Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Realtek HD no sound - Windows 7 RC x64


02 Jun 2009   #11

Windows 7 Ultimate
 
 

I've got the same problem. I got a GIGABYTE motherboard GA-P35-DS4 with Socket 775, but there's two different rev. versions that I don't know the difference on. I've tried them both.
The first install worked(don't know what that version was), but after a few days of happiness over my sound working properly, I left my computer for a second, and the sound dissappears. I've tried both versions, uninstalled and installed, but nothing works. It has turned out sometimes, that I'd get my right speaker to work, but eventually it looks like the software doesn't seem to know, what input I'm using. One day I got it all working, but after some minutes the sound took off in small bits again(weird).
if anyone has the same problem, please answer and tell me what version I have to install, it's kinda getting me on the nerves.

My System SpecsSystem Spec
.

02 Jun 2009   #12

Windows 7 RC
 
 

Here's how I fixed this. I'm using a P45 DFI Blood Iron MB with Realtek onboard sound. I was seeing indications that the sound card was working but I received no output until I...

A) Installed the current drivers for 7 from the realtek site and...
B) Unplugged my speakers, moved them to a different sound port (didn't matter which one), and then moved them back to the speaker port.

Hope this works for you.
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2009   #13

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Atropin View Post
JColt, unfortunately there is no option like that. you can see below
Did you scroll down? It is 2 spot's below equalizer.
My System SpecsSystem Spec
.


03 Jun 2009   #14

Windows 7 Ultimate
 
 

As you can see in this picture, the blue and green input in the right top and button is highlighted, as if an input was inserted. However I've only got my speakers jacked in to the one between, so I'm thinking.. bugged?


Attached Thumbnails
Realtek HD no sound - Windows 7 RC x64-error-sound.jpg  
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #15

Windows 7 RC x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JColt View Post
Did you scroll down? It is 2 spot's below equalizer.
Yes, sure.


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #16

Server 2008 R2 SP1, Win7 x64 Pro SP1
 
 

If your cannont install the Realtek HD Audio Driver, or it will not work after
installing the Realtek HD Audio Driver, you are advises to download the README of the driver.

Referencial web site:
Realtek

The README PDF tells us the Realtek HD Audio Driver does not support the ALC850. Driver for the ALC850 is the AC97 which you can download from the Realtek's website or the Station-Drivers:
http://www.station-drivers.com/page/realtek.htm

Please check your Audio compenece firstly, then install the correct driver.
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2009   #17

mine
 
 

Did anyone have luck finding/installing these damn drivers?

I have an Asus A8n-SLI Deluxe mobo and I am looking for drivers that work, for two months now. No luck so far.

Greets
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2009   #18

Windows 7
 
 

My realtek HD audio works fine, it auto installed during setup like all setups had no problem since.
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2009   #19

Windows 7 Ultimate Steve Ballmer Sig. Edition
 
 

Mine works fine as well on the previously mentioned K8V-VM mobo. Have you verified that the digital output isnt listed as the default device?
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2009   #20

mine
 
 

Nothing changes if I uncheck digital output. Same result.

Already did that.

I have two devices with exclamation marks in device manager that I can't find drivers for. It's beyond me. I don't know what to do next. It's been this way with every build.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Realtek HD no sound - Windows 7 RC x64




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Realtek HD no sound - Windows 7 RC x64
Thread Forum
NO sound Windows 7 32-bit using Realtek HD audio Sound & Audio
Realtek Audio Windows 7 No Sound Sound & Audio
Problems with 5.1 sound on a realtek Realtek ALC892 Sound & Audio
Realtek ALC889A no sound in windows Sound & Audio
No sound. Realtek. Windows 7. Sound & Audio
windows 7 + realtek alc850 ac'97 = i has no sound Sound & Audio
Realtek Sound Problems in Windows 7 Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:23 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33