Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Pc lags after start orb


14 Nov 2009   #1

Windows 7 32 & 64 bit
 
 
Pc lags after start orb

I have recently put windows 7 64bit on my laptop and pc it all works fine on my laptop but on my pc it lags after the start orb dissapears for 7-15 secs and the screen goes all black then flashes up with the welcome screen. I have reinstalled 7 3 times on this pc and it still does it yet my laptop thats not as good a spec dont also my pc never did it when i had RC on it. Is there any way to fix this thanks.


My System SpecsSystem Spec
.

14 Nov 2009   #2

Windows 7 Ultimate x64 x2 + x86 + Windows 8.1 x64 x2
 
 

Things to check initially is the graphics drivers - check that you have the latest from the manufacturer's site

Also check that you don't have any mapped drives that point to missing shares
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #3

Windows 7 32 & 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Barman58 View Post
Things to check initially is the graphics drivers - check that you have the latest from the manufacturer's site

Also check that you don't have any mapped drives that point to missing shares
thanks for reply i have latest drivers for my gpu from nvidia's website and i dnt have any drives pointing to missing shares could anything else cause this as it never done this before and its bugging me.
My System SpecsSystem Spec
.


14 Nov 2009   #4

Windows 7 Ultimate x64 x2 + x86 + Windows 8.1 x64 x2
 
 

Other than the two main ones above the other things to check is the AV maybe doing a check on start-up - or it maybe something else set to start automatically - as this is happening before log-in I would suspect something set to load for every user rather than on a per user basis

you may want to check out Autoruns from MS which will show you everything that is started with your PC

Autoruns for Windows
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #5

Windows 7 32 & 64 bit
 
 

thanks for link but there wouldnt be anything starting that could affect it really would there if it does it as soon as a fresh install of 7 is put on as its only running what been installed of the disc. Wolud ressting bios to optimized defaults fx it if it was trying to boot something that it shouldnt?
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #6

Windows 7 Ultimate x64 x2 + x86 + Windows 8.1 x64 x2
 
 

If this is a totally clean install then there should be nothing running to cause the delay - unless one of the standard start-up processes has a problem with some hardware on your system - without an error message it is virtually impossible to diagnose the fault

with the Bios - It may do - but what i would suggest is that you make a note of the working settings before you change anything just in case you have any worse issues with the optimised settings
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #7

Windows 7 32 & 64 bit
 
 

ok i'll make a not of the setting first thanks for the help
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Pc lags after start orb




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Pc lags after start orb
Thread Forum
Pc Lags with games? Gaming
Lags for no reason Performance & Maintenance
Solved Drawbacks, lags Gaming
lags in game Graphic Cards
Mouse Lags Hardware & Devices
WLM lags? Software
CS:S Lags Gaming

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:08 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33