Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio devices are installed (Fujitsu) and Win7 reinstall problems


26 Aug 2010   #1

Windows 7 Ultimate x86 32 bit
 
 
No audio devices are installed (Fujitsu) and Win7 reinstall problems

Hello,

I searched before asking but none of these solutions helped me.

Three days ago my Fujitsu Siemens Pi 1536 suddenly crashed - the screen went crazy and I pushed my laptop's power button off. Then I turned it on and everything went okay - then I realized I have no audio drivers anymore. No sound, nothing.

http://i33.tinypic.com/11742eb.jpg - 'No audio devices are installed.'

http://i38.tinypic.com/23hlqw5.jpg - Windows can't detect a problem or automatically update.

I tried to reinstall them (Realtek) but this didn't help me. Tried every possible way to make things work. Uninstalled them; reinstalled them; installed them over the old ones; disabled and enabled... Still nothing.

Of course, after that I decided to reinstall my Windows 7 (clean install). I never had problems with installations until now. I boot from DVD and it loads the files, but then black screen comes with a cursor and restarts after 3 seconds. So it's kinda a restart loop. Burned Win 7 on five different DVDs - none of them work! It's the black screen with cursor over and over again. I thought it may be a problem with my Graphics. For example it can't change resolution or something but I don't know how to resolve this. I know these DVDs work because I tried them on my other laptop and they start with no problems.

So I still can use my laptop but there is no sound. And I cannot reinstall my Windows. I'm stuck and I'm going mad now. Don't know why but I also don't have any recovery points.

Do you guys know any solution? I'd be sooo thankful!

Just tell me if you need more info about my laptop:

I have Fujitsu Siemens Pi 1536
Processor Intel (R) CPU T2300 @ 1.66 GHz 167 GHz
RAM 2.00 GB
32-bit Operating System
I currently use Windows 7 Ultimate

My System SpecsSystem Spec
.

26 Aug 2010   #2

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

How long was your system working correctly with 7? According to the official driver site, only Xp and Vista are supported:
Downloads - Support - Fujitsu

Having said that, drivers by manufacturer can be found here:
amilo-forum.com • Topic - Drivers for Windows
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2010   #3

Windows 7 Ultimate x86 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lemur View Post
How long was your system working correctly with 7? According to the official driver site, only Xp and Vista are supported:
Downloads - Support - Fujitsu

Having said that, drivers by manufacturer can be found here:
amilo-forum.com • Topic - Drivers for Windows
Thanks but I already tried these :(

It's weird but I use Win 7 for months and never made any problems until now. If I remember correctly, when I installed Win 7 all drivers were installed automatically too. Which is also weird because I noticed that only Vista and XP were supported by my laptop's model.
My System SpecsSystem Spec
.


26 Aug 2010   #4

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

Did you initially do an operating system upgrade? cause I have seen more than one instance where an upgraded computer (that supposedly wasn't Win 7 compatible) supported an audio device. When it failed, I don't recall many instance of success.

You could try compatibility mode:
HOW TO: Install a Hardware Device Driver using Compatibility Mode
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2010   #5

Windows 7 Ultimate x86 32 bit
 
 

Thanks.

Well I tried to upgrade my operating system after the audio problem. So before then everything was perfect.

I also tried running drivers in compatibility mode but no success.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2010   #6

Windows 7 Ultimate x86 32 bit
 
 

So I reinstalled my laptop (clean install) and now I'm using Windows XP. I also installed all of my drivers and the only problem continues to be the audio.

In Device Manager there's no Realtek option (see image).

Oh my god, what the ... happened with my Fujitsu??? Nobody has a solution.

Thanks!


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio devices are installed (Fujitsu) and Win7 reinstall problems




Thread Tools



Similar help and support threads for2: No audio devices are installed (Fujitsu) and Win7 reinstall problems
Thread Forum
No Audio Devices Are Installed in Recording Tab Sound & Audio
Solved Disabled internal Mic/no audio devices installed Hardware & Devices
No Audio Devices Installed, Help !~! Sound & Audio
Solved No audio devices are installed Sound & Audio
Recording: no Audio devices are installed. Sound & Audio
No audio devices are installed. Please help. Sound & Audio
No audio devices are installed. Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33