Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Win7 sudden loss of performance

18 May 2010   #1

Windows 7 Enterprise x64
Win7 sudden loss of performance

after installing AMD overdrive (and accidentally hitting apply on stock settings) and uninstalling it. It gives me the infamous BSOD and after that it's like.. totally killed the speed/power of my computer. I attemtped to re-install then uninstall, did nothing but give me BSOD a couple more times. Once I tried selecting set defaults, just gave me BSOD and when I finally got it uninstalled I had BSOD every time I tried to re-install my catalyst drivers (in which I found a work around by installing the graphics drivers from ATi rather than my mobo manufacturer) ok now I got all that re-installed - CCC won't start up,

MOM.Implementation, version-2.0.3748.36923 culter-neutral, publickeytoken=90ba9c70f846762e or one of its dependancies. systen can not find the file specified.

This is after a fresh uninstall/reinstall of all the ati drivers, for some reason it won't install CCC

btw - atdcm64a.sys kept giving the BSOD and tried for hours upon hours diagnosing, trying to debug only NOT to have symbols that windows debug tool needed and spent an hour trying to download all that crap and pulling out what's left of hair on my head..

Ok so i'm over that, as far as I know. I attempted once more to install AMD overdrive and then it gives me the famous couldn't start message. Anyone know how to restore the registry backup info from WinASO backup (when defragging the registry)? I have the full backup there but, no idea how to load it. I'm at my limits before I do a fresh install. Of course I disabled system restore the day before all this goes to hell.. Anyways, system's bogged down, randomly the first 10 mins or so windows will lockup @ 100% cpu usage for a few seconds. It's almost as if I have no graphics driver installed or something.. I was getting 57mb/s x-fer rate between hard drives, now I'm down @ 25. Surprised windows still gave me a 7.3 processor/ram, 7.1 graphics, aero and 6.1 hard drive after all those changes. Uninstalled practically half the drivers and updated them again.

Nearly everything that can be updated (both software/hardware) is updated, this is a modified version of Enterprise x64 and had been tweaked out for max performance and was running BEAUTIFULLY (12 sec bootup time and ready to go) now I'm lucky to have a 30 second bootup time. Oh and this was a fresh install a couple of days ago
Great, even dxdiag won't finish.. it's almost as if the processor has lost nearly all it's power and running @ 700mhz or something... even simple task as opening a new tab in IE (don't like firefox) seems like it's a chore... really.. anyone know how to use the backup info from Winaso registry backup when you defrag????????? oh and the dump files mysteriously disappeared...
System Specs:
Windows 7 Enterprise 7 xDarkô v3.0 Deluxe 64-bit (6.1, Build 7600)
Biostar TA770 A2+ SE (updated bios to support new processor)
AMD Phenom II x4 945 3ghz
4 gig DDR2 RAM PC 5300
ATI Radeon 4770 512mb DDR5 PCI-E
And all are running stock speeds/settings
Drives are running on SATA mode, raptor drive as main
Attatched DXDiag (both 32 and 64 bit info) incase that helps any

Attached Files
File Type: rar DXDiag..rar (10.2 KB, 5 views)
My System SpecsSystem Spec
18 May 2010   #2

Windows 7 Enterprise x64

nevermind.. just going to reinstall everything again.................

Well, in a way it's good that it happened, found some minor tweaks that helps access times a bit. One major headache I could of avoided had I backed up everything properly, anyone know of a good mirroring/ghosting program? One thing I've noticed disk access time dropped from 6.1 to 5.9 (I know, huge difference right?) and it's using the same drivers/configs minus a few things in my experimental stage before this last format.
My System SpecsSystem Spec

 Win7 sudden loss of performance

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
PC sudden power loss and don't know why. No error codes.
Hi please bare with me as I am not the most technical sounding but I try to be thorough. I am not exactly a noob with computers neither. I have an issue where I will be on the computer and then suddenly the computer loses all power and reboots. The only indication I have that something is happening...
BSOD Help and Support
Sudden RAM Loss After PSU & GPU Installation
I've recently upgraded my GPU and PSU to a GTX 650TI 2GB Boost Superclocked and Seasonic M12II 620W, and noticed a sudden loss in RAM after installing the new hardware. Originally, my PC had 6.00GB of RAM, but when I check the system information, it says that only 4.00GB of RAM are present. Is it...
Hardware & Devices
Sudden loss of hard drive free space
I've had a sudden loss of my hard drive space. I've deleted alot of stuff, like over 20GB, more then just a few times and it just disappeared in less then 2 days. I've read some topics here with the about same problem and tried what they sugested there: to use software like WinDirStat, TreeSize...
General Discussion
Sudden loss of internet connectivity
Two days ago I lost internet connectivity suddenly on my desktop (Dell XPS 630i, onboard Nvidia network controller, running windows 7 Home Premium 64bit) and have been unable to restore it. As my laptop (winXP sp3) can still connect to the internet and the router settings have not been changed...
Network & Sharing
Sudden loss of functionality with youtube
My daughter's Windows 7 laptop just started having problems this week with youtube. The "spotlight" or "suggestion" videos on the right of the page show up just as white rectangles (that is there is no image in the thumbnail). Even when logged in, she can't comment on a video or "like" it. ...
Browsers & Mail
Sudden loss of permissions
Hey, I was setting up streaming between my 360 and W7 Laptop yesterday and encountered some problems so what I did was remove myself from my homegroup and eventually got it working...not the point...however since then I can no longer save files in anything other than the documents, pictures, music...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:13.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App