Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Windows Sounds, but regular sounds play fine


25 Sep 2010   #1

Windows 7 Home Premium x64
 
 
No Windows Sounds, but regular sounds play fine

Ok so I have a simple, but annoying problem. I have no Windows Sound Events like the login sound, the logout sound, and when the battery is low. Every other sound like playing music and running YouTube videos work fine. Even when I turn on my laptop I hear the whole computer startup sound, but I don't hear the login one. I don't understand the problem. I went into personilazation and went to Windows Sounds, but when I select one and click "Play" I don't hear anything. I tried the other Sound Themes and they don't work either. I ran the Fix It program for Audio, and it didn't find anything wrong.

My System SpecsSystem Spec
.

09 Feb 2011   #2

Windows Seven
 
 

Hello! I have the same problem you have (or had?) with Windows 7 64bit. Everything is working good, but no system sound at all! No sound when I login..no sounds when i insert or remove USB devices..and so on! But sound is ok in youtube or in videogames...how did you fix that? If you fixed it?
My System SpecsSystem Spec
09 Feb 2011   #3

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I had to create a new account and transfer my data from the old to the new one.
My System SpecsSystem Spec
.


09 Feb 2011   #4

Windows 7 Enterprise x64 SP1
 
 

Could be that the "system sounds" in the volume mixer is either muted or turned completely down. Double -clicking the little speaker on the taskbar should open up the volume mixer. Once there, look for system sounds and see how its set.

BTW: I often keep this on mute since I don't care for any system sounds on my computers.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2011   #5

Windows Seven
 
 

thanks to RJ12 for his solution...i will try that. No, system volume is not muted...it's the first thing i checked!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Windows Sounds, but regular sounds play fine




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:38 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33