Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Software Installation "Installs on first use"

26 Sep 2010   #1
vdarst214

Windows 7 Professional 64 bit
 
 
Software Installation "Installs on first use"

I have ran into several issues while installing third party software on my computer and laptop. The installation seems to go perfectly fine and then when I click on the icon in the start menu an installation menu opens. If I right click on the icon and open the properities the shortcut says "Application (Installs on First Use)." I can navigate to the apporpriate folder C:\Program Files (x86)\Creative Home\Hallmark Card Studio 2010 Deluxe and then pin the icon to the start menu and drag it to the appropriate folder and start the program this way. I have recently reformatted my harddrive and reinstalled Windows 7. Prior to this the program installed perfect.

This is only one example of the problem I am having with several software installations.

Any help is appreciated.

Thanks,
Valerie


My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vdarst214 View Post
I have ran into several issues while installing third party software on my computer and laptop. The installation seems to go perfectly fine and then when I click on the icon in the start menu an installation menu opens. If I right click on the icon and open the properities the shortcut says "Application (Installs on First Use)." I can navigate to the apporpriate folder C:\Program Files (x86)\Creative Home\Hallmark Card Studio 2010 Deluxe and then pin the icon to the start menu and drag it to the appropriate folder and start the program this way. I have recently reformatted my harddrive and reinstalled Windows 7. Prior to this the program installed perfect.

This is only one example of the problem I am having with several software installations.

Any help is appreciated.

Thanks,
Valerie
Hi Valeria and welcome

Have you moved any of the library folders, or imported folders from a prior OS?

Is there only the one user? was this a clean install??

Ken J
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2010   #3
vdarst214

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Ken,
There is only one user and it was a clean install in a freshly formatted hard drive. I have not moved any folders since installing the OS.

Thanks,
Valerie
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2010   #4
dozerdobbs

windows 7 home premium 64 bit
 
 

Valerie,
Did you come up with a solution? I am having the same issue with streets and Trips , and print artist. When I try to run the program it asks for the installation path.I have
reinstalled windows 7 after not being able to install Office 2003, after reinstall office installed correctly, could this be an issue with the MSI Installer? Also what is the difference in Program files and program files (X86)?
Steve
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Software Installation "Installs on first use"




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Changing the "minimize" "maximize" and "close" buttons of a theme
Ok so I'm using a custom visual style made by another user however I don't really like the buttons used that I mentioned above. The creator states it is acceptable to change the theme to however you like as long as you don't redistribute it anywhere. Ok so I opened up the .msstyles file (using...
Customization
BSOD every few hours: mostly "STOP: 0x00000F4", "c00021a" & "c0000135"
Hi everyone! Yesterday my HP laptop (Windows 7) started getting BSOD with various types of errors (mostly "STOP: 0x00000F4", "STOP: 0x0000007A", "c00021a" and one "missing %hs, c0000135"). Most of the time it restarts without any issues and works fine right after the BSOD and then an hour or two...
BSOD Help and Support
Need to add "TASKBARS" (MSese for "Launchpads", "Docks" NOT "Toolbars"
My office just upgraded, and I can no longer use Windows XP. On this system, I was able to add a separate taskbar to facilitate quick access to commonly-browsed folder locations on our vast network, and another one expedited the launching of useful programs and lists. Each task on each taskbar...
General Discussion
VT "Disabled" for x64 VMWare installs?
Hi Guys, I've got a weird dilemma going on with my work system here. It's an HP 6000 Pro SFF workstation with an i5 2400, running VMware Player 4. I run this thing into the dirt and it's totally cool with that, which is awesome. Except for the fact that I can't install 64-bit VM's on it because...
Virtualization
Windows 7 installs onto the "Factory Image" D: drive on my pc?
Not sure if I am in the right place for this, but here goes. I have done my install and things are working great. Can you tell me if Windows 7 installs itself onto the "Factory Image" D: drive on my pc? PC originally had Vista and now with 7 installed, I would like to run Windows Backup to install...
Backup and Restore
Windows 7 32bit installation freezes at "completing installation" (AGA
Hello all! for 3 days now iv been trying to install w7 32bit. i have read a lot of messages here about fixing my problem and non of them was a success. When installing w7, after the first reset, the installation returns to the screen where it shows the progress of the installation. the only ...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:38.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App