Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Java Applet Access Problem

14 Jul 2012   #1

Windows 7 home premium 64 bit
 
 
Java Applet Access Problem

I have no idea if this is the correct sub-forum for this question...

There's a brand new just out of the box 64 bit Windows 7 desktop PC that I set up for a friend who buys and sells used cars. The PC works beautifully, but he cannot connect to a live auction site that he frequents.

We have IE9 32 bit installed as well as the latest version of Firefox.

He uses a site called copart.com where he does a member login, then he clicks on a tab to get him to the auction page. From that page he can view all the copart auctions across the US. If he clicks on an auction that has not yet begun he gets a little applet box displays a countdown of the time till that auction starts. So far, so good.

But, if he clicks on an auction that has already begun, he gets a little Java logo that displays for a second or so in the applet box, followed by a msg 'connecting to server'. It never does. It just sits there. It does the same thing in both IE9 and Firefox.

I have used his login on several other PCs - from other Windows 7s to Vista to XP, and it works perfectly on all of them.

I went into Java, clicked on the Advanced tab, expanded the Java console and selected 'Show console'.

Here is what I get when I click on an auction that has already begun:
Java Plug-in 10.5.1.255
Using JRE version 1.7.0_05-b06 Java HotSpot(TM) Client VM
User home directory = C:\Users\Jerry
----------------------------------------------------
c: clear console window
f: finalize objects on finalization queue
g: garbage collect
h: display this help message
l: dump classloader list
m: print memory usage
o: trigger logging
q: hide console
r: reload policy configuration
s: dump system and deployment properties
t: dump thread list
v: dump thread stack
x: clear classloader cache
0-5: set trace level to <n>
----------------------------------------------------
CopartApplet.init() invoked
2012-07-13 15:16:31.342....:Max. line count before bidlog reset: 100
2012-07-13 15:16:31.342....:BuyerApplet.initInfoBeans()-> Creating beans with id: 'COPART15C|LiteBuyerApplet@1342206991093'
2012-07-13 15:16:31.373....:Starting Web User...
2012-07-13 15:16:31.373....:Host name is: lvvba134.copart.com
Error detecting proxy: access denied ("java.util.PropertyPermission" "java.net.useSystemProxies" "write")
2012-07-13 15:16:32.278....:Sending login message ...
2012-07-13 15:16:32.949....:Login message sent ...
2012-07-13 15:16:33.105....:Message received: LOGINRESPMessage:BUYERNO=<91436>:CNTDWN2STR=<0 >:VALID=<Y>FTBUYER=<0>:ERRORD=< >:RECOVER=< >:ERRCODE=<0>
2012-07-13 15:16:33.105....:Login successful, Waiting for Auction to Start.
2012-07-13 15:16:33.105....:Sale time in less than 5 seconds.
Error detecting proxy: access denied ("java.util.PropertyPermission" "java.net.useSystemProxies" "write")
2012-07-13 15:16:34.384....:ImageRequesterThread.run-> Login successful! Waiting for images ...
2012-07-13 15:16:34.400....:RCVIMAGESMessage:LOTNO=< >:IMGCOUNT=<1>ESC=<smbanner1 >
2012-07-13 15:16:34.618....:ImageRequesterThread.receiveBanner()-> Received banner: 1
2012-07-13 15:16:34.618....:RCVIMAGESMessage:LOTNO=< >:IMGCOUNT=<1>ESC=<smbanner2 >
2012-07-13 15:16:34.743....:ImageRequesterThread.receiveBanner()-> Received banner: 2
2012-07-13 15:16:34.743....:RCVIMAGESMessage:LOTNO=< >:IMGCOUNT=<0>ESC=<nobanner >
2012-07-13 15:16:34.743....:RCVIMAGESMessage:LOTNO=<17571212>:IMGCOUNT=<0>ESC=<smicon1 >
2012-07-13 15:16:34.743....:RCVIMAGESMessage:LOTNO=<17571212>:IMGCOUNT=<10>ESC=<IMAGES >
2012-07-13 15:16:34.743....:Image count above maximum allowed.
2012-07-13 15:16:34.852....:RCVIMAGESMessage:LOTNO=<19412142>:IMGCOUNT=<10>ESC=<smicon1 >
2012-07-13 15:16:34.852....:RCVIMAGESMessage:LOTNO=<19412142>:IMGCOUNT=<10>ESC=<IMAGES >
2012-07-13 15:16:34.852....:Image count above maximum allowed.
2012-07-13 15:16:35.273....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[BUYERPRFMessage:ELIGFLG=<Y>:MAXAWDCNT=<20>:MAXAWDDLR=<999999999.00>]
2012-07-13 15:16:35.273....:maxAllowedItemCount set to 20
2012-07-13 15:16:35.273....:maxAllowedDollarAmount set to 999999999
2012-07-13 15:16:35.273....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<5>:INCREMENT=<1>]
2012-07-13 15:16:35.273....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<40>:INCREMENT=<5>]
2012-07-13 15:16:35.273....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<100>:INCREMENT=<10>]
2012-07-13 15:16:35.289....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<1000>:INCREMENT=<25>]
2012-07-13 15:16:35.289....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<5000>:INCREMENT=<50>]
2012-07-13 15:16:35.289....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<25000>:INCREMENT=<100>]
2012-07-13 15:16:35.289....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<50000>:INCREMENT=<250>]
2012-07-13 15:16:35.289....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<100000>:INCREMENT=<500>]
2012-07-13 15:16:35.289....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:HIGHTHRESH=<10000000>:INCREMENT=<1000>]
2012-07-13 15:16:35.289....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[INCREMENTMessage:Empty]
2012-07-13 15:16:35.305....:RECORDED: key=[COPART15C], message=[AUDIOFILEMessage:AFFILEID=<10>:AFURL=</startbid.au >:AFEVENT=<STARTU >:AFPRTYID=<1>:AFBIDSTT=<ALLBUY>:LANGUAGE=<en_US >]
2012-07-13 15:16:35.305....:http://lvvba134.copart.com/startbid.au
2012-07-13 15:17:19.858....:RCVIMAGESMessage:LOTNO=<19412142>:IMGCOUNT=<10>ESC=<smicon1 >
I have no idea what it's trying to tell me. Or why it works on every other PC, including Windows 7 64 bit running 32 bit IE9.

Any thoughts?

My System SpecsSystem Spec
.

16 Jul 2012   #2

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I'm no Java expert. Could you try to just remove all the Java and download and reinstall from the Java site.
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2012   #3

Windows 7 home premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
I'm no Java expert. Could you try to just remove all the Java and download and reinstall from the Java site.
I'm certainly no Java expert either, but I appreciate your reply. By the time I read it I'd already uninstalled 1.7.0 JRE and installed 1.6.0.

Everything works perfectly since the rollback.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Java Applet Access Problem





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33