Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: applications not showing up on standard user profile

20 Nov 2014   #1
dbanks314

MS windows 7 home premium
 
 
applications not showing up on standard user profile


HI,



I am the administrator and when I use to add programs to myaccount it would automatically also show up on my standard user account aswell. However, for whatever reason this no longer happens. I have ran several virusesprograms and none is found. I am exhausted at trying to figure out this problemand I am looking for help with this issue. Any help out there?



I am running MS windows 7 home premium edition 64 bit.



Thanks in advance!!!



My System SpecsSystem Spec
.
20 Nov 2014   #2
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Hello dbanks, and welcome to Seven Forums.

Where were you wanting the shortcut to be at for the standard user?

Some programs will give you an option to have a shortcut placed in only the current account or all accounts during installation of the program.

If not, and when it doesn't automatically create a shortcut for all users, you could manually create a shortcut from the .exe file of the program in the Start Menu all users location for all users to have the shortcut.

(Option Two below)
Start Menu All Programs - Add or Delete Shortcuts

Hope this helps for now,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2014   #3
dbanks314

MS windows 7 home premium
 
 


I appreciate your prompt reply. My only issue with is thatall of the programs that I am installing on the admin side use to show up onthe standard user profile as well along with the proper files to run on thatside. Now nothing at all migrates to that side. Adding a shortcut might workfor some applications that I am referring to but I doubt all. I am sure thatsomething is out of whack and I just canít figure it out. I have runsfc/scannow and issues are showing up. Any other suggestions?
My System SpecsSystem Spec
.

20 Nov 2014   #4
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

If this has just recently started to happen, then you could do a system restore using a restore point dated before it started to hopefully quickly undo it and fix it for you.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2014   #5
dbanks314

MS windows 7 home premium
 
 

I did try to restore from a point several times and it constantly would not work. Eventually I deleted several programs and rinstalled them and this is when I have found that they where not migrating to the standard user profile. weird things is that the system restore is now working again but with updated restore points...
Quote   Quote: Originally Posted by Brink View Post
If this has just recently started to happen, then you could do a system restore using a restore point dated before it started to hopefully quickly undo it and fix it for you.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2014   #6
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Does this happen with newly installed programs as well instead of reinstalled ones?

As a test, create a new standard account to see if it works properly in it to see if it may just be an issue with the current standard account.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2014   #7
dbanks314

MS windows 7 home premium
 
 

Brink, Thanks a million. All of your suggestions have led to to the solution. Once I created the new account. I noticed that the programs have started migrating again. I think there was a problem with the one program that I was focused on. I will just delete and reinstall again. Thanks again... I marked this solved, is there anyway that I can add more to boost your professional points on here?
Quote   Quote: Originally Posted by Brink View Post
Does this happen with newly installed programs as well instead of reinstalled ones?

As a test, create a new standard account to see if it works properly in it to see if it may just be an issue with the current standard account.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 applications not showing up on standard user profile




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded.
Fix "The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded." Error in Windows 7 A user profile is a collection of settings that make the computer look and work the way you want it to for a user account. It contains the account's settings for desktop backgrounds, screen...
Tutorials
The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be load
Hi On my daughters W7 x86 PC the above message is happening when she tries to logon, the PC was set up with two users, I do noyt know if the other user can logon as she is away and we do not know the password. What can I do to fix this error, all the fixes I can find require the user to...
General Discussion
The User Profile Service Failed to Logon User Profile Cannot be loaded
:( lately when i try to turn on the Guest user ( its my first time to turn on it) then when i try to log on using guest i encounter a error message? the user profile service failed to logon user profile cannot be loaded , i already try to make another user but the message or error is still...
General Discussion
User Profile Service Failed the Login User profile cannot be loaded
Today, Dec.20th, I wanted to create a standard user account for testing. I named it Test. When I tried to log on to Test account, I received the above message. I used the tutorial compiled by Shawn but failed : The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded. - Vista...
Performance & Maintenance
Converting admin acc. to standard acc. & backing up user profile
Hello, Guys, I've been using an admin account till now for my customization needs and registry tweaks as i got annoyed by frequent pop-ups and permission thingy. Well, now it's all set to my needs. Now, i'm thinking to convert my admin account into standard one. Well, i know i can always create...
General Discussion
The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be load
I've searched for about a week now and have not found a solution. I followed the suggestions about the corrupt Profile and the .BAK SID, but neither are my situation. My SID is fine - I did manage to find a temporary fix. If I delete and recreate the user in Active Directory on the server it...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App