Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Sound in WMP 12 - Sometimes

26 May 2009   #1
Dzomlija

Windows 7 Ultimate x64
 
 
No Sound in WMP 12 - Sometimes

I've just discovered what could only be a bug with the DivX codecs of Windows 7 RC x 64 Build 7100.

All my AVI videos use DivX video, with stereo MP3 audio tracks, although some of them use AC3. Those AVI videos that use MP3 Audio work fine when opened in WMP, either from the library, double-clicking an icon in Explorer or in the Explorer preview pane.

However, those few AVIs I have that use AC3 Audio do not. If I open one of these files in WMP either from the library or by double-clicking an icon in Explorer, the video will play, but without sound at all. If, however, I select the file in Explorer and then press the play button in the Preview Pane, then the video plays properly with sound. If while the video is playing in the Preview Pane I click the "Open in Windows Media Player" icon, then the video play properly.

TOTALLY weird!

But it does seem to indicate that there is nothing wrong with either the Video file or my sound drivers.

What I have noticed is that when I double-click an AVI file in Explorer, it opens using the 32-Bit Windows Media Player, but when opened in the Preview Pane, then the file opens in the 64-Bit Windows Media Player.

I'm going to try using REGEDIT to fix this, but until then, does anyone else perhaps have a solution to force AVI file to open with 64-Bit WMP?

Oh, I almost forgot. I'm not using any third-party codecs, otherwise that would defeat the whole purpose of testing the build-in Windows 7 DivX codecs...


My System SpecsSystem Spec
29 Nov 2009   #2
Tigern

win 7 x64
 
 

I have an bug which seems to be very close to yours. And I really would appreciate an reply.

I have .m2ts files (HD) from my HD Camcorder saved to harddisk. With my old XP-pc I couldnt preview these files in Explorer. and everything had to be done through Pinnacle Studio, but after installing a new PC with win 7 x64 I can now se pictures in the icons for every .m2t-file and preview it. Wich is really nice.

In the preview window the file plays fine, with sound and video running, BUT when I try to start the same file in WMP, or doubleclick on it (which makes it start in WMP too) the sound is only noice???

The files also plays nice in Pinnacle, and in Windows Movie Maker.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Sound in WMP 12 - Sometimes




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
Distortion sound using onboard realtek sound card on windows 7ultimate
Hello,i recently upgrade my system from xp to windows7,i use the same realtek driver and get distortions!I try severall drivers,disable all enhancements/levels on speakers properties with no result(2.1speakers-),i configure them in stereo mode,i reduce the default format to 44100 16bits(cd...
Sound & Audio
Sound Control panel takes 2 minutes to open; HDMI sound inconsistent
Brand new Windows 7 Home Premium (6 bit) computer. When I click on the Sound control panel item, sometimes it takes 1-2 minutes to open. But that's kind of minor (although I'd like to know how to fix it), because sometimes the HDMI sound to my HDTV works fine, and sometimes it doesn't work at all....
Sound & Audio
narrator no sound - and sound vbs file no sound
I tried this file on my other win 7 and it works fine , but I have no sound with this file . and narrator has no sound also .. system sounds and mp3 's / movies sound good ... Ideas . thanks
Sound & Audio
Missing Sound Video & Game Controller in Device Manager, no sound
Hi Its bit complicated.:D I have 5 year old Compaq Pressario V3611AU notebook with AMD Atholon X2 TK-55 processor. Was using Windows XP and everything working fine. Recently I upgraded RAM to 2GB & processor was changed to AMD Turion(tm) X2 TL-60 2.00Ghz. I installed windows 7 and everything...
Sound & Audio
System Event - Changing sound makes a sound, how to mute it?
Did my searching and couldn't find this one... When I modify the speaker volume using the "Volume Mixer" icon, it generates a sound. When I adjust using the "Speakers/Headphones" icon, it does not make a sound. I would like to mute the Windows 7 sound that happens when I adjust the sound,...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App