the extra 6 gig changed my memory timeing from T1 to T2, while it did increse my
Mem score from 7.8 to 7.9
my 3D Graphics DROPED from 6.6 TO 6.0
And despite adding a third SSD In RAID 0 my score DROPED from 7.5 to 6.7
so my score is now 6.0

Should adding memory caused that much of a decrese, or was it something else, I expected my Disk scores to go up, by almost as much as they went down, and 3D graphics has me baffled I've removed and reloaded drivers 4 times.

Tomorow I am going to remove the extra Mem and see if my scores go back up, But I wanted to see if this sounded reasionable to any of you out there with more experiance in this.

I've Over clocked as much as my chip will let me, my temps arn't bad, but a bump in QPI causes Bluescreen, and a bump in clock ratio causes a dump in windows.

What am I missing? and does this information sound normal?

My profile was:
Mother Board ( EVGA X58 X3 SLI ) http://www.overclockersclub.com/reviews/evga_x58_sli/
Case ( CoolerMaster 932 HAF) http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=5363
Drivers (182.50 )
Bios ( SZ21Z )
CPU ( 965 ) http://i4memory.com/f55/intel-core-i7-920-940-965ee-nehalem-online-reviews-list-11131/
CPU Cooler ( V8 ) http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&id=5279
Memory ( Patriot Viper Series 9,9,9,24 6gb kit) http://www.overclockersclub.com/reviews/patriot_viper_tri/
PSU ( Corsair HX100W ) http://www.hardwaresecrets.com/article/484/1
GPU ( two 295+ ) http://www.nvnews.net/reviews/evga_geforce_gtx_295/index.shtml
2 SEAGATE SATA III 1TB RAID-0 , http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148274

2 OCZ vertex SSD's 30 MB (raid-0 3rd added 4-21)
Operating System ( Vista x64 Win 7 Beta 7.000 x64)
Display:LG http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=3920245&csid=_21

Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 25X )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 160 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( Auto )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 100 )


Memory Feature
Memory Control Setting (Enabled )
Memory Frequency ( 2:10 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 9 )

tRCD Setting ( 9 )
tRP Setting ( 9 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 88 )
Command Rate ( T1) T2 with 12G 6X2


Voltage Control
EVGA VDroop Control ( With VDroop )
CPU VCore ( 1.375v )
CPU VTT Voltage ( +250 )
CPU PLL VCore ( 1.8 )
DIMM Voltage ( 1.625v )
DIMM DQ Vref ( +0 )
QPI PLL VCore ( 1.35v )
IOH VCore ( 1.25 )
IOH/ICH I/O Voltage ( 1.50 )
ICH VCore ( 1.05 )
PWM Frequency ( 800 )


CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Disabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Enabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( 6.4 )

3DMARK Vantage P35890 GPU 32644 CPU 51144
CPUZ Validation: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=538451

Can you post your raw benchmark scores by going to C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore and then going to the most recent formal assessment?

If your raw numbers are going up but the subscore is going down, that is weird.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2009   #740

 
 

My WEI score before I added the MEM and 3rd OCZ SSDShow Us Your WEI-wei4-21-09-6.6.png
After adding the 3rd SSD in raid 0 I had to do a fresh install, but used the same windows install disk, and activation code, loaded the same nvidia drivers, and same MB drivers. my new WEI was Show Us Your WEI-4-23-09.png, note one score went up, MEM, but two scores went down 3D and disk transfer resulting in a lower total score, I didn't know that adding memory could affect other subscores, negitevly, I could understand a positive change if that allowed things to go faster, I'm not sure if this T1, T2 diffrence is the cause.

If you click on the picture it shows larger, and you can read details, I know you knew that but wasn't sure who else would be reading this thread.


My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Show Us Your WEI
Thread Forum
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management Hardware & Devices
show us your dog Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder Backup and Restore
Show Us Your Rig [3] PC Custom Builds and Overclocking
Changing when taskbar icons show and don't show. Customization
Show Us Your WEI (2) Performance & Maintenance
show hidden folders show file extensions thru registry General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33