Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: some website links cause the opening of a blank page

27 Aug 2014   #1
FrEdBakker

64
 
 
some website links cause the opening of a blank page

Hi everyone

On a large number of occasions when I click on a link on a website , ie opens a blank page caption.
I found that the only way to get to the link you require is to right click on the mouse and click
on copy link and put that in the browser.

That is not the obvious way it should work.

Have done some research on the net for a solution, but so far I am stuck with the problem.

Any comments very welcome.

regards,

Fr Ed Bakker


My System SpecsSystem Spec
.
27 Aug 2014   #2
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi Welcome to Seven Forums .. Which Web Browser are you using ?

Do you have any add-ons extensions Installed ? ...

Have you tried with other Browsers ? ...

Can you give an example of the Links you are trying to open ?
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2014   #3
FrEdBakker

64
 
 
links causing blank pages

Hello Maxie

Thanks for the welcome

Using IE9
No add ons
have not tried other browers
the link to the forum in the e-mail from the forum did not work, caused a blank page.
all links on google drive cause blank pages
just about every other link

cheers,
FrEdBakker
My System SpecsSystem Spec
.

27 Aug 2014   #4
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Which Antivirus Program are you using ? ..

Also may i ask why are you using IE9 ... ?
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2014   #5
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi Fred and welcome to SevenForums,
If you have Internet explorer pinned to your taskbar right click it and click on Start In-Private browsing,
You can also open ie and use Alt+TI or Menubar/ Tools/ In-Private browsing,
See if that makes any difference,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2014   #6
FrEdBakker

64
 
 
links causing blank pages

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Which Antivirus Program are you using ? ..

Also may i ask why are you using IE9 ... ?
Good evening

A typing error Maxie , am using IE11 the latest.

Anti virus program is ESET

Cheers,


Father Ed Bakker
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2014   #7
FrEdBakker

64
 
 
links causing blank pages

Quote   Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
Hi Fred and welcome to SevenForums,
If you have Internet explorer pinned to your taskbar right click it and click on Start In-Private browsing,
You can also open ie and use Alt+TI or Menubar/ Tools/ In-Private browsing,
See if that makes any difference,
Cheers.
Hi

thanks for the welcome , I shall try

cheers,

Fr Ed Bakker

ps thanks for the welcome
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2014   #8
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi your welcome,
Look forward to an update,
If no real difference

Open ie as you always do,
Use Alt+TD or Gear symbol on the top right/ safety/ Delete browser history,
Uncheck all of the boxes and click on delete.
Note this does not delete any of your existing logins...
Close ie and re-open and test again,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
29 Aug 2014   #9
FrEdBakker

64
 
 

Thanks everyone for their help !

In the end , a friend of mine , a qualified MS Technician fixed it .Unbeknown to me I had caught a number of viruses , so he cleaned the laptop up . Things are going fine now. He told me not to use clean up programs as c clean by Piriform , he felt that they don't do much.

Have a great weekend and thanks again guys,


Father Ed Bakker
Bendigo
Australia
My System SpecsSystem Spec
29 Aug 2014   #10
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Thanks for the update,
Your friend is correct windows has as good and safer tools built in,
I'm sure your friend pointed out the built in tools to use,
The best defense against viruses and malware is your security which you haven't said what you have but,
These are what I use,
Microsoft security essentials = Free
Malwarebytes premium = not free
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
And to clean up tracking cookies I use
Superantispyware = does have a free version that's very good,
http://www.superantispyware.com/?tag=SUPERANTISPYWARE
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 some website links cause the opening of a blank page




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
My Website links to Malicious sites
Good Day I just uploaded a Wordpress theme onto my Website webserver. Now I tested this theme on my home server before with no problems. Since it has been on the webserver (at a trusted hosting company), I get url redirects to malicious sites when I am browsing though my website. Here is...
System Security
click new tab and it comes up blank page rather than first home page
would someone please help me with this problem? I click on a new tab and it comes up as a blank page rather than your first home page. so I change the setting in: tools > internet options > tabs > settings > when a new tab is opened, open..... ok ok). It works fine during the...
Browsers & Mail
Browser goes blank about loading website
Hello, I am new to this forum. I am currently facing some problems in loading webpages from browsers. I have tried every browers with me like Firefox, IE and Chrome. But every time i enters an url, it loads the url( as i can see the title bar showing the website title) but the browser shows the...
Browsers & Mail
Internet Explorer8 Not responding after opening first page of website
Hi All I just scanned my computer with anti virus and activated microsoft forefront client security. Since then internet explorer not functioning. I have IE8 installed. When default setting is blank pager, IE opens. Then if click on any website it opens front page and hangs up. Eg: yahoomail...
Browsers & Mail
opening a website?
hi, can you get a virus or spyware ,etc just from looking at a website (not giving your email or personal details) (please don't reply to my email 'cause it is down) , thank you?
System Security
When I click on links I get about.com blank instead of link I want
When I click on links I get about.com blank instead of link I want. What setting do I need to look at and/or change? I have Windows 7 64 bit. Thanks
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App