Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Audio plus more


31 Aug 2010   #1

Windows 7 Professional 64 Bit SP1
 
 
Audio plus more

OS: Windows 7 Pro 64 bit

I created a standard user account, because I don't want to use my Admin account all the time. However, after moving over into the standard user account-- I have ran into several annoying problems.

Problem 1 - Winamp / media player etc will not play back audio. Both produce permission errors about not being able to access the sound device.

Problem 2 - I cannot even personalize the desktop of the standard user account! Whenever I try to access that area I get a explorer error message that says something like "blah blah, You have inappropriate permissions to access the file blah blah"

Is there any way to resolve these issues? Or do I have to use the Admin account all the time?

My System SpecsSystem Spec
.

31 Aug 2010   #2

Windows 7 Home Premium x64
 
 

You don't have to use it all the time, you just need to set up permissions for a standard user account through an administrator account.
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2010   #3

Windows 7 Professional 64 Bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sopolias Falst View Post
You don't have to use it all the time, you just need to set up permissions for a standard user account through an administrator account.
Yes, but getting the account to work is proving to be very problematic.

I can hear all the normal system sounds etc, but the second I try to play a audio back, say through winamp or media player-- BAM! it gives me a error message saying "you don't have permission to access the audio driver(s.)"

Similar situation for the explorer.exe, as the shell loads normal, aero is all there n well. But on trying to personalize the theme-- it says that I don't have permission to access explorer.exe?!

Explorer.exe is running fine, so I really do not understand that error.

I even tried disabling UAC and resetting, no luck-- same error.
My System SpecsSystem Spec
.


31 Aug 2010   #4

Windows 7 Professional 64 Bit SP1
 
 

I got it all working
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Audio plus more




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:40 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33