Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Headset not showing up as playback device


13 Nov 2010   #1

Windows 7 64 bit
 
 
Headset not showing up as playback device

I recently got a new laptop and my headset doesn't seem to work on it. I've identified that the laptop is recognising it, but it doesn't appear as a playback device and so I can't set it as the default one. There's definitely not a problem with the headset as it works fine on my computer, just not this laptop. It appears as a recording device, so I know that it's being recognised. But I can't find any way to set it as the playback device. I'd appreciate it if anyone could help me with this, I much prefer using headphones rather than the speakers.

My System SpecsSystem Spec
.

13 Nov 2010   #2
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Are you sure you did not plug it into "Line in" rather than "Line out".
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2010   #3

Windows 7 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
Are you sure you did not plug it into "Line in" rather than "Line out".
Well, it does say it's plugged into the line in thing. I had always assumed that was the right one, and it's the only place I can plug the headphones into...
My System SpecsSystem Spec
.


13 Nov 2010   #4
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

What made me think that it appears as a recording device. That is the place for a mic. On most systems thase two 3.5mm ports are close together. Maybe you want to double check in the specs. There is no reason it should not show up in Playback Devices when properly wired. Here is e.g. how mine looks:


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2012   #5

Windows 7 Professional x64
 
 

I am having the exact same problem. I am not 100% sure, but I think my problem may be related to the fact that I only reboot my machine periodically. When I leave work to go home or home to go to work, I Hybernate the machine, instead of rebooting because it takes so long to boot.

Please let me know if anyone has a solution to this problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Headset not showing up as playback device




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:37 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33