Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Via hd audio deck


23 Jun 2009   #11

Windows 7 7100 64bit
 
 

Hey Mikesc380, okay I've now matched your problems tit for tat, as able to get the VIA drivers and the HD V-deck application to load finally by using the Vista compatibility mode.

My problem now is that the S/PDIF doesn't seem to be working at all. I was hoping the latest VIA driver would recognize it but to no avail. It isn't listed under my pc control panel or V-Deck. Nothing in the BIOS about it either.

There are a lot of problems out there re: our ASUS mobos with this particular audio chipset (VT1708B)
Asus boards with VT1708 sound please read - Via Forums

I'm emailing ASUS to see if they have any excuses. Will post the results.

My System SpecsSystem Spec
.

26 Jun 2009   #12

Windows 7 x64 7600
 
 
Via Deck

Well The M4A78Pro driver did install with a newer driver version however the HD Deck software will not run at all, so I will go Back to previous driver package available from Asus for my MOBO. May be Asus Or VIA will get this fixed or they will get with Microsoft and figure this out. I keep watching for something new. The reason I say newer is the driver that installs w/ Windows 7 is newer but doesn't have the feature to switch to Digital out. And The Vdeck software causes an Apcrash only when trying to switch to advanced user options. Mixe Did you hear back from Asus or VIA support yet?
My System SpecsSystem Spec
26 Jun 2009   #13

Windows 7 7100 64bit
 
 

Okay I heard back from ASUS and like I figured they bowed out of the problem.

"At this time we cannot offer support or troubleshooting help for Windows 7, and we may not have official, stable, non-beta drivers available for your board until the software is finalized (ie; no longer in Beta/pre-release status, as a driver/app for one build often won't work correctly with others, necessitating driver testing for each pre-release build isn't feasible). You will either need to contact Microsoft for troubleshooting/driver assistance or install a supported OS on the board (XP/Vista) in order for us to be able to assist you with any problems you may have."

I've loaded many things onto Windows 7 with no problems except this one. I'll probably submit the same ticket again only as a Vista x64 user to see if they come up with any useful tips.

Will advise...
My System SpecsSystem Spec
.


26 Jun 2009   #14

Windows 7 x64 7600
 
 

Tell! Them for me Mixe, it is flakey even installed under Vista32-Bit. Take's Techinical knolledge to get it to work properly. There permissions, Certicate for driver don't always pass. May have to run as Admin or Compatiblity Mode to get it to work which happened to me on a Vista64-Bit system also.
See I have a Asus 3450 VGA Ati card that supports audio HDMI through the VGA Card's HDMI connector. And even though I have all Asus products issues still arise because we get that infomous message. This CD was not made for this operating system! You would think AsusAutorun could detect hardware and OS. Microsoft can in Windows7. After all I did say 6-Channel Audio works, 7.1 is listed (But I have 5.1 Spk's) and it works analog but not digital!
Thank's mikesc380
My System SpecsSystem Spec
29 Aug 2009   #15

Windows 7 x64 7600
 
 

Via Windows 7 64-bit 7300 driver download from VIA Arena has fixed my issues I was having. Not sure when it became Available but I have a newer looking Icon on Desktop For audio deck and it runs and allows me to use Digital Optical out now. Just thought I would update this thread.
mikesc380
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2009   #16

Windows 7 Build 7600 x32
 
 

I can't even open the control panel. As soon as open it throws an error.
Everything else seems ok.

I'm using win 7 build 7600 x32
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2009   #17

Windows 7 x64 7600
 
 

Which Driver are you using? I got the 7300 Driver from VIA Arena and Have not had a Problem since it's release.
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2009   #18

Windows 7 Build 7600 x32
 
 

I'm using the same as yours, 7300, on a pcchips p55g.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Via hd audio deck




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Via hd audio deck
Thread Forum
Font panel audio not doing as it should with VIA HD audio deck Sound & Audio
VIA HD AUDIO DECK!! how to Enhance?? Sound & Audio
VIA HD Audio Deck Sound & Audio
HD Audio Deck BAD Problem Sound & Audio
Badware - VIA HD Audio Deck Software
VIA HD Audio Deck Help.. Sound & Audio
VIA HD audio deck Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33