Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio Output device is enabled

05 Dec 2010   #1
magiemn1

windows 7 home premium - 32 bit
 
 
No audio Output device is enabled

I have a Velocity Micro 2020 with an Asus P5NSLI / P5ND2 motherboard. I upgraded from Windows XP to Windows 7 and have lost my audio device. Under audio, video and game controllers in device manager the only device it shows is a "High Definition Audio Device". When I went to Realtek and tried to download a driver, it came up with the error "RTKVac.sys not found.

How can I fix this - I miss my sound!


My System SpecsSystem Spec
.
05 Dec 2010   #2
Lemur

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

Don't see Win 7 support for this mobo. Try updating the bios to Version 1801 and see if the onboard audio is detected.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio Output device is enabled




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No sounds from PC with audio device installed, updated and enabled.
My Lenovo G575, Win7 64, stopped outputting audio today after I plugged in a Jawbone Jambox into it by USB for the first time. A small window popped up stating, something about software or drivers being installed (I don't remember exactly). After the (install) process was complete, I unplugged the...
Sound & Audio
No Audio Output Device is installed? Help, please!
Hello, everyone. I've searched the forums for topics related to this and none seem to be able to help. In a nutshell, my sound isn't working properly. For the past few weeks the sound has been mostly non-existent. An "x" in a circle sits above my speaker icon, and it says "No Audio Output...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio
No Audio Output Device
I have a Dell XPS M1330 with Intel Core Duo 2 and my OS is Windows 7 64 Bit. I have tried downloading drivers, windows updates, virus scans, browsed different forums for a solution, but none of them worked.. My sound just isn't working and I don't know what to do next. My SigmaTel High Definition...
Sound & Audio
NO audio output device
anyone help me.. i changed my os from xp to windows 7... but now same as the problems of the others, no audio output device with a red mark on the icon.. i just installed the cd windows 7. i cant install my graphics card because it says it's not supported with windows 7.. so i can open windows...
Sound & Audio
No audio output device...
I have installed an Asus Xonar DX 7.1 (Working in perfectly in Vista) and I have also installed the drivers from the cd which installed without errors. I have also downloaded asus win 7 beta drivers yet I still get no sound. In device manager I can see my asus card with the yellow ! signs. If I...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App