Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sigmatel STAC 92xx No Recording Devices (Windows 7 x64)

20 May 2009   #1
SevenPRX

Windows 7 Ultimate RC x64
 
 
Sigmatel STAC 92xx No Recording Devices (Windows 7 x64)

Hi there.

I have a Dell XPS 420, which comes with an onboard Sigmatel Stac 92xx audio chip.

Sound itself is working fine, but it doesn't recognise any Recording Devices (Audio IN). So, I can't use my Mic; which is a problem when I play online games and want to use Ventrilo.

I'm use Windows 7 Ultimate RC x64. I tried installing the latest Windows Vista x64 drivers from the Dell website, but unfortunately this doesn't solve my problems.

Does anybody know of a Sigmatel driver that I can install and hopefully solve the problem with?

Thnx,

-7


My System SpecsSystem Spec
.

20 May 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Audio in and mic inputs are two separate things. Are you sure you're not just confusing the two? Make sure to plug the mic into the mic jack and take it from there.

Right click the system tray icon for sound. Choose recording devices. Right click microphone and there should be options in there to check as well.
My System SpecsSystem Spec
20 May 2009   #3
SevenPRX

Windows 7 Ultimate RC x64
 
 

No, there is no 'hardware' recognised by Windows 7 which can provide any IN capability (either line, mic). So there is nothing under the Recording tab in CTRL Panel > Sound.
My System SpecsSystem Spec
.


20 May 2009   #4
MUff1N

Windows® 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SevenPRX View Post
No, there is no 'hardware' recognised by Windows 7 which can provide any IN capability (either line, mic). So there is nothing under the Recording tab in CTRL Panel > Sound.
I have the same Audio chip on my Badaxe 2 mobo & my mic works perfectly fine with the "New" drivers I installed for it!

Check them out as they may just work for your chip as well. The new control panel looks cool too, matches the W7 aero themes!
Make sure to have Jack Monitoring enabled!
Here's the link to the download.
English: AUD_allOS_D20001.0x_PV_IDTGUI_v105_Legacy.exe


Attached Thumbnails
Sigmatel STAC 92xx No Recording Devices (Windows 7 x64)-image-0.jpg   Sigmatel STAC 92xx No Recording Devices (Windows 7 x64)-image-3.jpg  
Attached Images
Sigmatel STAC 92xx No Recording Devices (Windows 7 x64)-image-1.jpg 
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #5
pyro20911

Windows 7
 
 
Same thing

I'm having the same problem as the initial post..he's right..I hate how people automatically assume that whomever is describing the problem is wrong ..heck. if they're running a cracked copy of windows 7 then they must have enough knowledge to tell whether their hardware is configured wrong or if it jsut isnt working as it should...I have just downloaded the drivers suggested in the thread. hopefully they will solve the issue. I suppose I just wanted something to complain about.. no harm intended
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #6
pyro20911

Windows 7
 
 
no luck

The driver portion of the install works just as it did. I still have no support for a microphone or line-in. Also, the GUI for the drivers wasn't compatible with my hardware (just as I predicted). I'm not sure what to do I'm trying to get my mic up and running so I can try my hand at some multiplayer games. Is there anyone who might be able to help?
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #7
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
Sound driver

In a case of I couldn't leave well enough alone, I managed to break my audio driver. I went to dell and downloaded theirs (vista 32bit) and of course it didn't work. Its a sigmatel stac9200 and here is a snip. device manager says it working but its not. It fails on playing a test tone or any system sound. Any ideas on which driver?

Ken

Nevermind Solved with MS driver
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2009   #8
blakerenton09

Windows 7
 
 

I also have this issue, I have a thread here: Windows 7 Audio Input Issues
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2009   #9
danny22tree

Windows 7 Ultimate
 
 

I had the same problem in win 7 Ultimate.......here is what worked for me: Go to Device Manager, then your sound/video game tab. Uninstall your sound driver..........reboot........Windows will download the correct driver automatically for you. It worked for me, Hope it works for you! I now have a recording device!
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #10
Rubulisk

Windows 7
 
 

I have this exact same issue, also have a Dell XPS420. My sound and mic was working perfectly on Vista 32-bit, now I've switched up to Windows 7 64-bit and my mic is no longer working. It doesn't show up in 'Recording Devices'. I tried uninstalling the drivers and rebooting, but it did not fix the problem. Anyone got an answer?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sigmatel STAC 92xx No Recording Devices (Windows 7 x64)




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Devices Are Installed in Recording Tab
It's my first post here so please bear with me. I'm not a super techie person so pardon my terms. :) I got a Toshiba Dynabook AX/940LS laptop with Windows XP before and installed Windows 7 on it. Everything has been working so far except for the microphone. I can't seem to perform any...
Sound & Audio
No Stereo Mixer in Recording Devices
I have Windows 7 Pro SP1 32 bit laptop. It's a ThinkPad Lenovo T60p by IBM. I've been searching google for ever and ever but I cannot find a fix. Here is a screenshot of my Recording Devices: http://i.imgur.com/cB5Ui.png I found this via Google: forum.thinkpads.com • Stereo Re-mix...
Sound & Audio
Recording: no Audio devices are installed.
So i got a new headset and i found out that the sound works but not the mic. It works on other computers but not on my because it doesnt show up grey, it doesnt show up at all even thought i did check the show dissabled or disconnected devices. I tried to instal a new upgrade for my sound but the...
Sound & Audio
Sigmatel 92XX Stereo Mix Windows 7
Just wanted to drop a lil bit of info and get some other people to test this. After looking online for a while i couldnt find any method for me that could get stereo mix on windows 7 x64. After a lil bit of testing i found a pretty easy way to get the driver to work with stereo mix on both ...
Sound & Audio
Recording Devices Stop Working After One Use
Windows 7 Ultimate x64, presumably patched to date I'm running a Dell Studio XPS 1640, and find that any plug-in microphones stop working after one use. I originally found this on the Mic/Line In jack, and worked with Dell on the issue. They replaced the motherboard once, and the sound...
Sound & Audio
Sigmatel STAC 92xx No Recording Devices (Windows 7 x64)
Hi there. I have a Dell XPS 420, which comes with an onboard Sigmatel Stac 92xx audio chip. Sound itself is working fine, but it doesn't recognise any Recording Devices (Audio IN). So, I can't use my Mic; which is a problem when I play online games and want to use Ventrilo. I'm use Windows...
Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App