Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound after installing new graphics card


09 Dec 2010   #1

windows 7 ultimate 64bit
 
 
No sound after installing new graphics card

so today after installing my new graphics card Radeon hd 4850 1gb and new 600 watt power supply i started my computer up just to see if it runs properly not plugging in everything because i was just being lazy anyways i updated the graphics card by downloading the updates from this site ATI Catalyst
and installed all three after i rebooted and plugged everything back into the computer and notice that there was no sound. i guess the sound set so that the out put is for the ati hdmi output Name:  12-9-2010 2-59-30 AM.png
Views: 9
Size:  29.2 KB ive tryed everything to change it back to original output sound effects manager but it wont work No sound after installing new graphics card-12-9-2010-3-00-57-am.png



My System SpecsSystem Spec
.

09 Dec 2010   #2

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

Go to the Control Panel/Hardware and Sound and finally the Sound panel. In the playback section, reset your speakers (sound card) as the default playback device. That should get regular sound back if the ATI set its HDMI as the playback device.
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2010   #3

windows 7 ultimate 64bit
 
 

nope nothing it doesn't come up at all
My System SpecsSystem Spec
.


09 Dec 2010   #4

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

In the Playback panel, RIGHT click in an empty area and then check to show disabled devices and disconnected devices and see if your Speakers (sound card) show up.

If there is still nothing, go to the Device manager and Uninstall the sound module (DO NOT uninstall the drivers) and then restart the PC and when Windows starts it should detect and reinstall the sound.
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2010   #5
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Go into the bios and double check that the onboard audio hasn't been disabled. HP being HP I wouldn't be surprised that they have the bios set to auto disable the onboard when a sound card is installed, and the 5670 does have a sound card built into it.
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2010   #6

windows 7 ultimate 64bit
 
 

i got it to work thanks a lot stormy it was all in the bios the onboard audio was set to auto when i switched it to enable it began to work fine for me thanks again..
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound after installing new graphics card




Thread Tools



Similar help and support threads for2: No sound after installing new graphics card
Thread Forum
BSOD after Installing New Graphics Card - Please Help! Graphic Cards
Solved Un-installing an old graphics card? Graphic Cards
No sound after installing Graphics Driver Sound & Audio
No Sound from HDMI Port after installing ATI Radeon 5750 graphics card Sound & Audio
Installing a new graphics card Graphic Cards
Installing Graphics Card Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33