Windows 7 Forums

Showing results 1 to 10 of 10
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: atlcraig
Forum: Tutorials 18 May 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
Dave76 My SSD is my C drive. The is why I...

Dave76

My SSD is my C drive. The is why I got the boost in Performance. I have downloaded the performance software you suggested, but haven't had time to run it yet. When I do I will post the...
Forum: Tutorials 17 May 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
Dave76 Thanks for the information, I will...

Dave76

Thanks for the information, I will try the other benchmark tools you listed and see what kind of score. I have four SATA drives on my system of different ages so that may be causing the...
Forum: Tutorials 16 May 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
AHCI Performance

Just an update of what I found out about ahci performance! After I installed and got ahci working I checked for any performance change in Windows 7 hard drives. My drive performance before I changed...
Forum: Tutorials 27 Apr 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
Bare Foot Kid, thanks for the help. ...

Bare Foot Kid,

thanks for the help.

I found mine under the BOOT heading and then under HARD DISK DRIVES. The instructions said to use the arrow keys to select the drive you wanted to move...
Forum: Tutorials 25 Apr 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
Dave76, I have found what my problem is and...

Dave76,

I have found what my problem is and that is that after I enabled AHCI for some reason it changed the sequence of my drives. I am able to go into the BIOS and select the drive that I want...
Forum: Tutorials 24 Apr 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
Dave76 One other thing - I am not running...

Dave76

One other thing - I am not running raid and do not want to. For AHCI to work do you have to be running raid? It was my understanding that you didn't have to. Do you know if this is...
Forum: Tutorials 24 Apr 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
Dave76, I have 4 SATA drives, one of which...

Dave76,

I have 4 SATA drives, one of which is my C drive. I did save the changes in the BIOS.

It looks like the AHCI drivers were not loaded.

I was able to boot into safe mode, but only...
Forum: Tutorials 22 Apr 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
I have changed the setting with regedit and...

I have changed the setting with regedit and created a restore point in windows 7. I then went into the BIOS and enabled AHCI. When I booted the system up after that I got themessage ERROR LOADING...
Forum: Tutorials 22 Apr 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
:D Thanks for the help. One other question,...

:D Thanks for the help. One other question, since I already have Windows 7 installed and I didn't haveAHCI turned on the drivers weren't loaded. How do I get the drivers loaded now? Thanks again...
Forum: Tutorials 22 Apr 2010
Replies: 577
Views: 780,851
Posted By atlcraig
I have already installed Windows 7 some time ago...

I have already installed Windows 7 some time ago and just found out about AHCI. Can I follow these setps and have AHCI working when I am done or are there other things that I must do? Also is there...
Showing results 1 to 10 of 10

 
Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:59 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App