Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed

02 Dec 2010   #1
deeptrouble

Win7 64bit
 
 
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed

Hello.

Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio.

It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu.

The computer is a Dell Vostro 430.
My OS is win7 64bit.

I tried the newest Realtek driver suite, the recommended dell-drivers and some basic windows-drivers. Nothing makes the "No Audio Output Device is Installed" go away.

Any help is welcome.
Ive attached my sound-related reg. I believe my realtek device is 0001.




Attached Files
File Type: reg soundreg.reg (46.1 KB, 205 views)
My System SpecsSystem Spec
.

03 Dec 2010   #2
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

The Dell driver is required, non Dell drivers will either not work or not work correctly.

First thing, is the Integrated Audio enabled in the BIOS? (F2 at boot up to enter Setup).

Second, on Dell's (and many others) if the motherboard chipset drivers were not installed, the sound device will not work. In this model there are Intel motherboard chipset drivers. Try installing them and then the Dell sound driver. Dell Drivers
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #3
deeptrouble

Win7 64bit
 
 

Thanks fireberd!

Yes. Integrated Audio is enabled in BIOS, and the audio works fine in Ubuntu. I believe my audio problems are entirely software related.

I (re)installed the Intel chipsetdrivers and afterwards the realtek audio driver. Both drivers picked up @dell.

The problem remains the same.
My System SpecsSystem Spec
.


04 Dec 2010   #4
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

If it's not a driver issue then it's an Operating System issue. But, I have no idea how to fix the OS without a complete reinstall.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No audio Output Device is installed?
Well today last night i updated my PC to windows 7 ultimate from windows vista, and my sound isnt there anymore, im not sure which sound driver i need. The pc is called Dell dimension 2400.
Sound & Audio
No Audio Output Device is Installed
I used my computer two days ago in the morning to watch a video on Windows Media Player, and all was normal. Three hours later (after a flight), I turned it on and there is no audio. -Speaker icon next to clock has a red X -Hovering over it displays "No audio output device is installed"...
Sound & Audio
Audio stops working, "No Audio Output Device Installed"
I'm running a Dell XPS 420, which came with Windows Vista. I decided this morning that I was going to give Windows 7 a try, backed up some media on another PC, and did a completely fresh install. Everything worked perfectly, I didn't even have to install any drivers. My native resolution was...
Sound & Audio
no audio output device - realtek ac '97
Hello all I have Win 7 32-bit on my gateway mx6437 and am having the same problem that several people are having here - no sound. I downloaded the latest Realtek AC '97 drivers from the Realtek website. I checked to see if this card was compatible with Win 7 32-bit from the compatability website....
Sound & Audio
No Audio Output Device Installed...again
I know this is probably the onemillionth time this has been posted but I like the personalized service everyone gets so now its my turn. I just installed windows 7 on my laptop and I am getting the dreaded red x icon and the error message saying there is no audio device, and I cannot for the life...
Drivers
No Audio Output Device is installed.
Recently installed Windows 7 and now I have a red cross beside my speaker icon and it says 'no audio outpud device is installed'. Any advice please?
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:25.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App