Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: After OS reinstall my Applications won't start

15 Oct 2012   #1
lordcorvin

Windows 7 Home Premium x64
 
 
After OS reinstall my Applications won't start

Hello

Recently I had Windows crash caused by virus, when I restored my Windows back
some applications won't start, is there a way to fix this?
I believe it's caused by missing registry files
Or should I reinstall all my software? (It will take really long time)

Thanks in advance


My System SpecsSystem Spec
.
16 Oct 2012   #2
richnrockville

Windows 7 Pro x64 SP1
 
 

Welcome lordcorvin to the windows 7 forum.

How did you restore windows? If it was an image, then the applications that you installed after the image was taken will have to be re-installed.

Rich
My System SpecsSystem Spec
16 Oct 2012   #3
LittleJay

Windows 7 Home Premium 64bit SP 1
 
 

Quote:
How did you restore windows? If it was an image, then the applications that you installed after the image was taken will have to be re-installed.
I believe the same would be true if a System Restore Point was used.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Oct 2012   #4
Anthony

Microsoft Community Contributor Award Recipient

MS Windows 7 Professional 64-bit SP1
 
 

Personally after a Virus infection, a clean install is the only way to go.
My System SpecsSystem Spec
16 Oct 2012   #5
lordcorvin

Windows 7 Home Premium x64
 
 

It was factory reset on Acer without removing user files.
Problem was my Windows was only infected and antivirus couldn't remove it since the location was System protected file in C:\Windows\Assembly\GAC_64\desktop.ini
I couldn't even navigate to GAC_64 to manually remove it since it was missing according to windows explorer
So I did factory reset
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2012   #6
bobkn

Windows 7 Pro X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lordcorvin View Post
It was factory reset on Acer without removing user files.
Problem was my Windows was only infected and antivirus couldn't remove it since the location was System protected file in C:\Windows\Assembly\GAC_64\desktop.ini
I couldn't even navigate to GAC_64 to manually remove it since it was missing according to windows explorer
So I did factory reset
I believe that you'll have to install all software that wasn't part of the factory installation.

My sympathies.
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2012   #7
lordcorvin

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bobkn View Post
Quote   Quote: Originally Posted by lordcorvin View Post
It was factory reset on Acer without removing user files.
Problem was my Windows was only infected and antivirus couldn't remove it since the location was System protected file in C:\Windows\Assembly\GAC_64\desktop.ini
I couldn't even navigate to GAC_64 to manually remove it since it was missing according to windows explorer
So I did factory reset
I believe that you'll have to install all software that wasn't part of the factory installation.

My sympathies.
Thanks, for the info.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 After OS reinstall my Applications won't start




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Which of these start-up applications should I remove?
Hello! I am currently deactivating several programs from my boot-list in an attempt to stop a little problem I am having. I came across a couple programs that I am not sure would be such a good idea to deactivate, and I am asking you all to help me. :) Here is a screen shot of a list...
Performance & Maintenance
applications won't start
Hi Newbie here, but hopefully someone will be kind and knowledgable enough to help me out. None of my applications will start in Windows 7. Here is the history in case it helps: I recently had an issue with internet explorer redirecting. Everything was normal apart from this. Scans with adaware...
BSOD Help and Support
Unable to start certain applications on different user
Hey there, Guess this is going to be my first asking post ^^ I've been having problems with installing certain applications, e.g Autocad LT 2006 I was able to have it running under both compatibility mode and w7 mode using both local and domain administrator. However I am unable to run...
Software
Reinstall Applications & Dual Boot XP & RC 7
I have had a dual boot setup with XP pro and RC 7 for a number of months. I have purchased a Window 7 license and intend to install it soon. I have two HD's. One, HD 0 has 8 partitions, XP-C, Data, Applications, Pictures, Downloads, Tempfiles, Software, and RC 7-O. My question is: Will all...
Installation & Setup
Sometimes I need to start applications twice.
Some of my applications never start on the first try. They show up in the taskmgr window but never open up minimized or maximized. Sometimes I can't even kill them after I press the "End Process" option. When I can successfully kill the application at the task manager, then the application...
General Discussion
Help! (Applications Wont Start!)
So... Everytime I try to run an application it wont start unless I start it in Administrator Mode - Which becomes annoying to do everytime (plus steam games wont work). However even though the app's wont start their " processes will! So- Is this a common problem !? I've re-installed W7 Once...
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:06.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App