Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: A little issue with Windows Live Messenger

21 May 2010   #1
dbgarza

Windows 7 Ultimate 32 bits
 
 
A little issue with Windows Live Messenger

Hello, I'm having a little issue with Windows Live Messenger.

all was fine, Windows Live Messenger signs in correctly and all but today whenever I click on the e-mail button to go to my hotmail inbox or click on that yellow message that says I have a new invitation internet explorer only opens the sign in page.

Before it would take me directly to my inbox or to my profile configuration to accept the invitations to join networks of my the contacts who added me to msn but now I only get that sign in page.

I noticed that the problem is only on my current account, I created a new one and on the new one msn takes me to my inbox correctly.

think it could be something related to internet explorer at user level? I mean, on the other account I created all is working right.

So any idea of what it could be the problem? it isn't on Windows Live Messenger level since I already did a full uninstall and I mean full by removing even registry keys, folders and all. and that didn't solved anything.

So I'm sure it has to be something internet explorer level


My System SpecsSystem Spec
.

21 May 2010   #2
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install
 
 

Try removing all the IE add-ons. Tools, internet options, advanced, reset. This will remove all the addons, but they can be reinstalled later on.
My System SpecsSystem Spec
21 May 2010   #3
dbgarza

Windows 7 Ultimate 32 bits
 
 

that didn't worked neither

I noticed something comparing it with the other account I created, I noticed that on the one that it works when I click on the e-mail button and internet explorer opens the address bar first shows an https address before showing my inbox but on the one that it isn't working is not showing that, the address bar remains empty and it simply takes me to the sign in page.
My System SpecsSystem Spec
.


21 May 2010   #4
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install
 
 

Here is another solution:

You can trafer everything but programs (they must be reinstalled) with windows easy transfer to the new users account. After you give priviledges for the programs to the new account, you can delete the old and use only the new

http://windows.microsoft.com/en-US/w...-easy-transfer
My System SpecsSystem Spec
21 May 2010   #5
dbgarza

Windows 7 Ultimate 32 bits
 
 

That won't work, that is for transfer setting from windows XP or Vista to Windows 7, I can't even install it.

Thanks anyways, guess it is back to find a solution
My System SpecsSystem Spec
21 May 2010   #6
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install
 
 

When I had Vista, it tested easy transfer. Transferred from Vista to Flash Drive back to Vista. It should work the same in Windows 7. Windows 7, I think has it preinstalled, type easy transfer in search and see what comes up.


EDIT I just tried it on my computer and it IS preinstalled. Type windows easy transfer.
My System SpecsSystem Spec
22 May 2010   #7
dbgarza

Windows 7 Ultimate 32 bits
 
 

I'll leave that as a last resource, I mean it does include have to reinstall the programs and I don't think this justifies that.

There has to be something I'm missing here, I mean msn does show how many new e-mails I have, the only block is that it doesn't logs in to hotmail automatically when I click on the e-mail button, it just puts the sign in page on internet explorer. I'm sure the problem is something really small that broke up the link between msn and internet explorer.
My System SpecsSystem Spec
22 May 2010   #8
dbgarza

Windows 7 Ultimate 32 bits
 
 

My problem is solved! I fixed it thanks to this:

Auto Login Hotmail using Internet Explorer from Windows Live Messenger 2009 Raymond.CC Blog

Now all is back to normal ^^
My System SpecsSystem Spec
Reply

 A little issue with Windows Live Messenger




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
windows live mail 2011 with Windows Live Messenger 2009
I have windows live mail 2010 and wanted to upgrade to windows live mail 2011 but i dont want to have to install windows live messenger 2011 and would like to keep windows live messenger 2009.. Is there a way i can have windows live mail 2011 along with windows live messenger 2009 (14.0.8117) ?
Browsers & Mail
Windows Live Messenger StartUp Issue
Hi there, im using Windows 7 x64 and i recently installed windows live messenger 2011 (15.4.3555.308). My problem is that even if i have the "start messenger on computer startup" box ticked it still doesn't start when i log into windows. I checked the startup tab on msconfig and i can see it there...
Software
Live messenger blurry glitch/Megaten issue
Early this morning I had a display driver crash while msn live messenger was on, now this would not be an issue except I now have a serious annoyance with the program. As seen in the submitted picture it i all blurry like someone dropped a watercolor filter over it and it becoems vaguely readable...
Software
Windows Live Messenger - Webcam Issue on Netbooks
I have the Acer Aspire One 531 running Starter and has an inbuilt cam. I installed messenger but it only has the option for viewing cams in the small size, now im guessing this is just due to the size of the thing but is there any way around this?
Software
Windows Live Messenger Issue. Mine is strange.
Win 7 RC. Legit Key. Just like everyone else(except this is on all of my machines and just immediately happened) I'm receiving the error: "Windows Live Messenger has stopped working" A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and...
Software
MSN Live Messenger Issue
Hi guys! I just got the W7 and it works great. However, I have problems with Windows Live Messenger. The installation goes fine but when I try to sign in I get the error code 80048820. I tried everything, from turning off the firewall to IE settings. Also, I tried Live Messenger 7.5 and 9.0....
Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:32.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App