Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 Pro 64 - Resource Monitor not working

10 Feb 2010   #1

Windows 7 Pro 64
 
 
Win 7 Pro 64 - Resource Monitor not working

Hey All,

I have been having intermittent issues where the Resource Monitor is not displaying/updating any graphs or statistics all the graphs are empty.

Currently I cannot get it work at all, even after a cold start.

I have done a few background tweaks and was wondering if there is a service that associated with the resource monitor that I may have disabled by mistake.

Any advice will be greatly appreciated.

Cheers

V:

My System SpecsSystem Spec
.

10 Feb 2010   #2

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

There are so many services, that you would need to go through them yourself, for I'm not certain which if any might be responsible for the problem:

Windows 7 Service Configurations by Black Viper
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2010   #3

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

You could also type services in search. Look at the list, if there is anything disabled click on it you can find what it is dependant on and what depends upon it. Hope it helps.
My System SpecsSystem Spec
.


10 Feb 2010   #4

Windows 7 Pro 64
 
 

Thanks for the responses guys.

I have changed all the service settings back to default and the problem still remains , so its not a service.

FWIW: I installed Process Explorer which is part of the Sysinternals Suite, and all is monitoring fine, so it is something specific to the Resmon.

I am currently making a back up image of the config , and I will do a fresh install and start from square one again and report back if/when I find the culprit.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2010   #5

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Before doing a fresh install, why not try running chkdsk /r and sfc /scannow in a command prompt.

Quote:
I am currently making a back up image of the config , and I will do a fresh install and start from square one again
Semantics perhaps, but restoring from an image is not a fresh install, nor does it take you to square one. Any problem that exists at the time of the creation of the image will be restored along with everything else.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2010   #6

Windows 7 Pro 64
 
 

I understand re the image.

I am making a backup of the tweaked install , and installing a fresh vanilla install and checking the status of the RM at each step of my customisations/optimisations to see if I can pinpoint what caused the issue of RM not starting its monitoring routines automatically.

If it is something that I catch early on and is reversible I can recover the original image and make the appropriate adjustment.

I have a quite a bit of customisation on the original install including a new Visual Style , custom icon sets , classic start menu , as well as a stack of background settings, etc , so if I can resolve it early in the process it will save me a lot of time reconfiguring.

Currently I have a fresh install back on the system un tweaked and the RM is working , now to try and break it again.. :-)

I have no issue doing it from scratch again as this is a Master image for multiple deployment , so I would rather dot all the i's.

Cheers

V:
My System SpecsSystem Spec
12 Aug 2013   #7

windows 7 64 bit
 
 

THIS WORKED!!
I fixed this problem uninstalling Internet Explorer 10 and KB2670838 update and keeping the 144% looks like the problem is the KB2670838 update that is automatically installed when upgrading to IE10
just uninstall both and it should work again
I found the solution here and here:
Resource Monitor is empty window , or transparent window, Windows 7 Classic display (only when DPI changes from 100%) - Super User
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 Pro 64 - Resource Monitor not working




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Win 7 Pro 64 - Resource Monitor not working
Thread Forum
Can no longer run Resource Monitor Performance & Maintenance
Resource Monitor Tutorials
Windows 7 Resource Monitor Starts Itself Performance & Maintenance
Solved Resource Monitor has one of my Hds always at 100% active Performance & Maintenance
Solved Resource Monitor HDD display Installation & Setup
Odd W7 Resource Monitor behavior Performance & Maintenance
Windows 7 Resource Monitor News

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:03 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33