Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: one or more audio service isnt running

21 Feb 2011   #21
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Good job jessicafarina, glad we could help

A Guy


My System SpecsSystem Spec
.
29 Jun 2011   #22
kittyluv

windows 7 ultimate
 
 

i having much more serious problem with my windows 7 ultimate.yes, i do have audio service not running problem and try to search services.msc but nothing appear from the screen.besides, it seem i cant even open control panel computer or other programs as it will keep say not responding statement and when i try to restart the logging off will stay for long time and it did not restart.anyone could assist me?i'm so desperate.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #23
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Welcome to Seven Forums kittyluv. This is an older thread that was solved, I wouldn't have seen your post if I didn't have it subscribed. You will be better served to start a new thread with your problem. Fill out your system specs so we know what kind of PC hardware and software you have. Be as specific as possible. Someone will assist you, and ask more questions. A Guy
My System SpecsSystem Spec
.

29 Jun 2011   #24
kittyluv

windows 7 ultimate
 
 

ok.thank a lot.
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2012   #25
Averagejay

windows xp
 
 
having problems

when i try to click start with the " windows audio " it gives me a window that says " error : 1297 etc. " also i dont have something called plug and play. can you help me.
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2012   #26
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Welcome to Seven Forums Averagejay. I would suggest the same I did to kittyluv above. Start a new thread, and you will get some help there

A Guy
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #27
ozcan

Windows 7, XP
 
 

Had the same exact problem and this thread helped me to solve my problem.

Just for those still stuck I did the following:
1. Setup all the above service to automatic
2. Uninstall the sound driver and made sure it deleted.
3. Ran the diagnostics - this found the sound device and reinstalled a new driver and started any services that were stopped.
4. It's now working.

Many Thanks to All the Above People who've put in the time and effort to help.
Much appreciated!
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2012   #28
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Thanks for sharing ozcan

A Guy
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2012   #29
Aribean

Windows 7
 
 

Hi iv been having the same problem to and all my things are on atomatic what to do what to do :/
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2012   #30
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Welcome to Seven Forums Aribean. I'll suggest as above you start a new thread with as much detail as possible. Also update your system specs will always be helpful.

System Info - See Your System Specs

A Guy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 one or more audio service isnt running




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
The Audio Service is not running
I have a red tag on the speaker icon an the message says "The Audio Device is not running". However I have sound when I test even on Skype. What gives?
Sound & Audio
The Audio Service is not running
I started up my computer a couple days ago to find that my sound wasn't working at all. When I hovered over the volume icon it says The Audio Service is not running and when I try to have Windows 7 troubleshoot, it says one or more audio service isn't running and that the problem has not been...
Sound & Audio
The Audio Service is not running .
Someone know how to fix this ? http://i1293.photobucket.com/albums/b599/xDenny96/2_zpsd67248da.png
Sound & Audio
The Audio Service Is Not Running!
Hello im new to the forums and my audio service says it is not running. i've gone onto services.msc and it says windows audio endpoint builder has started but when i try to start windows audio it says windows cold not star the audio service on local computer. Error 1079: the account specified for...
Sound & Audio
Audio Service not running
This is kind of weird. Down by the sound icon says "Audio Service is not running". I have sound with audio files such as MP3 and sound when I play a video file. I know I am using onboard sound, and in the Device Manager, it says "High Definition Audio Device". There are NO...
Hardware & Devices
Audio service is not running
How to get rid of that cross on my audio icon and message popping up "audio service is not running"? I went through services at device manager and I can't find anything related that is disabled :rolleyes: I am listening music with media player and it is playing.. So sound itself is fine.. I only...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App