Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Private Internet Access (PIA) Bought It - Can't Install It

30 Dec 2013   #1
billybag

windows 7 64bit
 
 
Private Internet Access (PIA) Bought It - Can't Install It

So i bought Private Internet Access
Downloaded the installer.
I get a command prompt, stuff looks like it is going well, shit hits the fan, and it exits.

i have attached a picture of this.

I have contacted support but i could tell right away i was not going to get anywhere with them.

They just keep telling me i need to "make sure that any firewall/security/antivirus, paid/free, has the exceptions added. Don't simply turn them off as it will continue to prevent our application from running."

Avira Anti Virus
Malwarebytes
Windows firewall
Windows defender

That is what i have. Not really an armada of things and turning them all off was the first thing i did when i wasn't able to install this program. I went ahead and added the exceptions he listed like he said, of course the only program that lets me add exceptions to folders/files that aren't on my computer is Avira (unless i am missing something)

Can anyone shed some light on this... Is there another program, that i don't know about, that is blocking this installer?




Attached Images
Private Internet Access (PIA) Bought It - Can't Install It-error.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
30 Dec 2013   #2
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

It is searching for C:\Users\billy\Start Menu\Programs. That really doesn't exist I assume (?)

C:\Users\billy\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs is the correct location. That exists?



Simple solution I think:
  1. Create folder C:\Users\billy\Start Menu\Programs manually
  2. install the software again. Or uninstall/install it
Any errors? If so ... post them. If not: Post contents of folder C:\Users\billy\Start Menu\Programs . I think it has 1 folder and no files. Correct? In that folder are a few shortcuts.
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2013   #3
billybag

windows 7 64bit
 
 

Thank you so much for your reply!

Now this got weird. Went to C:\Users\billy\ to look for Start Menu folder. There is none. None. Try to create it and it tells me it already is a folder and asks if i want to merge it...

okay... so i manually put in c:\Users\billy\Start Menu and it tells me it is not accessible. Access denied.

Upon further investigation, i found this in my list of groups and user names in my security box:
SYSTEM which i know is normal.
billy (BILLY-PC\b!lly) Which was my original computer name before the "!" caused a problem for me.
FOUR Account Unknowns (only ones with Special Permissions, the the check mark is faded)
And then, of course Administors (BILLY-PC\Administrators.

With an exception to Accounts Unknown, They all have permissions to do everything except Special permissions.

i gather this is most likely the issue, as you said. But i am unsure how to remedy it.

EDIT: Upon further reading, i found that this 'folder' is just a junction and from what i understand, this is normal behavior.

EDIT 2: Just realized that the program IS installing and does create files in my Program Files folder. I just missed it because i thought it would have been called something else. Still the same problem remains, however. I cant get rubyw.exe it install. Still cannot think of what on my computer is blocking it.
My System SpecsSystem Spec
.

31 Dec 2013   #4
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

The behaviour you describe of folder C:\Users\billy\Start Menu is quite normal.

folder C:\Users\billy\Start Menu\Programs :
In command prompt:
Code:
dir C:\Users\billy\"Start Menu"\Programs
What's the output?
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2013   #5
billybag

windows 7 64bit
 
 

The system cannot find the file specified.

(love your signature by the way)
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2013   #6
billybag

windows 7 64bit
 
 

What the hell. I am trying to install another program and it cant install because a file it installs in \Application Data\ cannot be opened. what is going on?
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2014   #7
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Why don't you answer #4 ?
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2014   #8
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by billybag View Post
What the hell. I am trying to install another program and it cant install because a file it installs in \Application Data\ cannot be opened. what is going on?
Exact error please. Or post a logfile
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2014   #9
billybag

windows 7 64bit
 
 

"The system cannot find the file specified." Was my answer to number 4. That is what command prompt tells me.

i tired installing another program today and i get the error:

[code["the file 'C:\Users\billy]\Application Data\Avnex\VCS8\Vcs.xml' could not be opened. Please check that your disk is not full and that you have access to the destination directory. The system cannot find the path specified.[/code]
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2014   #10
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

C:\Users\billy\Appdata\Roaming\Avnex\VCS8 exists? If not, C:\Users\billy\Appdata\Roaming\Avnex exists? If not, C:\Users\billy\Appdata\Roaming\Avnex exist?

Is file Vcs.xml in folder C:\Users\billy\Appdata\Roaming\Avnex\VCS8 ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Private Internet Access (PIA) Bought It - Can't Install It




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Dell bought out by Michael Dell: going private within months
Source A Guy
News
Bought used Dell laptop, how to re-install windows for a clean setup?
Ok I just bought a used Dell laptop with win7 Home 64 & from my understanding the boot disk is actually now on a partition? How do I access this partition in order to completely format the computer & reinstall a nice clean setup? Thanks.
General Discussion
Internet Access = Can't browse / No Internet Access = Nice Browsing ??
When my computer says Internet Access, I am having trouble browsing. Most pages do not load. Right now, It says no internet access for over 15 minutes and I am able to brose so much better and still going on downloading around 400 kb/s. How can this be? Why would it be? (I am on a wired...
Network & Sharing
Bought 32 bit online, how can I install 64?
So I've bought 32 Bit Windows 7 when it first came out for nearly 30$. Some college sale that microsoft had for it's release. I decided to install 32 bit in fear that 64 bit had too many problems. Now I'm looking to upgrade my computer. Is there anyway I can install 64-bit again without having...
Windows Updates & Activation
bought an ssd and want to install while still using hdd that has win 7
I just bought an ssd and want to install win 7 on it. win 7 is already installed on another drive. I don't want to remove the other drive but can't format it. I know there must be a solution. Any help will be greatly appreciated. Forgot to mention that I want to do a clean install on the ssd.
Installation & Setup
Just bought a new card - any install advice
I currently have a Creative X-Fi OEM which I recently got working with help from this forum. Still not 100% happy so have lashed out on a Asus Xonar Essence (the one with built-in headphone amp). I intend to uninstall the Creative software through Revo Pro and the driver through Device manager....
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App