Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No more sound On MSi ge-600 laptop -->Tried many things :x

02 Nov 2010   #1
Traumi

windows 7 x64
 
 
No more sound On MSi ge-600 laptop -->Tried many things :x

Hello everyone, first sorry for my english since it s not my first language.
so as stated in the title, I have no sound on my laptop.
I've tried everything and seen numerous forums.
It is therefore an msi ge-600 I3-330m

Audio
Sound Codec Chip Realtek® ALC888S
Internal Speaker 2 speakers + 1 sub-woofer
Sound Volume Adjust by volume button, K/B hot-key & SW

-The computer has not suffered any impact etc. ...
"I have reinstalled the drivers thought it does not work.
I tried Safe Mode as Administrator and reinstall it, still not working.

In the bottom right-I have the "speaker icon with a white cross on red.
It said no speakers or headphones are plugged

-I have formatted and reinstalled windows but still no sound

-Devices that are the speakers and microphone do not seem to be installed

-When I run a video or audio file through windows media player, he said:
The''Windows Media Player can not play the file because of audio device problem. Maybe your computer does not have a sound device, the latter is used by another program or it does not work correctly.''

-Let's not talk about the problem-solving tools windows .....

-The last time the sound had jumped, a simple reinstall of Catalyst Control Center allowed me to find himget it back, but seems that this time is different.

-Audio devices are not visible, even when I click the option for exhibited devices disabled or disconnected

-Nothing wrong in device manager unless the card is not there
I see in audio controller:
ATI HDMI AUDIO
SOUND INTEL (R) FOR SCREEN
(I also tried to update drivers, previous versions, uninstall, disable, reinstall, reactivate etc...)

- Front panel configuration:
When I click on it, adjust the volume, it tells me no device installed
and manage audio devices still nothing apart HDMI AUDIO

-windows Audio is enabled in Services

And finally I do not know how to see if my sound card still works.

My pc is 2 months old .... warranty still works but I am currently abroad ...
so can't bring it to reparation until juanary
Thank you in advance for the time you'll devote to my problem
feel free to ask me for more information: x


My System SpecsSystem Spec
.

02 Nov 2010   #2
Lemur

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

Welcome to SF, Traumi.

And your English is great!

Did the sound EVER work?

Check to see if you have physical volume controls on your notebook. I have them and have accidentally muted my notebook.

Did you get your audio drivers from from MSI?

MSI Global – Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2010   #3
Traumi

windows 7 x64
 
 

hi, thx for your answer, so basically the sound just disapeared, it was working fine then one day for really no reason it stopped.
I also tried many driver from the oldest to the newest. And of course i have tried the official driver from the MSI support website...
that s why i dont really know what to do anymore =x
My System SpecsSystem Spec
.


02 Nov 2010   #4
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

No updates, no changes, did you use headphones lately, do you have any bluetooth devices configured to the laptop? Did you check to see what's showing as your play back device?
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2010   #5
Traumi

windows 7 x64
 
 

nothing s showed as a device player, only the hdmi output is shown
no updates and no changes since i erase everything and reinstall windows 7
and i dont have any bluetooth device configured
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2010   #6
LiquidSnak

W7 Professional x64
 
 

If you plug in headphones, do you get sound?
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2010   #7
Traumi

windows 7 x64
 
 

no, i dont get sound when i plug headphones. tried on this computer then on another one and it s my computer which doesn't reconise them
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2010   #8
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

I'm thinking maybe the sound card has either gotten unseated or has gone bad ? I would take the card out and re-seat it and even try re-seating it into a different available slot to see if it can be seen again. Can you possibly borrow a sound card to try it out. Oh and while you re-seat please clean with air all the ports.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2010   #9
Traumi

windows 7 x64
 
 

hehe that s the problem here, this computer is only 2 month old, so the warranty is still going on, but since i bought it in France and am now in china, i can't open it :x. Else i would have done it alreydy or make it repeared it here for cheap... So i m trying to fix it without opening it or else the warranty ll go bad . So in my opinion too it s the sound card who doesn't work anymore. Well it s painful, but i think i 'll have to wait 2 month unitl i can get it fixed...
Thanks anyway for your suggestions guys, will tell you when i get it fixed what happened to it, maybe could help someone else after
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2010   #10
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

The case is sealed? So your saying if you open it to clean it, it voids the warranty? It sounds like as much of a hassle it may be that taking back to where you bought it for help could be in order or at least call them and get some options and then get back with us. The fact it's not showing up when it was working fine to me indicates a mechanical flaw or problem. You may continue to get good advice as to things to try here so don't take my word as the final word. Good luck and keep us in the info loop!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No more sound On MSi ge-600 laptop -->Tried many things :x




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
no sound through tv via hdmi, sound plays through laptop speakers (idt
Yesterday I installed a new external hard drive - following the installation - my sound no longer played through my television (video is fine, HDMI connection) and sound now comes ONLY through the laptop speakers. The option for HDMI Audio doesn't appear in the 'sound' menus. I have 'checked'...
Sound & Audio
Reinstalled windows 7 on samsung laptop. Lots of things not working.
I reinstalled windows 7 64 bit on my Samsung R580 and now a lot of things aren't working. It used to have windows 7 home premium 32 bit on it from the factory. The wifi isn't connecting, the ethernet port doesn't work/ isn't connecting to internet, the hdmi output doesn't work. I used to be able...
Installation & Setup
Laptop acting strange. Few things happening.
Ok so I've had this laptop since October. Occasionally when I'm on Skype with my cam I get this weird white noise type thing. My whole screen turns into like white noise, like how tv's are on the wrong channel. It's not the regular black and white dots, but there's color to it and it's lines. So...
Hardware & Devices
Gateway laptop locking up and other fun weird things...
Warm weather greetings forum members! I'm writing this on behalf of a friend, so I might not have all the details. So a few months ago, one of my friends was having issues with his laptop freezing up randomly. He said that using google chrome was freezing the laptop up. He came down to...
General Discussion
Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio: Speakers pop when I click some things
I put in a Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio (PCIe), installed the latest driver from Creative, found here: Creative Worldwide Support (1.04.0000, released 30th June, 2009), and it seems that whenever I click things that make noise (a good example being the volume slider in the system tray),...
Sound & Audio
Things i am going to get for my Laptop
hi well i am getting some ram and more internal memory so i am wondering wether these two would work on a u300 toshiba satellite laptop: Corsair 2GB DDR2 667MHz/PC2 5300 SODIMM Laptop Memory: Amazon.co.uk: Electronics & Photo X2 Seagate Momentus 7200.4 Laptop 2.5 inch Hard Disk Drive:...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App