Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New program will not open, rest of computer works fine

01 May 2014   #1
LydiaGP

Windows 7 Professional 32 bit
 
 
New program will not open, rest of computer works fine

Hello,
I just recently installed a program on my laptop. It is called Precor Channel Editor (a work-specific program). It will not open. The spinning circle appears next to my mouse when I double-click it, stays for about 5 seconds, then disappears. The program doesn't ever open though.

The other programs on my computer seem to work fine, although I do remember having spent about 4 hours once before trying to get a program (C-SAFE) to work. Unfortunately, that was about 4 years ago and I have no idea what I did.

A few things I have tried:
Updated video drivers.
I originally had 7 Starter on my laptop, after speaking with tech support at Precor, they suggested getting Windows 7 Professional as that is what they use. I did, no difference.
I have uninstalled and reinstalled this program several times.
I also installed this program on my co-workers desktop just to make sure I wasn't doing something wrong/there wasn't anything wrong with the program. It worked fine on her desktop.
I have tried to run as administrator.
I opened task manager and watched it while I tried to open the program. The program name showed up in the processes for about 5-10 seconds, then disappeared.

Any ideas what might be going on? I have spoken to tech support at Precor several times and they don't know what the problem is either. It is a fairly new program, but they've never run into this issue with anyone else that downloaded it.

Thanks in advance!

Lydia


My System SpecsSystem Spec
.
01 May 2014   #2
HarriePateman

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Just a few basic things to try;

Restart the computer after install.
Run it in compatibility mode.

I don't really know to be honest
My System SpecsSystem Spec
01 May 2014   #3
Wandering one

Win7 sp1 Pro 64bit / XP sp2 Pro (games only)
 
 

As a shot in the dark. does it have enough memory? Some of those baby ones, especially coming with 7 starter, had very little memory to spare. Other than that I second the above post " I really don't know"
Art.
My System SpecsSystem Spec
.

01 May 2014   #4
LydiaGP

Windows 7 Professional 32 bit
 
 

I tried the compatibility mode, no difference with that. I will have to try the re-start and see if that makes any difference. I'm waiting on an email back about memory. Thanks for the suggestions! Any other ideas would be appreciated too.
My System SpecsSystem Spec
01 May 2014   #5
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Rebooting is a great idea. You don't need a email to know your memory.

Window 7 can do that for you.
Start Orb and type in Resource Monitor and tick on it.
At the top of the display tick on memory and you should get one of these.

New program will not open, rest of computer works fine-new-ram-picture.png


My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2015   #6
DarenS

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

Having the same problem. Win7 Pro, 2gb ram, plenty of HD space. I do get an error in the event viewer that says:
Log Name: Application
Source: Application Error
Date: 3/10/2015 4:48:54 PM
Event ID: 1000
Task Category: (100)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: Technotes
Description:
Faulting application name: PrecorChannelEditor.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x525443bb
Faulting module name: ig4icd32.dll, version: 8.15.10.2086, time stamp: 0x4b8004f4
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0052eec8
Faulting process id: 0x112c
Faulting application start time: 0x01d05b8cc23de301
Faulting application path: C:\Users\TechThree\AppData\Local\Precor Channel Editor 1.0\PrecorChannelEditor.exe
Faulting module path: C:\windows\system32\ig4icd32.dll
Report Id: 0230d77f-c780-11e4-b4e1-00266cb2d10c
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-03-10T23:48:54.000000000Z" />
<EventRecordID>19977</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Technotes</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>PrecorChannelEditor.exe</Data>
<Data>0.0.0.0</Data>
<Data>525443bb</Data>
<Data>ig4icd32.dll</Data>
<Data>8.15.10.2086</Data>
<Data>4b8004f4</Data>
<Data>c0000005</Data>
<Data>0052eec8</Data>
<Data>112c</Data>
<Data>01d05b8cc23de301</Data>
<Data>C:\Users\TechThree\AppData\Local\Precor Channel Editor 1.0\PrecorChannelEditor.exe</Data>
<Data>C:\windows\system32\ig4icd32.dll</Data>
<Data>0230d77f-c780-11e4-b4e1-00266cb2d10c</Data>
</EventData>
</Event>

I've also tried updating video drivers and removing or updating the offending .dll file. Tried reinstalling, rebooting etc etc.

Thanks,

Daren.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New program will not open, rest of computer works fine




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer constantly restarts --- works fine in safe mode.
Hello everyone, I am back with more computer issues. So yesterday. My room mate decided to run an Ethernet cable from our router upstairs and change our router location. (this I dont believe has much relevance to my issue, but explaining what happened yesterday). He said he only removed my...
General Discussion
Computer works fine at the computer shop, but at home the FPS is low
This is for a friend by the way. So he got a new gaming computer, he set it up at home and started playing Skyrim, the FPS was shit so he brought it to the shop. The professionals tested it and the fame rate there was fine. But then he brought it home and the frame rate turned shit. I made sure...
Gaming
Computer Keeps Restarting works fine safe mode
i am using windows 8 suddenly my computer started restarting no error and no messages steps taken: checked for viruses, memory test,windows diagnostic tools,etc found nothing Finally Changed My Operating System to Windows 7 Ultimate Even Then Computer Keeps Restarting but works fine safe...
General Discussion
Music stored on my computer won't play, but youtube works just fine
I like to listen to music when I'm on my computer, but when I try to open music files on my computer (so far the only ones I've tried are .mp3) WMP 12 says it can't open the file. I have also tried itunes and audacity. However, when I try listening to music on youtube, everything works fine. I have...
Sound & Audio
My computer speakers do not work but headset works fine.
I get the following error. "The peripheral does not appear to be plugged in" I've updated the driver and it says the realtek device is working fine. Sound worked just fine on this computer but then stopped. I do not have external speakers. How can I plug in the speakers or fix the problem? :(
Sound & Audio
Browsers can't open specific site but works fine in another account?
I have a job that requires me to log in to a webpage. In my current Windows user account, no matter what browser I use, I always get a 500 Servlet Exception error. I tried updating Java and disabling my firewall but I still get the error. Then I created another user account and am able to log in to...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App