Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Audio problem

31 Jul 2010   #11

Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
Do you have external speakers to see if they will work?
tried as well, and not working,

the problem is my computer is not detecting the hardware at all, this could be a hardware problem, or I just need a way to successfully install Microsoft UAA, which will detect the sound device so I can install the drivers etc.

My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2010   #12
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1

My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2010   #13

Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit

Yes I have.

mm, I've actually got rid of windows 7, and installed a copy of windows xp sp3 on my laptop, I had some trouble getting sound to work on xp for abit but I finally fixed it with the "have disk" forced installation of the audio drivers. Then I created another partition, so I could setup windows 7 on it for a dualboot machine. Surprisingly the audio was working perfect upon entering the clean install, the drivers were all installed and working.
BUT after a day the sound stopped working and I checked the device manager, both microsoft UAA and Conexant hd audio drivers were missing, they are no where to be found even after I've done "show hidden devices". After this happened I rebooted to check the sound on the xp partition, the sound wasn't working on there as well, but on xp when I opened device manager under "show hidden devices" the microsoft uaa and conexant hd audio drivers were listed, but the Microsoft UAA driver says the hardware device is not connected...

Soo i'm guessing i have a problem with a PCI connection on my audio? or something? I'm not really sure how all this PCI bus etc connections work.
My System SpecsSystem Spec

03 Aug 2010   #14

Windows 7 Ultimate 64 - OEM Service Pack 1

Is it an on board sound chip ? If so I am thinking it is failing since you have tried pretty much else.

My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2010   #15

Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit

I believe it is an onboard sound chip,

would I need to replace it? any estimated costs?
My System SpecsSystem Spec

 Audio problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
realtek high definition audio and high definition audio device problem
Hi everyone, I would be very grateful for some help please! My laptop recently installed a BIOS update - I don't know what this was but since it happened I have been having sound problems with my laptop. After the update I had no sound. I read around and found how to get the sound back on - I...
Sound & Audio
"Scan for Hardware Changes" fixes audio problem, but problem returns
Hi all, Issue: The sound on my internal laptop speakers does not work when I try to play audio. Solution: However, if I go into "Device Manager" and click "Scan for Hardware Changes" on the "Sounds, video and game controllers" section, my sound returns instantly. The moment I click "Scan..."...
Sound & Audio
Audio problem, Audio device is disabled.
I turned on my laptop the other day and no audio would play from anything, like youtube videos or itunes. I checked my volume control nothing was muted. When I opened itunes I got a message saying "itunes has detected a problem with your audio configuration. Audio/video playback may not operate...
Sound & Audio
restart problem BSOD glitchy audio win7 ultimate w/ m audio 1010lt sou
m audio 1010lt sound card not sure why..usually when I shut down it restarts automatically..recently i was watching a movie and it restarted out of no where..any help appreciated.... windows ultimate 7 amd 6000 3.0 ghz processor 4 gb ram I did do some searching i do have m audio 1010lt and...
BSOD Help and Support
plz help me out with AUDIO problem
i have lenovo 3000 N100 with win 7 beta installed on it.(build 7070 ultimate. previous xp was removed completly as i had a lot of problem with some .dll file. controller info. microsoft 6.1.70770 saying this device is working fine . YET i have no audio sound at all , video working fine. i...

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:50.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App