Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 winpemaker

30 Sep 2013   #41
damien76

Win7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
"F:\Win7 SP1 ISO_xxxxxxxxxx_092513\X17-59465". Is very, very long with spaces.

You are better putting the win7sp1dvd in the drive and point it at the drive.
Hello SIW2,

Thanks for the reply. I do not have the DVD for SP1, I only downloaded it from the MyDigital River. Will I need to burn it to a disc or just extract it to a folder onto the desktop..?

Thanks again for the reply.


My System SpecsSystem Spec
.
30 Sep 2013   #42
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Extract the zip directly onto the root of the drive .You will have C:\PE764

Extract the iso to a folder directly on the root of the drive, e.g. c:\jso.
My System SpecsSystem Spec
01 Oct 2013   #43
damien76

Win7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
Extract the zip directly onto the root of the drive .You will have C:\PE764

Extract the iso to a folder directly on the root of the drive, e.g. c:\jso.
Okay. Thanks for the patience and help. Will be back here later. I am at work and I'll take a stab at it when I get home
My System SpecsSystem Spec
.

04 Oct 2013   #44
damien76

Win7 Ultimate 64bit
 
 

Hi SIW2,

I'm back hee to report. I extracted the Win7 SP1 ISO to C:\zzX17-59465 and the PE764v2.rar to C:\zzPE764v2. Everything went okay except that when it was adding EasyBCD it stopped. The video capture that I took which was slowed down showed,

Quote:

Adding Easybcd....
The syntax of the command is incorrect.
See image attached.



It was really going okay without errors unlike the other trials I did. It's this "syntax thing" only...What can I do/check further please?

Will wait for your reply.

Thank you.
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2013   #45
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Bug fixes. NEW VERSION -V3

7PE64v3.zip
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #46
lehnerus2000

W7 Ultimate SP1, LM18 MATE, W10IP VM, W10 Home, #All 64 bit
 
 
Possible Success

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
Bug fixes. NEW VERSION -V3

7PE64v3.zip
I'm not sure what you changed, but that may have fixed my problems.

I created a new VM and used your new version (v3).
When I ran it, it got all the way to the end and created an ISO file.

I'll test the ISO and if it works, I'll try adding a few portable programs and creating a new ISO.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #47
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Good, let me know how it goes.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #48
lehnerus2000

W7 Ultimate SP1, LM18 MATE, W10IP VM, W10 Home, #All 64 bit
 
 
Successful and yet strange

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
Good, let me know how it goes.
I've just tested it using a VM.
It appears to be working.
Win 7 winpemaker-w7pe-builder.png
Something weird issues though.

The dates seem to be out.
I built a new W7 VM (today), updated it, used v3 of your program (the picture suggests that I used v2).
I only added:
  • AOMEI (AOMEI forgot its Product Key)
  • EasyBCD
  • Macrium
  • The portable version of Speccy
  • The portable version of Recuva (Recuva didn't survive the process)
It has programs that I didn't add.
Specifically:
  • Process Explorer
  • Defraggler
  • CCleaner
I did try to add those portable programs in my previous attempts (v1 & v2).
It couldn't have used the old files, as I used a brand new VM.


My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #49
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

I don't know how you managed that. The link now contains v3.

Very odd. As long as it boots up and runs your included programs, then that is good. The new version fixed some bugs that only happened if it found certain installed programs and tried to include them. It also has updated versions of produkey and ntpwedit, and includes the necessary files to pick up and install a registered image, if you have done that.

Install OS from Hard Drive
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #50
lehnerus2000

W7 Ultimate SP1, LM18 MATE, W10IP VM, W10 Home, #All 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
I don't know how you managed that. The link now contains v3.

Very odd. Does it boot ok?
I haven't burned it to a disc yet (I used the ISO with a W7 VM).

I did run CCleaner and Defraggler before I ran v3 (from the Public folder on my Physical PC).

Here is a picture from the VM I used.
Click on picture for animation
Win 7 winpemaker-w7pe-builder-02.gif
Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
It also has updated versions of produkey and ntpwedit, and includes the necessary files to pick up and install a registered image, if you have done that.
Registered Image?


My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 winpemaker




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App