Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: cpu useage allways at 100% issue

08 Nov 2009   #1
tuohy

Windows 7
 
 
cpu useage allways at 100% issue

soooo i did a clean install of windows 7 on a rebuild of my gaming computer, its been running fine for the last couple of days, but now my cpu useage is through the roof, anytime my firefox or antivirus are running my cpu useage is at 100% otherwise it sits at 50, does anybody know anything about this??
i just downloaded the win7 drivers for my motherboard and didnt notice the issue till after i had done that..
help???
it would be much appreciated


My System SpecsSystem Spec
.

08 Nov 2009   #2
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

You need to go to task manager and post a screen shot of services, processes and preformance so we can see what all is running. Cause I'm online with my anti virus( 4 processes), my tv & task manager running along with everything else with between 2- 4% cpu usage. something is really wrong.
My System SpecsSystem Spec
08 Nov 2009   #3
tuohy

Windows 7
 
 

k, ill do that in just a minute
My System SpecsSystem Spec
.


08 Nov 2009   #4
tuohy

Windows 7
 
 

hmm to be quite honest it seems to be running fine again, i just checked task manager and its running pretty smooth now, little jumps every now and then
i just did a system restore and got rid of one of the drivers i had downloaded for my mobo, ill post again if sumthing changes and the problem comes back
thank you tho
My System SpecsSystem Spec
08 Nov 2009   #5
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

No problem. Glad to hear it's back to normal. Fabe
My System SpecsSystem Spec
08 Nov 2009   #6
Everlong

 

If it does start going back up to 100% again, go in to services and disabled the Windows Media Player Network Sharing Service, as this caused a few problems with my PC and excessive CPU usage. All it does really is allow you to network your Xbox 360 to your PC.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 cpu useage allways at 100% issue




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD General Useage 0x000000d1
Hey guys, My GF's PC has been Bluescreening i will add as much information as i can as requested. we have been getting numerous bluescreens 0x000000d1, 0x0000000a, and a few others, i recently cleaned the history so i will wait for more crashes to list as we get them agian. i have tried...
BSOD Help and Support
Solution to RAM useage
I just had a thought , this problem may have been addressed and solved already, I just want to throw in my 2 cents. I have Win7 x 64 running, and have tried different makes of RAM, but can only get 4 gigs to be used on the Os regardless of how much I add. Have tried all solutions from many...
Performance & Maintenance
WLM Primary Contact Email Useage Problem
Just loaded Windows 7 pro and moved my contacts from OE to WLM. When I tried to send an email to a bunch of patients noticed that program did not only use the primary email address, but used all addresses of each patient. Is there a way of tell WLM to only use primary email addresses like OE does?...
Browsers & Mail
bsod when idle or little useage
keep getting the bsod when idle or surfing the net. comes up with atikmpag.sys. i can play a game like lol for an hour and it doesnt do it but sitting here typing this it happens to me. its only when running eyefinity with 3 monitors, doesn't do it with 2. i have 2 dvi to vga adapters and a display...
BSOD Help and Support
My WD 1.5 TB HDD is not allways detected
Hello. I need help cos my WD HDD is doesn't always show up in my computer. It comes and goes, sometimes only when I restart my computer. I've got MSI 770-C45 motherboard, AMD Phenom II black edition multi-core processor and MSI NX8800GTS Graphics card... Any guesses?
Hardware & Devices
HP Multi Print/Scan Issue Re Install Issue?
I have an HP M1522 NF multi function peripheral attached to a PC running Windows 7. I needed to re install the drivers and software the other day but now it will only install the printer drivers and not the scanner drivers or any of the accompaying software?
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App