Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Hardware Detected but no sound

19 Nov 2010   #1
erosennin

Vista 64
 
 
Hardware Detected but no sound

Hi guys,

I desperately need some help. All of a sudden I'm not getting any sound from my system. I have an Asus Xonar D2 installed, windows recognizes it but no sound comes out. Connected speakers, headphones, nothing works. Thought it might be faulty sound card, so I decided to buy a cheap Creative Audigy. Installed hardware and software, Windows recognizes it but still no sound. I'm dumbfounded, no clue what to do.

I re-installed back my Asus Xonar, re-installed software/driver, Windows recognizes (Working Properly) but NO SOUND.

No conflicts in Device Manager.

If it were PCI/MB failure I would assume that Windows won't be able to detect it.

Any ideas, cause now I'm going crazy.

PS. Re-installed Windows as well. Nothing works


My System SpecsSystem Spec
.

19 Nov 2010   #2
HonorGamer

Windows 8.1 Pro x64
 
 

Well,

First off don't freak out XD.

Second, Try going to the manufactuers website and download the drivers from there. if that don't work let me know.
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2010   #3
Blindkilla

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I'm pretty sure I have the same problem as you T.T

I'll post if I find a solution to my problem.
My System SpecsSystem Spec
.


19 Nov 2010   #4
erosennin

Vista 64
 
 

I did download the drivers, but no sound comes out. Just a bumf when starting and shutting down windows.
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2010   #5
HonorGamer

Windows 8.1 Pro x64
 
 

That's odd. Uhh let me do some research, and i will post back if i can find something.
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2010   #6
erosennin

Vista 64
 
 

Cheers. Even after installing the Creative Audigy had same problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Hardware Detected but no sound




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
IR Hardware not detected.
Hi. I've always used a wireless keyboard for controlling my media center htpc. Now I want to connect my set top box to media center. I get the message 'IR Hardware Not Detected': What exactly does this mean? I'm guessing that media center needs a way to control the channels on the set top...
Media Center
Hardware changes might not have been detected
I have had a myriad of startup problems now for about two weeks. Sometimes my pc starts up fine, and other times I have to go through the startup repair routine, and do a system restore. When I check my hardware after a problem the error indication is always on my PC. I can then fix the problem...
Hardware & Devices
IR Hardware not detected
hey, I'm having trouble with Windows media center, I installed a set-top box and when I set up my tv signal, it finds the set-top box but then I get this error saying IR Hardware not detected, I have this wire that came with my Windows Media Center Controller but do I plug it in to the back of the...
Media Center
Hardware not detected.
Hi - just purchased a Gateway P7902h Laptop on the 30th - it came with 64 bit vista and I decided to upgrade the OS to Windows 7 (64x as well). Ever since the install the laptop has been unable to detect my graphics card, a Geforce GTX 260M. Every time I open a driver installation program (Gateway...
Graphic Cards
IR hardware not detected
Hello: I'm new to Windows Seven forums, thus I come seeking help. I using Windows 7 Ultimate 64 bit (previously ran Vista Ultimate 64 bit), in configuring by WMC I recieve message "IR hardware not detected", however I can move forward or backward with RC6 controller. It is Microsoft's Media...
Hardware & Devices
No sound, no sound device detected, drives installed?
Hello there! So.. I'm in a pickle with my machine and Windows 7 after this latest update. On startup I get an error from MMDevApi.dll saying that it might not run on Windows or... something else. This also occurs anytime a program tries to use the sound card ie. WoW, Yahoo IM, Live IM, SL, etc....
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:53.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App