Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows and programs run very slowly, please help.

29 Nov 2016   #21
Finn88

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Okay. Iīve uninstalled it now since it seemed to slow my pc down.
Still the Iobit isnīt the manufacturer behind DriverTalent.
Do you any suggestion for a reliable program that could fix my pc issues?

Best

Finn


My System SpecsSystem Spec
.
29 Nov 2016   #22
Finn88

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Here are my Advanced BIOS Features:
HDD Boot Priority [Press Enter]
Quick Boot [Enabled]
EFI CD/DVD Boot Option - Auto
First Boot Device HDD
Second Boot Device CD
Third Boot Device USB-FDD
HDD S.M.A.R.T. Capability [Disabled]
Limit CPUID Max. to 3 [Disabled]
No-Execute Memory Protect [Enabled]
Full Screen LOGO Show [Enabled]
Init Display First PCI
Onboard VGA Auto
On-Chip Frame Buffe Size [64MB + 2MB for GTT]

Thoughts on this? Is everything as it should be?
My System SpecsSystem Spec
29 Nov 2016   #23
Finn88

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Iīve now tested my pc performance using userbenchmark.
It detected that my boot drive is really bad and that my graphics and processor are too great either.
Here are the results:

Boot drive: The boot partition is located on a mechanical or hybrid drive. Moving the system to an SSD will yield far faster boot times, better system responsiveness and faster application load times.

Graphics: Nvidia GTX 680-kr 2,920
6,535 User benchmarks - Average bench 60%
Gigabyte(1458 353C) 2GB
MaxC: 1267 MHz, MaxM: 1502 MHz, Ram: 2GB, Driver: 376.9
*Performing way below expectations (2nd*percentile)
41.2%Average
Lighting 47.7
Reflection 102
Parallax 135
35% 94.9*fps
MRender 3
Gravity 138
Splatting 80.3
47% 73.8*fps


Processor: Intel Core i7-2600K-kr 3,041
16,682 User benchmarks - Average bench 74%
Socket 1155, 1 CPU, 4 cores, 8 threads
Base clock 3.4 GHz
*Performing below expectations (24th*percentile)
65.9%Good
SC Int 90.9
SC Float 92.5
SC Mixed 92.8
74% 92.1*Pts
QC Int 293
QC Float 313
QC Mixed 314
70% 307*Pts
MC Int 441
MC Float 413
MC Mixed 394
62% 416*Pts

Memory kits: Bench
Multi core
Single core
Latency
44.1%Average
MC Read 15
MC Write 15.7
MC Mixed 14
43% 14.9*GB/s
SC Read 11.8
SC Write 14.3
SC Mixed 12.5
37% 12.9*GB/s
Latency 68.4
58% 68.4*ns

Any suggestions for how to solve this?
My System SpecsSystem Spec
.

29 Nov 2016   #24
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Finn my two cents worth do as Megahertz says and personally I don't think it would be a bad idea to update your drivers anyway it cannot do any harm.

I always get them from the manufacturer as the Windows feature is pretty weak
http://www.gigabyte.com.au/products/...px?pid=3962#dl
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2016   #25
Finn88

Windows 7 Ultimate x64
 
 

No ideas, no suggestions?
Is there really no one here that can help with this issue?
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2016   #26
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Finn88 View Post
No ideas, no suggestions?
Is there really no one here that can help with this issue?

Finn mate you have had some ideas thrown your way and I did suggest updating the drivers for the board - have you done that yet? and the Iobit crap was suggested to be removed which you did you have to remember sometimes fixes can be easy some can take some heavy research to find.

As by the by did you check in the registry HKEYs LOCAL_MACHINE and CURRENT_USER > Software listings and look for Iobit stuff? If you find them right click them and delete the whole entry but first do this
Registry - Backup and Restore

Now please run these for starters even if you have already - the ADW especially
SUPERAntiSpyware | Remove Malware | Remove Spyware - AntiMalware, AntiSpyware, AntiAdware!
Malwarebytes | Malwarebytes Anti-Malware Premium
AdwCleaner Download
ADW download from bleeping computer delete any rubbish found with the malware scans
(NB If one is running Kaspersky security it may rant about ADW - just ignore it or disable Kaspersky while the ADW is being used)

I think reseating all the gear on the board would not go amiss and I meant to mention earlier the pics of your BIOS look very strange for EUFI unless I am terribly wrong that is a legacy BIOS.

Now this brings me on to you may need to test the hard drive and GPU but lets get that other stuff done first.
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2016   #27
Finn88

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks for your reply! I shall do what you suggest. And btw don't get it the wrong way I didn't mean to be impolite just kind of desperate right now Need my pc to work properly for my studies.
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2016   #28
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote:
I didn't mean to be impolite just kind of desperate right now Need my pc to work properly for my studies.
Well if I sounded a bit ruffled too it is because it came across as being a tad that way. I know only too well what these machine mean to us and yes it can be very frustrating when something is going well one minute and crashing the next. It is going to take some time because without those dumps it means working through the machine and on occasion's it can be something quite odd that causes problems. For an example my Ivy Bridge desktop lost all the USB ports and I tired just about everything I knew like scanning for this and that checking the system numerous times and was left thinking I might have to replace the motherboard when out of the blue a cluey member saw my posts and told me it was more than possible that Samsung Magician software (for the Samsung SSD's) was the villain and low and behold uninstalled it and back came my USB ports - it cannot be stranger than that eh? It was something I would never have picked in a hundred years.

But anyway onwards ever upwards eh? We shall keep trying to find a solution.
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2016   #29
Megahertz07

Windows 7 HP
 
 

The most important settings on a computer is BIOS settings as they are the fist software to be load and they interact on how your hardware will work.

- Your OS HDD should be on SATA3-0 connector
- Your 2nd HDD should be on SATA3-1 connector
- The Asus BW should be on SATA2-3 connector
- The Asus DRW should be on SATA2-4 connector


From your images on post 8 (I only wrote what has to be changed).
- Under MIT you can provide a light overclock.
- Extreme memory profile - Enable
- Turbo ratio - set to 42, 42, 41, 40

Miscellaneous Settings
- Virtualization Technology = Disable

Standard CMOS Features
- IDE Channel 0 Master - Auto
- IDE Channel 0 Slave - Auto
- IDE Channel 1 Master - Auto
- IDE Channel 0 Slave - Auto
- IDE Channel 2 - Auto
- IDE Channel 3 - Auto

Advanced BIOS Features
- HDD SMART - set to enable
- Init Display First - PCIE x16
- Onboard VGA - Disable

Integrated Peripherals
PCH SATA Control Mode - AHCI
OROM UI and Banner - Disabled
SATA Port0-3 Native Mode - Enabled
GSATA3 Controller - Disabled
Onboard Serial Port 1 - Disabled if you don't use it

Power Management Setup
- Power On by Ring - Disabled
- HPET Mode - 64 bits

PC Health Status
- CPU Warning Temperature - 80šC
- CPU FAN Fail Warning - Enabled


Attached Images
Windows and programs run very slowly, please help.-mit.jpg 
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2016   #30
Finn88

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi ICIT2LOL!
I have completely removed Iobit now and run ADWCleaner.
Although ADWCleaner seems to be a useful tool it hasnīt fixed my problems yet.
I do also have Malwarebytes Premium since at least a week or two and run some scans on it but it hasnīt really found any malware just 2 PUK were found last time and I deleted them. I did also have SuperAntispyware some weeks ago but it didnīt seem to be of any avail so I uninstalled it. I now have ADWCleaner Malwarebytes Premium and Bitdefender installed.

Yes, you are correct I donīt have UEFI from what I can tell.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows and programs run very slowly, please help.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
All programs menu loads slowly
Hello there I have a problem with All Programs list. After starting Win it loads slowly. There is a list of programs but it's only names and blank Icons. After some time it shows list of folders but then again when I click on particular folder Accessories for example, it shows a blank icons of...
General Discussion
Windows 7 Programs opening slowly
So about a week ago my computer started to take 30+ seconds to open up programs, but only after I start up a big program that takes up resources. I have defraged the computer, uninstalled multiple programs, i still cant seem to figure it out. Here are my system specifications: Windows 7 Home...
Performance & Maintenance
Certain programs loading files very slowly
Hi all. I was recently having some bad video driver issues (getting frequent BSODs after updating to the latest drivers for my 560 Ti), so I did a system restore. After the restore, I'm not having any problems with that, but a new one has popped up: opening any photo or video file in Windows...
Music, Pictures & Video
Windows 7 freezes - programs open very slowly
I have two Dell Vostro 420 machines both with 6 Gb of RAM and both running Windows 7 Professional 64 bit. Each machine has exactly the same hardware components but different video cards. I only visit "legitimate" websites - no websites that might be known for viruses, etc. Up until about 4...
Performance & Maintenance
Programs Opening Slowly & Freezing During Internet Browsing
So my computer is basically brand new. Built it like 6 months ago. Check my profile for the specs. But within the passed 3 weeks, my computer has been running slower than normal in some cases. It's not all the time. Just when I click on icons to run or install programs. Where it normally...
Performance & Maintenance
Windows 7 Opens Programs Slowly.
Ok so i got Windows 7 like 2 months ago. It was fast and good. But now it is slow when i want to open firefox it takes 2 minutes! I had to switch over to google chrome because it took so long. Itunes is the same way. I have no clue what the problem is. I am using build 7100 help please.
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Đ Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App