Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 System Restore Setting resets to 100% - never used Avast

08 Jul 2015   #1
SirAcid

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Windows 7 System Restore Setting resets to 100% - never used Avast

Yes, System Restore habitually changes its allotment of my C: drive to 100%. Two or three times a day I have to crunch it back down to minimum.

Not only have I never used Avast on this build, I'm mildly paranoid about cloud applications; I use Steam and OneDrive, but other cloud apps are closed unless I use them directly. I don't allow application updaters or reminders to run at all.

I wonder if anyone else has seen this, perhaps, when running Webroot SecureAnywhere. Otherewise, any ideas are welcome. I'm not sure what else might be causing the problem; it's a pretty clean build only a month or so old. Any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
09 Jul 2015   #2
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try a clean startup - Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup

Does it happen with another user account?

Check scheduled tasks if you can find something too.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2015   #3
SirAcid

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks. I've been troubleshooting this for weeks, so I've done all of the above and more. I should have mentioned that in the OP, come to think of it. I've cleaned out the Startup area of msconfig, I've scoured Task Scheduler, and I've combed the logs for anything that would point to the moment Restore gets reset to try and find what's doing it. And, unfortunately, it happens during login sessions to new, clean accounts.

I think my next step will be to completely uninstall Webroot and see what happens, although I can't find anything about Restore and Webroot caring much about each other.
My System SpecsSystem Spec
.

09 Jul 2015   #4
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

You have to clean Services tab in msconfig for non-Microsoft services too (check "Hide all Microsoft services").
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2015   #5
SirAcid

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I went through Services via services.msc.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2015   #6
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Webroot Service could be in Microsoft Services and Non Microsoft Services or both at the same time.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2015   #7
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

I think it's probably being caused by Avast. They recommend disabling the NG (Secure Virtual Machine). Avast has been causing a lot of trouble with Restore configurations.

Source: https://forum.avast.com/index.php?topic=171719.0

Update: Ops! Sorry, I missed where it was never installed. Somehow, the mere mention of Avast sticks in my brain as a Windows 7 corruption.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 System Restore Setting resets to 100% - never used Avast




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7: Can't change setting System Properties > network ID setting
I am trying to add a refurbished HP system to my menagerie. It had Windows 7 Pro (64bit) installed when I got it. I went through the setup without any problems, created a user account for myself (Lewis), set the system name to TestPC and started installing and testing some software. Simple...
Network & Sharing
Can't change setting System Properties > network ID setting
I'm trying to set up a Synology NAS for my home network, however I can only access via the Synology utility and through a browser using the internal IP address. It does not otherwise appear on my network; I can't ping it, map drives to it by any method, etc. Googling suggests that this problem...
Network & Sharing
How To Restore Windows 7 To Factory Setting?
Hi All, I have a Toshiba A505-S6040 with Windows 7 X64 and i need to restore it to factory setting but I do not how to do so!:confused: So I need your help. Regards,
Backup and Restore
System restore fails after Avast Antivirus messes up the system
I ran a full scan on Avast yesterday, it found 3 infections in my windows folder, can't remember the specific paths anymore.. I think one was in Sys64 or something. It managed to quarantine 2 of them but it couldn't find the specified file path (or something) of the infection in Sys64 (or...
Performance & Maintenance
How do I restore windows 7 to manufacturer setting
Well about a week ago I got a virus now its at the piont where I cant access the internet because the virus has taen over everything. I did a system restore which made it fine but than I got the virus again. When I did it a second tine it got saved before I restored so I'm at the point where I...
Backup and Restore
Windows 8 to have restore to factory setting option and other features
Source
News


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App