Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Maxed Out Processor

21 Jul 2015   #11
despuit

Windows 7 - Home Edition - Build 7601x8086
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GokAy View Post
I wouldn't be here if I minded helping out

But I am at a loss at the moment, do you know what you have disabled so you can enable them back?

Hmm, maybe All-in-one Repair will help. Get it from Tweaking.com - Windows Repair and run it as admin in Safe Mode with Networking. Repair with default options, see if that will help.
Not really, I've changed so many things on here now I wouldn't know where to start. I just checked the boot time and it is 62 seconds on an HDD. The break down:

7-11 seconds on average to shutdown

From boot to desktop:

3-7 seconds to boot drivers (it lags out cause of the stupid bios, I have a linux partition and the hardware here is not compatible so it causes a delay)
5-6 seconds to load every boot driver
45-53 seconds to logon into the desktop minus the 5 second delay to actually use it now

average 60-70 seconds

It has never once taken more then 10 seconds from the boot drivers to the desktop before, usually it is instantaneous. I've had error before that certain system components failed to load because it was so fast.

The thing with that though is I have to do every component individual and track the changes. It is a great tool granted, but it is a lot of work. If I can isolate what the delay is without using it, it would be a lot easier.
----------------
Since this has happened I disabled Shell Hardware Detection, adaptive brightness, and then I just don't know I don't have a means to track it... uhm AsyncMAc,


The week before that was:

Windows Presentation Foundation Font Cache, Application Layer Gateway Service, Application Identity, Certificate Propagation, Disk Defragmenter, Wired AutoConfi, Microsoft iSCSI Initiator Service, and BranchCache

I know it has nothing to do with the registry, nothing has been change there lately. The only thing I was doing when it happened was using Torch. I've checked Autoruns and it looks clean. The biggest thing I did change actually which might cause it is directory changes. I changed over my user account to an external drive....... I know it effected my K-Meleon install where the os can't even tell it is running at times causing it not to work intermittently. I just don't know where down the line it happened.
====================
Wifi static IP - FIXED NativeWIFI driver not loaded
Toolbars - FIXED Internet Security Options Reset (why does effect explorer so)
MSCONFIG - FIXED
Interrupts - Was a hardware failure problem damn wifi wasn't over heating it was missing a driver

Advanced boot options being displayed after boot are still occurring as well as the black screen to logonui+delay. Must be a driver:

3 hours later, tested that and nope that just made things worst. OK if you disable every service but 4 the advanced boot options will not load as in safe mode, though there is a black screen still and long pause after as logonui loads till you reach the desktop. So that narrows down the issue to:

Networking misconfiguration: which was fixed
Remote Procedure Issue: ?????
Audio Issue: ?????
CryptSvc Issue: ?????
GroupPolicy Issue: ?????
LSASS Issue: ?????
Power Issue: ?????
WMI Issue: ?????

I really don't know, is like 4am now. I'll check those routes tomorrow, and if no leads I'll try putting the directories back to the main system and just symlink the ones I need to.

The CPU issue is resolved though, so thanks again. I'll have to figure out this messed up boot issue on my own by tracing the dependencies, is way too much information to go through on here. I should be happy it is booting in 60 seconds, isn't too bad is just the fact for 30 of those seconds are sitting on a black screen for no apparent reason. Then the other 15 seconds or so is just to make it pass the logon screen.


My System SpecsSystem Spec
.
Reply

 Maxed Out Processor




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Maxed Out Processor
Hello all, At the moment I am very limited by computers performance, the processor is all ways maxing out at a 100% if multi-tasking. Or if doing a single task it juts, presently I have a Intel Core Duo @ 2.26ghz on a dell. I am looking at Quad-Core i7 2.2GHz as a replacement, however not...
Performance & Maintenance
One CPU core maxed out
This issue happens randomly and only hard restart fixes it: basically sometimes the computer goes crazy. It starts even before loginning in. Password takes a lot of time to type (those dots appear extremly slowly). However it does allow me to log in. When I check the task manager it looks like...
Performance & Maintenance
Is it possible my PSU is Maxed out
Here is the run down guys and gals I recently stabilized my oc to 4.8 Ghz I have 2x HD7970's and also 850 w corsair gold PSU now I was gaming and all of the sudden I just shut down out of nowhere the system was kinda warm but I felt the Psu it felt warmer then usual so I let my rig chill...
PC Custom Builds and Overclocking
CPU maxed out!
I recently had an infection on my Win7 machine yesterday (long story)...anyways, I removed everything and I am noticing frequent maxed out CPU. Currently, the only things I have running is Firefox, Office Outlook 2010, IE, Adobe Reader, and Word 2010. Why is the CPU going crazy? I did look in the...
Performance & Maintenance
Maxed out CPU as soon as i boot up
I recently installed windows 7 onto my computer and since then my cpu has run at or very near 100%. I haven't had any BSODs, yet but I wouldn't be surprised if they started to occur if my system continues to run maxed out like it is. Below are some screen shots of my task manager and a program I...
Performance & Maintenance
CPU Maxed(nearly) at Idle
I just installed 7600 16385 x64, and been having some problems. Here is a picture of my Task Manager right after bootup: http://img441.imageshack.us/img441/3770/idle.png There are no programs running besides the one Windows uses to start up, not any external program. It's nearly maxed and I have...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App