Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Built In Webcam Says Not Connected Help PLEASE!!!!!

11 Sep 2010   #1
mkoenig

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Built In Webcam Says Not Connected Help PLEASE!!!!!

Hey guys I have a Toshiba Satellite L655D

Specs Are:

Processor: AMD Turion II P520 Dual-Core Processor 2.3GHz

RAM: 4.00 GB DDR3

OS: Windows 7 Home Premium 64 Bit

OK well i use Skype and my microphone worked before but now for some reason it just says "Cant Detect Your Sound Card"

I Tried Uninstalling the Audio Driver and rebooting, going to the toshiba website and redownloading and installing the drivers for it but still wont work. I go to control Panel and then to sounds and it says that it is unplugged and i cant figure out how to fix it.... Any help would be appreciated thanks




Attached Thumbnails
-screenshot.png   -skypepic.png  
My System SpecsSystem Spec
.

11 Sep 2010   #2
mkoenig

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Please any help????

I would like to get this fixed asap

thanks in advance
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2010   #3
mkoenig

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

It says the Conexant CX20587 is working properly but under recording devices it says its not connected....any help please


Attached Images
  
My System SpecsSystem Spec
.


29 Dec 2010   #4
mhebert

Window 7 Home Premium 64bit
 
 
Conexant CX20587 problem

I have exactly the same problem. Did you solve yours?

Thanks
My System SpecsSystem Spec
12 Apr 2011   #5
gripmaster

7 xp64
 
 

anybody solved this problem?
My System SpecsSystem Spec
12 Apr 2011   #6
Justin Thyme

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Have you plugged it into the back? I had the same problem but my front sockets weren't connected. Re-connected in the back and it's fine.
My System SpecsSystem Spec
12 Apr 2011   #7
gripmaster

7 xp64
 
 

In my case it was a software problem. Enabling "fast boot" option in bios caused all sytuation.
Bios upgrade, or disable fast boot is solution. I found it on toshiba site.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Built In Webcam Says Not Connected Help PLEASE!!!!!




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Built-in Webcam Problems
How you test your notebook built-in Webcam using the resources of Windows 7 Home Premium 64 bits OS?
Hardware & Devices
No driver for the built in webcam
Hi there i dont no if im posting this in the correct place if not could the mods please move it thanks.ok im running win7 on a toshiba l300 lappy it orignaly had vista on it but im not in to it for many reasons so i decided to try win7 every thing went well on the install the only prob i have found...
Drivers
Webcam's Built-in Mic Won't Work
Windows 7 Ultimate Microsoft LifeCam HD-5001 Microphone doesn't work at all. Depending on the installation, Device Manager says either that there are no drivers installed, or that I already have the latest driver. Have tried firmware update, the USELESS Windows 7 Troubleshooter, and...
Sound & Audio
Built-in Webcam
Ok, ever since I upgraded to Windows 7 my laptop quickplay don't work. so my webcam won't work. I had to download a webcam program in order for it to work. I don't get it. I have a HP Pavilion dv2000 that was on Vista. Now, on the webcam program I can record, but while its recording I can see that...
Music, Pictures & Video
built in webcam issues
My laptops web cam is not present after clean install from vista to win 7,my laptop is newer ASI IQ 15 ,HOW CAN I USE THE DARN CAM. IF ITS NOT VISABLE?...Flustered but paitent can anybody help me?....:confused: BUBBLES
Hardware & Devices
HP QuickPlay and built-in Webcam
I have an HP Pavilion tx1320us with a built-in webcam. Ever since I started using Windows 7 RC, I haven't been able to use my webcam to record video. I was able to do this with HP QuickPlay but that seems to have been removed in the upgrade to Win7. I can't figure out a way to recover the software...
Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:57.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App