Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Autodesk Maya 2009 bug


08 Jul 2009   #1

Windows 7
 
 
Autodesk Maya 2009 bug

Hi ,,
I am having a problem working with maya 64 bits with windows 7 64 bits,, i have a nvidia geforce 9600M graphic card ,, i have just updated the driver with nvidia new update,, in the screen i explain my problem ,, pliz help me!!

First, I open maya and it shows me all with no problems




and when i move or zoom the camera the model just disappears




is it a problem with windows 7???
or with my graphic card??
i have used other OS with no problem but with win 7 i cant work ,,
please help how can i resolve this thing

thank you

My System SpecsSystem Spec
.

23 Oct 2009   #2

vista
 
 
Its Maya, Maya is a twat.

Maya does these kind of stupid things. Im a student studying Animation and visual effects, and I had the same problem which hugely delayed my project.

It may not be the same for you but my problem was because My university was running maya 8.0, and I had 2009 on my mac and pc. moving files from my mac to my pc was fine, no infomation lost at all, but sometimes when i moved it to maya 8.0 at uni, things like faces, hands (or the whole model) would disappear.

If youve used features that the earlier version of maya just cant understand, then obviously it cant deal with it, maybe thats your problem.

Also when you open a maya file up in an EARLIER version of maya, you must first open the file in Word Pad, and change the 4 cases where it says the version number near the top of the text, to the version number you will begin to use it with.

for example, I am using 2009, but when i take my work into uni I have to open the file in word pad first, and change the 4 cases in which it says '2009' to '8.0' - obviously don't type the quote marks!!

otherwise maya will not recognise it.

maya did major changes after version 8.5. >_<

uhhhhh... if that doesnt work i really dont know what to suggest. open the hypershade and check wether your materials are still there... and if possible, right click on your model, and go to the material attributes. then click on the little file box next to the path of where the material is stored on your computer, and re-assign it.

oh also, if you dont keep everything neatly in project folders, that may give u problems too... When you start a new project, first make a new scene, then go file>project>new, name the project and use default settings. and then later when you open up the project again. go file>project>set, to tell maya which project to work with, and where to find all of the files.

i hope this helps, but yeah. maya is a twat. :P

Cheers, and good luck

Jay
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Autodesk Maya 2009 bug




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Autodesk Maya 2009 bug
Thread Forum
Solved BSOD everytime I open Autodesk Maya 2013 BSOD Help and Support
BSOD Maya and Autodesk products on start-up BSOD Help and Support
Solved BSOD when starting Autodesk Applications BSOD Help and Support
Maya 2009 or 2010 on Windows 7 Installation & Setup
I need a new machine two run Autodesk Maya at it's best performance. General Discussion
Autodesk Maya 2009 not works Software
Black fcheck screen in autodesk maya 2009 & 10??? Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33