Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound issues

07 Dec 2010   #1
Fluffy

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Sound issues

My fiancée upgraded to Windows 7 a few months ago and all was working fine until a few weeks ago. Her onboard sound just stopped working for no reason. I have tried everything to fix this and it doesn't work. I have played sample sounds and the device says it is producing sound but nothing comes out of the speakers. (They work, tested on a laptop) Also there is no option for speakers anywhere. All that appears is High Definition Audio Device, it is enabled but nothing for speakers. This is doing my head in.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Dec 2010   #2
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

If all that is showing is "High Definition Audio Device" then it is running on the default Windows driver and needs the actual driver for it installed.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2010   #3
Fluffy

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I tried that and nothing happened.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Dec 2010   #4
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Have you been in the BIOS for any reason? Maybe you've disabled the on-board sound card?

The other possibility is a Windows 7 update that might have mucked up the sound drivers.

Quote   Quote: Originally Posted by Fluffy View Post
and all was working fine until a few weeks ago. Her onboard sound just stopped working for no reason.
If that's the case then stormy's suggestion applies here...

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
If all that is showing is "High Definition Audio Device" then it is running on the default Windows driver and needs the actual driver for it installed.
I'm quite sure he means get the driver for the on-board sound card.

Check this post for some help/suggestions.... No audio output device is installed

Let us know
My System SpecsSystem Spec
14 Dec 2010   #5
Fluffy

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Didn't manage to get it working, all the drivers weren't compatible with windows 7. Azalia on board sound.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound issues




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Recording issues with recorders (fraps hypercam etc) sound issues
Hey guys, ive lately been making lets play and walkthroughs on youtube and im having a couple of problems. With my headset, in the background while recording thats like a static noise and i cant seem to make it go away, ive tried multiple recording programs like fraps and hypercam but its still...
Gaming
Sound issues
I built a custom computer, and the sound doesnt seem right...And i just bought a little suround sound system and the sound sounds like crap, am i missing any drivers or something?
Sound & Audio
Sound issues
My Windows® 7 Professional, 64bit, English had been playing sounds from everything perfectly last night. When I went to shut down it started installing security updates. I left it to its work and went to bed. . When I turned it on my computer this morning, It behaved normal, except that now...
Sound & Audio
Sound Issues with WoW
Just bought a new comp, Windows 7 64 bit. Came with a SB X-Fi Xtreme Gamer. Had sound issues which I researched and saw all the problems with Creative so I ordered an HT Omega Claro Plus. Fixed most of the sound issues after install except for the main one I was concerned with. When I loud World of...
Gaming
5.1 Sound issues
l suppose this couldnt be considered a serious problem because my sound does work, originally l had a problem getting winamp to use use more than the front speakers however l managed to fix that issue by installing the below plugin VL Sound for Vista / 7 v1.0.0.17 - Winamp but lm now met with...
Music, Pictures & Video
Sound Issues
I am running windows 7 on VMWare Fusion 2.0.5 on OSX. quite frequently i will lose sound. It randomly drops out and i have to reboot windows 7 for it to come back. The sound always works on the OSX side. Any one have any suggestions why this is happening?
Virtualization

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App