Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Pls Help me with my Windows7 start up delay..


18 Jan 2010   #1

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 
Pls Help me with my Windows7 start up delay..

hi.. I need a help on my windows 7.. I succesfully installed my windows 7 Ultimate 64-bit, got a the latest update, and anything on it from microsoft...

Heres the Problem, It takes 13mins to start to windows log on page... after I switch it ON... it stay on the page "Starting Windows".... at that page it takes 13mins before going to log on page.. thats the only problem i encounter in my windows 7..

pls help me on this.. what am i gonna do with this... before installing windows 7 ultimate 64-bit, I first installed the 32-bit of the same OS.. same problem occurs (13mins on the page "Starting Windows" before going to "log on" page)..... then i switched on 64-bit.... still same problem occurs, i dont think the installer cause this problem, because I used it on my Friends Desktop and it RUNS SMOOTHLY and normally.... no delay... my DESKTOP SPECS is way better than his..

I attached my pc specs on this.. Plss help me on this guys.. Thanks in advance..




Attached Thumbnails
Pls Help me with my Windows7 start up delay..-ret.jpg   Pls Help me with my Windows7 start up delay..-ep.jpg  
Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

18 Jan 2010   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

This is the best place to start, with a problem like the one that you are experiencing. It may also be hardware related.

How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2010   #3

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

this is almost certainly Bios misconfiguration or bad hardware
My System SpecsSystem Spec
.


18 Jan 2010   #4

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by richc46 View Post
This is the best place to start, with a problem like the one that you are experiencing. It may also be hardware related.

How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7

Thnx for the quick REPLY, but I recently installed the same OS with the same INSTALLER on my friends PC and it didnt have any problem on start up.. it RUN so smooth.. I think it is on my mother board.. im using a Intel G31..

I try the prcedure on the link that u gave... and the problem still occur.. i even try install this OS 3times.. same problem occurs.. i wonder why..
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2010   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Try removing one of your Video cards.
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2010   #6

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

same problem occur.. i think in the BIOS.. can anyone help me with the BIOS?
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2010   #7

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

go into your Bios and disable on board graphics not just uninstall from device manager it will reinstall upon reboot
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2010   #8

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by greens6x View Post
same problem occur.. i think in the BIOS.. can anyone help me with the BIOS?

Try rebooting in safe mode (F8) does the problem still occur?
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2010   #9

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

check your event viewer logs for errors flagged in red look at the system directory first
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2010   #10

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by greens6x View Post
same problem occur.. i think in the BIOS.. can anyone help me with the BIOS?

Try rebooting in safe mode (F8) does the problem still occur?

I tried rebooting in Safe Mode, and yes, it BOOTED so fast.. and then what? then i Booted it again in normal.. problem still occurs..



Quote   Quote: Originally Posted by computersplus View Post
go into your Bios and disable on board graphics not just uninstall from device manager it will reinstall upon reboot
I did go to my Bios, but, I cant see where this "on board video card" located and how can I disable this..
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Pls Help me with my Windows7 start up delay..




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Pls Help me with my Windows7 start up delay..
Thread Forum
How to delay the start of a service? General Discussion
No programs open at start up-5+ minute delay Performance & Maintenance
Start up delay after Desktop appears General Discussion
Anyway to delay start-up program by 20 sec or more? General Discussion
Unusual start up delay Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:35 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33