Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound Suddenly Stopped Working

22 Nov 2010   #1
level1paladin

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Sound Suddenly Stopped Working

Onboard Realtek HD audio on the Asus P6T board.

I noticed last night when I tried to play something the sound wasn't working anymore. It hadn't been restarted in a week, so I'm not sure what could have caused that.

I have ensured playback devices are enabled and I have set both the 5.1 speakers and the C-Media USB headphone/mic audio device to default. Didn't make a difference, no sound coming out of the headphones or speakers.

In the Asus ExpressGate I can go to YouTube and my speakers work fine, so it's gotta have something to do with Windows.

I ran windows troubleshooting on Playing Audio and it says "Hardware changes might not have been detected" with a little yellow exclamation point and no other options but to close. It does say detected next to it though, so I'm not sure.

It happened all of a sudden, so I'm not sure what the deal is. I'm downloading the new Realtek audio drivers stickied at the top of this forum and hopefully that may make a difference.


I checked Device Manager in safe mode and it shows no little yellow exclamations indicating an issue. I cannot pull up Device Manager in regular mode, and I've tried to do a SFC /scannow which also doesn't work.

I also cannot get system restore point to open from the control panel, system, uninstall a program. So somethings farked up with Windows.


My System SpecsSystem Spec
.

22 Nov 2010   #2
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Have you run an Anti-virus scan?
My System SpecsSystem Spec
22 Nov 2010   #3
level1paladin

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Yeah, Avast! didn't come up with anything.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Sound Suddenly Stopped Working




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Sound suddenly stopped working
I've had WMC up and running for about a year now, no problems. Tonight we decided to watch a movie that I have as an *.mkv file - we do this all the time, at least once a week if not more. I shut down WMC and played the movie in VLC Media player. When I went to start WMC again, the sound was gone. ...
Media Center
Internet suddenly stopped working
So just to preface I'm completely new to these forums and I'm at best only an intermediate level in terms of being tech savvy so I'm hoping that someone here will be able to help. I run Windows 7 64bit and my network adapter is a 'Realtek PCIe GBE Family Controller" Never had internet...
Network & Sharing
onboard lan suddenly stopped working.
i don't use the lan card to connect to the internet since i have a wireless adapter. i do however use it as a network bridge for connectivity for my xbox 360. so i was playing xbox live until suddenly i got disconnected. i checked my computer to see that it said the network cable was...
Network & Sharing
Aero just suddenly stopped working.
Hi guys, I'm hoping somebody can help me out here... The first thing I do after installing win 7 is apply the uxtheme patch. I've been running custom themes for a while, but yesterday decided to change the look of things. I applied a os x leopard type theme, it didn't work and now I've lost all...
General Discussion
IE 32 bit suddenly stopped working
My wife has Win7 on her laptop. Last night IE 32 bit was working fine. Now when she clicks on the IE icon it does nothing. If i go into the start<all programs<IE 64 bit....then IE 64 bit works. What has happened and what should I do to fix it.
Browsers & Mail
Gadgets suddenly stopped working!
Just tonight, when I start Windows 7, as soon as the gadgets start to load, I get a popup containing the following: dnserrordiagoff_webOC, referencing ieframe.dll I Googled this and it said that this was related to a gadget that was no longer working. Advice was to disable all the gadgets...
Gadgets

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App