Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Srs premium sound bug?


01 Oct 2010   #1

Windows 7 ultimate x64 build 7600
 
 
Srs premium sound bug?

Hi every one, I have a problem with my audio you see, I'm using srs premium sound and some time to time when I start my laptop there is no sound so I have to restart it so that the sound is back, where could the problem be?
I have try using different versions but they don't seem to fix the problem I'm now on the latest version, the srs premium sound is using my Via high definition audio driver.

My System SpecsSystem Spec
.

01 Oct 2010   #2

Windows 7 Ultimate 32 bit 6.1.7600 build 7600
 
 

Are you sure you have the right drivers?

Have you checked in device manager to see if there are any exclamation or question marks next to your sound driver?

It could also be possible that you have a software conflict somewhere.

Please give a bit more of your system information.
My System SpecsSystem Spec
02 Oct 2010   #3

Windows 7 ultimate x64 build 7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sinobiah View Post
Are you sure you have the right drivers?

Have you checked in device manager to see if there are any exclamation or question marks next to your sound driver?

It could also be possible that you have a software conflict somewhere.

Please give a bit more of your system information.
Yes they are the one offered from my dvd drivers that came with my laptop, they are installed together with my via high definition audio driver, I haven't checked the Device manager when there is no sound but I have checked it when there is sound and it shows that everything is working properly, I can't make right now the OS to start without sound so that I can take a look in device manager to see what's going on but I'll do that asap when I notice that my OS has starterd without sound. I don't know if its a conflict cause it doesn't happen every time when windows is starting up, my laptop is this one ASUS K50AB-SX010L /15.6"/ QL-64 (2.1G)/ 2GB RAM/ 250GB SATA | ALTech Computers Site .

edit: If I use srs audio sandbox it never gave me this bug but if I use the srs premium sound only then it causes this audio problem but with srs premium sound I have better sound quality thats why I'm using the premium.
My System SpecsSystem Spec
.


05 Oct 2010   #4

Windows 7 ultimate x64 build 7600
 
 

Problem resolved, I had to use different high definition audio drivers whitch had integrated SRS premium sound drivers inside the installation. Now my audio never gives problems.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Srs premium sound bug?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Srs premium sound bug?
Thread Forum
SRS Premium sound HDMI out Display But no Sound (Disabled) Sound & Audio
How to disable SRS Sound Premium? Sound & Audio
SRS premium sound disappeared Sound & Audio
SRS Premium Sound problem Sound & Audio
Srs Premium Sound Sound & Audio
Win 7 Premium 32 Guest has no Sound Virtualization
No sound at all on Asus P5WD2 Premium Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33