Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Sound


07 Aug 2010   #1

W7
 
 
No Sound

This is my first post ever. Please bear with me. My problem is that I get no sound on my new self built computer. I am using the 64 bit version of Windows 7. I am using a Gigabyte GA-EX58-UD5 MOBO that has built in sound. My sound system works fine on my old XP computer. Is this a 64 bit problem or have I done something dumb? Thanks for any help I can get.


My System SpecsSystem Spec
.

07 Aug 2010   #2

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Welcome Ed to Win 7 Forums
Go into control panel and click on sound.
Name:  Capture.PNG
Views: 8
Size:  72.4 KB

Check and test settings here.


My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2010   #3

Windows 7 Ultimate
 
 

maybe the driver is the problem, are you sure that you install the right driver for sound built in ??? (windows 7 x64)

hope you find solution for this problem
My System SpecsSystem Spec
.


07 Aug 2010   #4

W7
 
 

Thanks for the response. I have been there and tried various settings, but still no sound. I am not sure what driver I need. Where can I find out what the correct driver is?
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2010   #5

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Go into Control Panel, Device Manager,Open Sound and see what you've got going.
Click on items in Sound and look for drivers and update from there.
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2010   #6

W7
 
 

Looks like I have 6 Windows system 32 drivers here.
dmk.sys
HdAudio.sys
ksthunk.sys
portcls.sys
SysFxUI.dll
WMALFXGFXDSP.dll
I think I may have downloaded the last two and tried them, to no avail. Thank you so much for your interest.
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2010   #7

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Ed Place View Post
Looks like I have 6 Windows system 32 drivers here.
dmk.sys
HdAudio.sys
ksthunk.sys
portcls.sys
SysFxUI.dll
WMALFXGFXDSP.dll
I think I may have downloaded the last two and tried them, to no avail. Thank you so much for your interest.
You have .sys and .dll files when you double click on Sound in Device Manager?
This is not right at all.
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2010   #8

W7
 
 

That's what is there. Just checked device manager again. It also says "High Definition Audio Device". The Mobo book says that the audio is Realtek ALC889 codec.
Can I install a separate audio card and bypass this whole mess?
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2010   #9

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Do search to Realtek.com/driver downloads/ and put or search for ALC889 driver updates.
Download latest driver from Realtek.
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2010   #10

W7
 
 

Will do. Should I delete whats there before I install the Realtec driver?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Sound




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:19 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33