Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Browsing very slow

22 Sep 2016   #21
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote:
Haven't been able to boot in safe mode yet. Will not react when I press F12,
Now I stand to be corrected but usually safe mode is brought up with power on and tap F8 - maybe it is different with the machine you are working with.

Now the processes did you check those yet and also what Roy has asked plus personally like the other am not a fan of "aftermarket" softwares for tune up etc .

One malware you could try is this
AdwCleaner Download
ADW download from bleeping computer delete any rubbish found with the malware scans
(NB If you are running Kaspersky as the main AV then it might need disabling it when trying ADW because it does not like it at times)


My System SpecsSystem Spec
.
22 Sep 2016   #22
rayburnracing

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Ok, I answer some questions and post some screen shots that were asked for.

Ans: Yes, deleted what Malwarebytes found.

Ans: As far as Reg Editors/Tune Up programs go I ran CCleaner and let it correct what it found.

Today I ran Adware and it found 56 items. I let it correct them all.

The longer the computer runs the slower it gets. Just wanted to point that out.

Here's a message I've been getting since we started this process.

Browsing very slow-safenetwork-007.jpg

Here's a shot of what Windows Defender found today after a re-start. When I looked at the details it was the same weird alphabetic name that Malwarebytes found yesterday.

Browsing very slow-safenetwork-008.jpg


Here are the screen shots taken when I booted in Safe Mode with Networking.

Browsing very slow-safenetwork-006.jpg

Browsing very slow-safenetwork-003.jpg

Browsing very slow-safenetwork-004.jpg

Browsing very slow-safenetwork-005.jpg

Browsing very slow-safenetwork-001.jpg

Browsing very slow-safenetwork-002.jpg

Hope this answers your questions and lets you see what went on during Safe Mode with Networking.


My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2016   #23
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
I for one would seriously consider a clean install
I would also not create the media on this machine

But is pretty easy with this
https://www.heidoc.net/joomla/techno...-download-tool

USB Windows 7 Installation Key Drive - Create
My System SpecsSystem Spec
.

23 Sep 2016   #24
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yep I agree with Thrash Zone as there is a lot of bloat on your machine judging by what you ticked in the Start up tab - personally I only ever keep the AV and the CCleaner check ticked because I don't need all those Toshiba services for example starting up on my old Toshiba as they can be accessed after the machine is booted.

But clean install is going to get rid of the bloat anyway.

I would suggest though you first download some of the Toshiba drivers to a stick for example ones for the LAN WLAN and Blu tooth - that saves a lot of time getting them after the clean install.

Edit Ray I did mean to add that when you go looking for drivers etc for a Toshiba it makes it a lot easier if you quote the PART NO on the bottom of the machine because it relates to where the machine was made for. See pic


Attached Thumbnails
Browsing very slow-part-no.png  
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2016   #25
rayburnracing

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Sorry for the late reply. A Windows CD did not ship with my computer. When I went to MS to download Win 7 I put the Key in that is on the back of the laptop. MS came back with a message that referenced me back to the Mfgr saying it was a distributed copy.

So how do I obtain a copy of Win 7 to do a new install?
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2016   #26
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
Hi,
I for one would seriously consider a clean install
I would also not create the media on this machine

But is pretty easy with this
https://www.heidoc.net/joomla/techno...-download-tool

USB Windows 7 Installation Key Drive - Create
Hi,
Using the links above
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Browsing very slow




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
PC running really slow when browsing
It runs call of duty fine with no issues .,It's only when I start browsing that the pages take 10 -20 seconds to load and sometimes shows the "not responding" , It happens on chrome and firefox, it's even lagging when I'm typing here . when I check on the performance it's using %23 on CPU and %40...
Performance & Maintenance
Slow Internet Browsing
My machine is presario cq62, with an intel i5 processor. i do experiencing an extraordinary slowness in both browsing and downloading. I Tried re-installing OS several times, and was not successful. I'm using avg antivirus package. I'm using Google crome as current browser. Cooling fan is also...
Browsers & Mail
My web browsing speed too slow.
Hi! I have ADSL 512Kbps internet connection. Most of the time it too much slow. When i connect to the internet first minutes connection OK, but after few minutes left this worse thing happen. Do you have any idea for fix this issue? I use Kaspersky Internet security 2012. If i download files...
Browsers & Mail
Slow browsing.
Hey guys. Had my new machine 4 or 5 months now, running great. Very high spec. Just yesterday, I was using Google Chrome and it just suddenly... wouldn't load ANY pages. My internet is working fine. So I used Firefox instead, as that seemed to be working fine. But today, that's being really...
Browsers & Mail
browsing is slow / stucks
Hi, I have a problem, with anykind of browser some times about for 30sec in 2-3 minutes i can't load anyweb page, however the connection is good, i can use the connection with any other programs, and this problem happens only with this machine with windows7, others pcs in the lan doesn't have this...
Browsers & Mail
Slow browsing after Win 7 Pro 64 install
After my initial install, everything went fine for about a week and then the bottom fell out and was unable to effectively browse the internet, due to very slow to almost no ability to browse... my system would just hang up... read a lot of threads about this issue... Microsoft has not addressed it...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App