Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Updated SSD firmware - PC lags to connect to internet after reboot

04 Apr 2015   #1
cwburns32

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 
Updated SSD firmware - PC lags to connect to internet after reboot

Used to be able to access internet very within seconds of reaching the desktop. Now it seems like it takes 30-60 seconds for whatever reason. You may be able to load a page or two then it will lag and act like it is searching for internet, then it flashes to no internet and then says limited internet access and then it finally connects. All I did was upgrade my 840 SSD firmware from the 06 version to 09 version. Like an idiot I did not have system restore setup and ALSO did not do a backup before updating the firmware. I have been looking around for the old firmware version to see if that is indeed the issue but no look. Any advice on how to speed it back up or at least find that older version firmware?


My System SpecsSystem Spec
.
04 Apr 2015   #2
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

A system restore or backup wouldn`t help you in this case anyway, what you did has nothing to do with windows.

Even though it`s having an affect on it somehow

I would hope you have at least 1 disk image saved somewhere ?
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2015   #3
cwburns32

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AddRAM View Post
A system restore or backup wouldn`t help you in this case anyway, what you did has nothing to do with windows.

Even though it`s having an affect on it somehow

I would hope you have at least 1 disk image saved somewhere ?
I am sure I do somewhere... it has been a while since I have made a disk image on this machine going to have to go digging. Very frustrating.
My System SpecsSystem Spec
.

04 Apr 2015   #4
cwburns32

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

- System

- Provider

[ Name] Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance
[ Guid] {CFC18EC0-96B1-4EBA-961B-622CAEE05B0A}

EventID 100

Version 2

Level 2

Task 4002

Opcode 34

Keywords 0x8000000000010000

- TimeCreated

[ SystemTime] 2015-04-04T17:26:05.687621200Z

EventRecordID 1738

- Correlation

[ ActivityID] {038C7C78-F800-0007-37CC-EAB6FB6ED001}

- Execution

[ ProcessID] 1868
[ ThreadID] 6804

Channel Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance/Operational

Computer Chris-PC

- Security

[ UserID] S-1-5-19


- EventData

BootTsVersion 2
BootStartTime 2015-04-04T17:20:57.843200600Z
BootEndTime 2015-04-04T17:26:02.429052000Z
SystemBootInstance 881
UserBootInstance 526
BootTime 61481
MainPathBootTime 11381
BootKernelInitTime 42
BootDriverInitTime 263
BootDevicesInitTime 1306
BootPrefetchInitTime 0
BootPrefetchBytes 0
BootAutoChkTime 0
BootSmssInitTime 2642
BootCriticalServicesInitTime 677
BootUserProfileProcessingTime 1394
BootMachineProfileProcessingTime 751
BootExplorerInitTime 3762
BootNumStartupApps 11
BootPostBootTime 50100
BootIsRebootAfterInstall false
BootRootCauseStepImprovementBits 0
BootRootCauseGradualImprovementBits 0
BootRootCauseStepDegradationBits 0
BootRootCauseGradualDegradationBits 0
BootIsDegradation false
BootIsStepDegradation false
BootIsGradualDegradation false
BootImprovementDelta 0
BootDegradationDelta 0
BootIsRootCauseIdentified false
OSLoaderDuration 1569
BootPNPInitStartTimeMS 42
BootPNPInitDuration 1354
OtherKernelInitDuration 221
SystemPNPInitStartTimeMS 1571
SystemPNPInitDuration 215
SessionInitStartTimeMS 1791
Session0InitDuration 838
Session1InitDuration 374
SessionInitOtherDuration 1428
WinLogonStartTimeMS 4434
OtherLogonInitActivityDuration 1039
UserLogonWaitDuration 6652

That is what I pulled from the Window Diagnostics-Performance Operational logs from Event Viewer.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2015   #5
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Won`t be hard to find, the folder is called WindowsImageBackup if you used windows backup program
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2015   #6
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
Have you reset your modem/ router ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Updated SSD firmware - PC lags to connect to internet after reboot




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Updated SSD firmware, Now I only get black screen with cursor
I just upgraded the firmware today(just released) on my Samsung 850 Pro SSD using samsung's Magician Software and everything went fine and the PC automatically shutdown. I waited a few seconds after the PC shut down and now I only get a black screen with a movable cursor. I'm currently using parted...
Hardware & Devices
My laptop takes a hell lot of time to reboot! lags a lot while working
The system just dies when i am logged in, very difficult to work. Mouse keeps getting frozen and it feels like it wont just move. At times the fan speed also increases (you could hear fan speed increasing). Please help!!! Regards, Adil Ashraff
Performance & Maintenance
Intermittent Slow To Connect to Internet After Reboot
Connection seems to happen after anywhere from five minutes to over 20 minutes. In the meantime, no problem connecting to LAN devices (e.g. NAS). This happens for each WIFI, LAN, or Both together - whichever combination I have enabled - default is Both (ipconfig all txt file loaded with both)....
Network & Sharing
After reboot, Cant Use touchpad or change theme or connect to internet
I restarted my laptop and after restart the theme suddenly changed...and i realised i cant use touchpad or connect to internet through wirless or wired connection (samsung USB tethering always worked last time before reboot). i navigated my way to the display options using the keyboard and the...
General Discussion
Freezes, lags and sometimes BSOD when connecting to Internet
Ok, Im having this problem since yesterday, I left my computer on so i can finish my download(i nap a bit) when i woke up, my computer started to lag and freeze to the point that i cant use it(Sometimes it BSOD),,,,This only happens when i connect to internet,,When i reboot normaly without...
BSOD Help and Support
Internet Explorer 8 lags terribly with more than 1 tab.
I have completely reformatted and reinstalled my windows 7 OS on a new quad-core 4GB computer. internet explorer 8 continues to lag badly and use up nearly 100% cpu when more than one tab is opened. is the browser really that bad, or is there another possible problem? i am totally OK with...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App