Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound problems

01 Nov 2010   #1
Zizau

Windows 7 Professional x64
 
 
Sound problems

I'm new on this forum so Hello everyone

Few days ago i installed my new windows seven professional x64 and i can't solve my sound problem on sistem 5.1
My motherboard is from intel => DP35DP and my sistem is Logitech X-540
i've tried to install all latest drivers from my motherboard and i have sound only on my headphones... even with IDT,sigmatel or realtek
also i tried this topic Intel IDT Audio Driver will not install
but without any luck...
i searched all kind of things on google but nothing could help me...
also at device manager "Pci Simple Communications Controller" is unknown...and i can't find any drivers for it

Sorry if is already another topic on this subject
Tnx


My System SpecsSystem Spec
.
01 Nov 2010   #2
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

In device manager, right click on the pci simple communications controller, click properties, then click the details tab. Click on the dropdown arrow and select Hardware ids, you'll see a code like PCI/VEN_8086&DEV_27D8&SUBSYS...

The VEN code stands for the vendor and the DEV code for the device. Once you have the two codes, go to www.pcidatabase.com. Enter the two codes and it'll tell you what the hardware is, you can then search for a driver.

Given your audio problems, wonder if its HD audio.
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2010   #3
fireberd

Windows 7/10 64 bit
 
 

I have an Intel DP35DP motherboard. I just disabled the PCI communications device in the Device Manager. That was a year ago and everything works OK.

The sound driver for Widnows Vista/Windows 7 for the SigmalTel (now called IDT) is on the Intel site's downloads for the DP35DP motherboard. These drivers work without problems and even provided the "System Mixer" function so you can record streaming audio.

If you have the correct IDT driver installed, FROM THE INTEL SITE, first thing to do is check the playback device in the Control Panel/Hardware and Sound/Sound Panel. The speakers should be selected as the default playback device. Plug the headset into the rear GREEN speaker jack and see if you have sound. If you do then the problem is in the speakers. If not, go to the Device Manager and "Uninstall" the IDT sound in the Device Manager (DO NOT uninstall the drivers) then restart the PC and when Windows starts it will detect and reinstall the Sound. Check to see if this fixes it.
My System SpecsSystem Spec
.

01 Nov 2010   #4
Zizau

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fireberd View Post
I have an Intel DP35DP motherboard. I just disabled the PCI communications device in the Device Manager. That was a year ago and everything works OK.

The sound driver for Widnows Vista/Windows 7 for the SigmalTel (now called IDT) is on the Intel site's downloads for the DP35DP motherboard. These drivers work without problems and even provided the "System Mixer" function so you can record streaming audio.

If you have the correct IDT driver installed, FROM THE INTEL SITE, first thing to do is check the playback device in the Control Panel/Hardware and Sound/Sound Panel. The speakers should be selected as the default playback device. Plug the headset into the rear GREEN speaker jack and see if you have sound. If you do then the problem is in the speakers. If not, go to the Device Manager and "Uninstall" the IDT sound in the Device Manager (DO NOT uninstall the drivers) then restart the PC and when Windows starts it will detect and reinstall the Sound. Check to see if this fixes it.
Idt driver is installed from they official site , also i made my config to 5.1 and set speakers as default..but still doesn't work... if i plug my headphones in rear green they don't work,only if they are plugged in front panel (special for micro and headphones)
after i did "uninstall" from device manager like u said,he got his own drivers again but still no sound in speakers
strange because on xp pro, i didn't had any problems with sound...

@bill2
PCI\VEN_8086&DEV_29C4&SUBSYS_50448086&REV_02
PCI\VEN_8086&DEV_29C4&SUBSYS_50448086
PCI\VEN_8086&DEV_29C4&CC_078000
PCI\VEN_8086&DEV_29C4&CC_0780

i guess is 8086 and 29C4 for dev...

this PCI Vendor and Device Lists for ven
and i'm lost here...don't know what to do...
and this is PCI Vendor and Device Lists for Dev , i tried to install but says "This operating system is not supported
Setup will exit."
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound problems




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Sound Problems
I have an IMEDIA D2315 AIO and recently upgraded from the vista o/s that came with the comp to windows 7 ultimate. I now have no sound coming from the built in speakers in my monitor (Viseo 191ws). Packard bell download site is complete double dutch, i cant understand it at all. Plus i dont see...
Sound & Audio
5.1 sound problems.
Hi guys Well, I have motherboard Asus P5Q3 deluxe with AP with soundMAX HD. Driver is up to date (from asus website). Aslo, I have 5.1 sound system. When Im doing the test everything works just fine. All 5 speakers are working. But, when Im starting to listen to the music from my hdd, rear...
Sound & Audio
Sound Problems
When I run video (from MSNBC site) or a song (from ITunes) the sound cuts out after about 2-3 seconds. If I adjust the volume the sound comes back in then cuts out again after 2-3 seconds. Any ideas?
Music, Pictures & Video
sound problems with Realtek ALC 882 sound card
I have a HP Media Center PC. the Model number is a1412n I am dual booting xp and windows 7, and in windows 7 I am not getting any sound. When I went to check it out, I realized that the computer was only recognizing the front audio jack. So i plug my speakers into the front jack but it still says...
Sound & Audio
I'm having problems with my 5.1 sound!!!!
Okay here is whats been happening I awhile back i was using the Windows 7 RC i recently got Windows 7 Ultimate which is perfect but except for one thing my sound is not working properly i have logitech 5.1 sorround sound speakers when i play music it wont work no sound even on videos but when i...
Sound & Audio
Sound Problems
Hi I just got Windows 7 installed fresh install I never thought I would have sound problems. I have an on board sound also a PCI SoundBlaster Live CT 4670. I removed the PCI SoundBlaster Live due to could not find any drivers for it so. I enabled in my bios the on board sound it is a Realtek...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App