Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Installed Nvidia GT 430 = No Sound

22 Dec 2010   #1

Windows 7 Ultimate x64
Installed Nvidia GT 430 = No Sound

Hi all,

I've heard of others having similar problems but I could not find a solution that works for me.

I have a Win7 x86 machine that was working just fine with onboard video. I then bought a Galaxy GT 430 and installed the latest (260.99) drivers from the Nvidia site. Now win7 says that I have no audio devices installed.

I downloaded and installed the latest realtek drivers, but Win7 still says I have no audio devices installed.

Help is greatly appreciated!

My System SpecsSystem Spec

22 Dec 2010   #2
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64

First thing would be do double check in the bios that the onboard audio is still enabled. It is possible that the bios auto-disabled it when it detected the audio built in to the new video card.
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2010   #3

Windows 7 Ultimate x64

Unfortunately, onboard chipset is still enabled in BIOS.

That would have been a nice easy fix!
My System SpecsSystem Spec

22 Dec 2010   #4

Windows 7 Ultimate x64

Well I was able to solve the problem myself by playing around!

I went into device manager an selected one of the NVidia audio devices and selected "uninstall." I also noticed a device under "other devices" called media and I did the same for that device.

Next I rebooted and when it came back up Windows recognized and installed everything properly.
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2010   #5

Windows 7 Ultimate 32bit

Awesome, that was my exact problem too! Incidentally, I have a GeForce GTX 460 as well.
My System SpecsSystem Spec

 Installed Nvidia GT 430 = No Sound

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Windows won't boot when nvidia drivers installed
Hi, I got some weird problem with my PC, don't know if it's PSU related or MBO. I eliminate GPU,Mem. and hard drives they are good for sure. Problem is when I install any drivers for my gtx 470 and when windows pass that loading screen and it needs to show welcome PC restarts. But when I enter safe...
Graphic Cards
Driver Sound is Installed But The Sound Does not Exist
Hi Gyus . I have a Laptop Fujitsu Amilo Li 3910 and i install windows 7 professional i download Sound Driver Here : Technical Support pages from Fujitsu Driver Sound Is installed But The Problem is The Sound Does Not Exist :shock: Whats is The Solution ??
BSOD installed new nvidia driver 310.70
Here is my problems when I updated new nvdia driver version 310.70 : "Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7601. Locale ID: 1054 Additional information about the problem: BCCode: d1 BCP1: 27D9ECEF
BSOD Help and Support
BSOD playing EQ2 new nvidia geforce installed
Hi I have windows seven and a couple of weeks ago I installed a new NVIDIA GeForce Video card. Starting about 2 days ago my computer crashed to the BSOD randomly while playing EQ2, sometimes it crashed right away sometimes after a couple of hours but it crashes multiple times per day. I...
BSOD Help and Support
Installed evga Nvidia GTX 470 and PC won't boot
Hey guys, I installed the gtx 470 today and now my PC won't boot. If I turn my computer on, there is no picture on the screen, and my keyboard and mouse don't light up. The motherboard beeps once, which from what I have read, means it passed the POST. My psu is supposed to have 62A on the 12v...
Graphic Cards
No sound, no sound device detected, drives installed?
Hello there! So.. I'm in a pickle with my machine and Windows 7 after this latest update. On startup I get an error from MMDevApi.dll saying that it might not run on Windows or... something else. This also occurs anytime a program tries to use the sound card ie. WoW, Yahoo IM, Live IM, SL, etc....
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:02.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App